Open air: den první

Open air: den první

Tisk

open air 200První oficiální festivalový den se návštěvníci probudili pod lehce zamračenou oblohu. Ta se bohužel usmívat nezačala, zhruba v jednu odpoledne se na areál snesl hustý déšť, který s přestávkami značně omezoval zábavu až do půl desáté večerní. Přesto nikdo nepřišel o žádný hudební zážitek. Co neuniklo nám?

 

Nejenže počasí neodradilo návštěvníky, ale ani kapely. O všech vystupujících, kterým do toho hrál navíc silný liják, se rozhodně dá říct, že naopak do svých show dávali snad ještě víc energie než jindy. Jakoby chtěli těm 'pláštěnkářům' pod sebou dopřát trochu toho rozehřátí. A rozhodně se jim to dařilo!

Ukrutný déšť sekundoval i energickým Cartonnage. Pár desítek příznivců ale s úsměvy na rtech a kapucemi na hlavách poctivě pařilo. A i na podiu si to partička evidentně užívala. Zpěvačka Vanda Choco za doprovodu tanečnice vytvářela fascinující kreace a v tylové sukni se srdíčky vypadala skutečně impozantně. I přes nepřízeň počasí spolu s Arminem Effenbergerem hýřila dobrou náladou. O tom, že tohle duo (na živo ještě doplněné Jirkou a Ondrou Veselým) platí za příjemné a nadšené hudebníky, není pochyb. V připravovaném rozhovoru (již brzy) rozhodně posoudíte sami!

oaf cartonnage

Headliners včerejšího večera, Skunk Anansie, mají pověst pohodářů. A to údajně takového formátu, že zahrají pro dvacet lidí stejně nadšeně, jako pro vyprodanou arénu. Deset párů tleskajících rukou sice pod podiem nebylo, ale kýžené tisícové davy se v tomhle počasí skutečně nedostavily. Jenže tahle britská partička do toho skutečně dala naprosto všechno! Až mytologicky působící zpěvačka Skin ve vesmírném úborku podtrhovala kouzlo skvěle (na)laděné kapely. Její pavoučí nožky a drobný dojem se octli v úžasném protikladu jejího silně mrazivého hlasu. Ona ani zbytek kapely návštěvníky nešetřili už od prvních tónů, které se rozezněly lehce po půl desáté. Atmosféra stoupala s každým dalším songem, lidé se potutelně a spokojeně usmívali. Už na tiskové konferenci Skunk Anansie prozradili, že playlist bude složený jak ze starších hitovek, tak i z novějších kousků. A skutečně se jednalo o vyvážený set songů, který rozhodně lze prozatím považovat za ten nejlepší hudební zážitek tady v Panenském Týnci!

oaf cartonnage

Ačkoliv si každý přál, aby co nejdřív průtrž ustala, déšť si odnesli právě až Skunk Anansie. Od jejich koncertu nespadla už ani kapka a zůstalo tak o dost příjemněji až do hluboké noci. Nebe se v sobotu ráno dokonce usmívá! Doufejme, že poslední festivalový den už nám bude přáno, protože dnešek se bude točit okolo legendárních UNDERWORLD!

Zdroj foto: www.facebook.com/openairfestival


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Olga Sommerová: Odmítat dennodenně diskriminaci ženského pohlaví…

Olga Sommerova200Touha po svobodě znamená mimo jiné odmítnout každodenními činy a postoji diskriminaci ženského pohlaví, které v naší společnosti bohužel stále trvá. Ve faktických podmínkách, to jest v zákonech, které umožní ženě, aby vychovávala dět...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Láďa Zibura v Arménii, v Gruzii… a taky trochu v lihu

zibura perex

Ladislav Zibura alias „Princ Ládík“ není autor, jehož bychom si museli dlouze představovat. Ale kdyby přece - je to sympatický mladý kluk, který rád chodí pěšky po cizích zemích a pak o tom s hu...

Divadlo

Nora, osekaná, Helmerová

nora uvodkaHenrik Ibsen a jeho Nora (původně Domeček pro panenky) patří k divadelní klasice. Hra byla napsaná před více než sto lety, ale její téma – postavení žen ve společnosti - je živé dodnes. Inscenace brněnské Reduty (Národní divadlo Brno) přijela v p...

Film

Woody Allen a jeho filmy

Woody perexKdybychom chtěli zjistit, o kterém americkém filmaři vyšlo u nás nejvíce knížek, asi bychom byli překvapeni: nebyli to Charlie Chaplin ani Steven Spielberg či Quentin Tarantino, nýbrž komik Woody Allen. Kdo jiný se může pochlubit zhruba desítkou ...