Proč? Země

Proč? Země

Tisk

proc zeme 200Brilantní odpovědi na zapeklité otázky – tak zní podtitul nové dětské encyklopedie plné obrázků, fotek a informací Proč? Země, která vyšla v dubnu u nakladatelství Pikola.



Proč encyklopedie?

Nakladatelství Pikola má celou edici Proč? Dětské encyklopedie, můžete si tedy vybrat z lákavých knih Proč? Encyklopedie, Proč? Zvířata, Proč? Vesmír a nejnovějším přírůstkem je Proč? Země od odborníka Dr. Devina Dennieho, která zabaví a poučí malé i velké.

Kdo za tím stojí?

V knize žel zatím žádné informace o autorovi nenajdeme, ale doktor Devin Dennie je spisovatel, producent a moderátor pořadu Geology Kitchen. Jde tedy o odborníka na slovo vzatého. Během let pracoval na celé řadě vzdělávacích pořadů a videí a dokumentů.

Co zde najdeme?

Kniha je velmi přehledně zpracována, nabízí Obsah, kde najdeme větší kapitoly Naše planeta, Povrch země, Modrá planeta, V povětří, život na Zemi. Ke konci najdeme Odpovědi na otázky, kvíz Vyzkoušej kamarády!, praktický Slovníček a Rejstřík. Co mi na zpracování vyloženě vadí, je přebal knihy – je zde výřez, který sice vypadá efektivně, ale je velmi nepraktický a obávám se, že při používání se brzy poničí. Kéž by pod něj dali aspoň folii a ne hned papír.

Jak knihu hodnotím?

Edice Proč? od nakladatelství Pikola je velmi povedená a musím ji doporučit všem pro obsažené informace, zajímavě zvolené otázky, celou řadu fotek a obrázků, diagramů. Dvojstránky se někdy čtou na šířku, jindy na výšku a i toto je pěkné ozvláštnění. Děti se naučí mnoho o naší planetě a malé opáčko neuškodí ani rodičům.

proc zeme

Název: Proč? Země
Autor: Devin Dennie
Žánr: encyklopedie pro děti
Originální název: Why does the Earth need the Moon? (2019)
Nakladatelství: Pikola
Rok vydání: 2020, pevná vazba
Počet stran: 144
Hodnocení: 90 %

Odkaz: https://www.euromedia.cz/proc-zeme/kniha/11471/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Redaktorka a autorka italské kuchařky Alice Rossi: „Ital by nikdy nezasedl s jídlem před televizi!“

Inspirato 200Redaktorka, PR manažerka, milovnice Itálie a maminka dcery Adiny – to je Alice Rossi. Sympatická světoběžnice má kromě jiného na svém kontě také kuchařku italských receptů. Publikace se jmenuje Ispirato da Italia a v roce 2014 ji vydalo nak...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Spletité tajemství ukryté na ledovém dně

hlubiny 200Švédsko nás neustále zásobuje (nejen) svými krimi romány a je to jen dobře. Máme možnost se setkávat s novými autory, novými vyšetřovatelskými týmy a především s novými tajuplnými a napínavými příběhy. Ledové hlubiny s sebou nesou spletitý příb...


Literatura

Český krtek v CIA aneb Spletitá cesta jednoho podivína do nitra nejdůležitějších tajných služeb světa


krtek200V poslední době jsou knihy o skutečných agentech a tajných službách dost populární a na trhu jich najdete celou řadu. K těm nejprodávanějším patřil loni titul Český krtek v CIA, který vyšel v nakladatelství Prostor.

...

Divadlo

Veroničin pokoj v divadle Reduta v Brně

Veronicin pokoj 200Jedna za scén Národního divadla v Brně, staroslavná Reduta kde byl divadelní sál přestavěn  v roce 1773 a čekal na nové otevření po rekonstrukci až v roce 2005, je malý prostorem, velký svými ambicemi..  Za deset let té nové existen...

Film

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti

sirotcinec 200Do českých kin vtáhl nový fantasy příspěvek: Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti. Tentokrát se neodehrává v nějaké smyšlené zemi, ale v našem reálném světě, na velšském ostrůvku - a pak v jeho minulostních podobách. Slečna Peregri...