Mistrovství světa ve famfrpále aneb je Harry Potter zpět?

Mistrovství světa ve famfrpále aneb je Harry Potter zpět?

Tisk

potter 200Všichni si jistě vzpomínáte na oblíbenou postavu obrýleného čaroděje s jizvou ve tvaru blesku na čele. Chtěli byste se dozvědět, co dělá Harry Potter a jeho přátelé z Brumbálovy armády v roce 2014? Výstřední novinářka Rita Holoubková vám ráda odpoví. Slavná knižní série mnohé z nás provázela dětstvím a dospívám. Většina s napětím očekávala pokračování o kouzelnickém učni z Bradavic, ať už knižní nebo i to filmové. Harry Potter však dosáhl svého vrcholu v roce 2007, kdy J.K. Rowlingová nekompromisním epilogem uzavřela sedmý díl. A čtenářům tak bylo jasné, že se na papíře už s oblíbenými postavami nepotkají.

Letos se však se autorka rozhodla, že přeci jen nabídne další ochutnávku ze života Harryho Pottera. A utvrdila tak ve spekulacích, že pracuje na volném knižním pokračování, které sama několikrát vyvracela.

potter 1


Alespoň prozatím se však nejedná o plnohodnotnou knihu, ale o fiktivní novinové články, které společnými silami píší Rita Holoubková a Giny Weasleová. Nadšenci Harryho Pottera si jistě vzpomenou na kontroverzní novinářku Denního věštce, která svým rychlobrkem nejen jemu pěkně zavařila. Články informují o mistrovství světa ve famrpále, které právě probíhá. Velkolepou událost si Harry a jeho přátelé samozřejmě nemohou nechat ujít.

potter 2


Pokud se chcete dozvědět, co dělá slavná trojice, ale i další postavy jako třeba známý „moták“ a nynější bradavický profesor Neville Longbottom či Hermionina první láska Viktor Krum, zaregistrujte se na stránkách Pottermore.com. Můžete tak opět vstoupit do světa čar a kouzel a sledovat tak on-line nejen dění na mistrovství, ale i osudy dalších postav.  

Zdroj foto: PotterMore; Stupefly blog

( 0 hlasů )


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Vadim Petrov: Novou hudbu již neskládám, ale některé skladby formuji do koncertní podoby

Vadim Petrov PEREXUznávaný český hudební skladatel Vadim Petrov je ve svém oboru osobností, která požívá v uměleckém prostředí vážnosti a respekt. Při našem setkání na zahradě jeho domu v Hlubočince u Prahy z něj sršela životní energie a ochotně se...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Sny a podsvětí podle Jamese Hillmana

Hillman (2)

Pokud znáte amerického jungiánského psychologa Jamese Hillmana, pak bude tato nově vydaná kniha Sny a podsvětí z nakladatelství Portál pro vás opravdovou lahůdkou. Pokud jej neznáte, ale zajímáte se o Jungovu p...


Literatura

Oko za oko, zub za zub

rozsudek smrti 200To je podtitulem detektivky Rozsudek smrti od Davida Urbana, která vyšla v nakladatelství Kalibr.

 

...

Divadlo

Klíště. Nová hra Boleslava Polívky

Kliste perexVím, že známý herec, režisér, dramatik, klaun a divadelní principál Boleslav Polívka byl asi před rokem postižen lymskou boreliózou. Je to děsně hloupá nemoc, infekce od klíšťat, u které člověk až do doléčení je téměř ochrnutý. Chápu, že ho to...

Film

Film o hradišťské věznici Vězení dějin uvidí první diváci na festivalu v Jihlavě

Vězení dějinNový film Jana Gogoly ml. a Matěje Hrudičky, který tým začal vyvíjet roku 2019, se zařadil do soutěžní sekce Česká radost 27. Mezinárodního festivalu dokumentárních filmů v Jihlavě. Snímek Vězení dějin bude uveden v pátek 27. října 2023 ve světové premiéře. Film vznikl...