Parkour & Freerunning láká zejména puberťáky

Parkour & Freerunning láká zejména puberťáky

Tisk

parkour-a-freerunning perexMáte doma potomka, který nemluví o ničem jiném než o parkouru a přeskakuje všechno, co mu přijde do cesty? Pak právě pro něj může být publikace s názvem Parkour & Freerunning, na které se autorsky podíleli již ostřílení skokani Milan Hybner, Tomáš “Sahir”Taran a Tomáš “Zony” Zonyga.

Nakladatelství Grada vydalo útlou knížečku, která je nabušená informacemi a návody jak správně praktikovat parkour a freerunning. Nejsem si jistá, zda doposud o parkouru vůbec existovala nějaká dostupná česká literatura. Tato knížka přináší přehledný popis jednotlivých prvků a možnosti nácviku. Samozřejmě nechybí fotografie a nákresy. Je perfektní příručkou pro všechny, kteří se o tento druh sportu aktivně zajímají, tedy nejen pro děti a dospívající, kteří se parkouru věnují, ale i jejich rodiče, učitele tělocviku nebo trenéry. Kniha je vhodná jak pro začátečníky, tak pro pokročilé traceury.

Každý prvek je popsán teoreticky, čtenář se dozví, kde jej lze bezpečně provádět a jakým způsobem, jak jej nacvičit, které nejčastější chyby se mohou vyskytnout, na co dávat pozor a též obsahuje doporučená kondiční cvičení pro snadnější zvládnutí jednotlivých prvků. Celkově si myslím, že kniha je vyvedená perfektně a ocení ji každý zájemce o parkour.

O autorech:

Milan Hybner studoval v dánsku na sportovní škole, kde absolvoval i konkrétní předmět parkour. V Praze pak dokončil učitelský obor se specializací na gymnastické sporty na Karlově Univerzitě. Působí jako metodik v Ústřední škole České obce sokolské a jako lektor parkouru.

Tomáš “Sahir” Taran rovněž studoval v Dánsku a od roku 2013 působí jako profesionální parkourista a sportovní kouč. V roce 2015 se stal zakládajícím členem České asociace parkouru v Praze a též se podílí na choreografiích skokových scén pro různé filmy.

Tomáš “Zony” Zonyga se parkouru věnuje od roku 2008. Studuje padákové sporty a lezení na Karlově Univerzitě, trénuje parkour po celém světě a je vedoucím trenérů v IM ACADEMY a hlavním vedoucím na ZOHIR CAMP.

parkour-a-freerunning

Parkour & Freerunning
Autor: kolektiv autorů
Žánr: naučná publikace o sportu
Vydáno: 2018
Stran: 128
Vydalo nakladatelství: Grada publishing s.r.o.
Hodnocení: 90 %

www.grada.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Redaktorka a autorka italské kuchařky Alice Rossi: „Ital by nikdy nezasedl s jídlem před televizi!“

Inspirato 200Redaktorka, PR manažerka, milovnice Itálie a maminka dcery Adiny – to je Alice Rossi. Sympatická světoběžnice má kromě jiného na svém kontě také kuchařku italských receptů. Publikace se jmenuje Ispirato da Italia a v roce 2014 ji vydalo nak...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Když se tělo obrátí proti vám. A naopak.
ImageO dva kousky rozšířilo ve druhé polovině uplynulého roku nakladatelství Mladá fronta svou řadu knih loňského držitele prestižní Man Booker International Prize Philipa Rotha. Loni v červnu vydalo ...

Literatura

Město plné oken aneb když střela může přijít odkudkoliv...

mesto plne oken 200V nakladatelství Kalibr vyšel první díl ze série s „geniálním, zábavným a totálně nesnesitelným vyšetřovatelem“ od Roberta Pobiho s názvem Město plné oken.

...

Divadlo

Divadelní Flora nabídne Mikuláška, Komedii i tanec

altHned tři dramaturgické linie připravila pro své diváky letošní – již šestnáctá – Divadelní Flora. Tradiční festival s mezinárodní účastí, který v Olomouci spolupořádá občanské sdružení Divadlo Konvikt a Mor...

Film

Václav Kopta jako Jára Cimrman Českého lva

Cesky lev Rudolfinum perexV sobotu 7. března večer proběhlo slavnostní předávání Českých lvů. To, že nejvíce nominací proměnil film Václava Marhoula Nabarvené ptáče, asi nikoho nepřekvapilo. Získal jich celkem 9 včetně ceny za mimořádný ...