Předala jí své dítě. A pak skočila

Předala jí své dítě. A pak skočila

Tisk

Na pokraji sil perexMorgan to v životě nemá snadné. Její manžel okradl téměř všechny jejich přátele prostřednictvím svého investičního fondu a poté spáchal sebevraždu. I když Morgan o jeho podvodech nevěděla, všichni si myslí, že lže, a obviňují ji. Její život je zkrátka komplikovaný a Morgan si nedokáže představit, že by mohlo být hůř.


Když jí ale na stanici cizí žena vloží do náruče své dítě a pak skočí pod rozjetý vlak, zjistí, že se mýlila. Okamžitě se totiž rozběhne vyšetřování, ve kterém žádný svědek nepotvrdí její výpověď, a když vyšetřovatelé zjistí, že touží po dítěti, stává se hlavní podezřelou. Proto se Morgan rozhodne očistit své jméno a zjistit, proč ta neznámá žena svěřila své dítě právě jí. Snaží se zjistit, co dělala Nicole Markhamová v posledních dnech svého života a pomalu jí začíná docházet, že Nicole neděsila paranoia, nýbrž něco mnohem horšího.

Vynikající spisovatelský debut
Psychologický thriller Na pokraji sil je prvotinou kanadské spisovatelky Samanthy M. Bailey. Příběh je plný tajemství, lží, polopravd a pokrytectví, a tak vás udrží v napětí až do samotného konce.

Zoufalá vdova a matka trpící pocitem viny
Morgan a Nicole nemají nic společné. Zatímco Morgan je vdova se silnou vůlí trpící nedostatkem peněz, Nicole je bohatá zakladatelka úspěšné firmy nacházející se těsně před nervovým zhroucením. Kapitoly jim věnované se pravidelně střídají, a tak mohou čtenáři sledovat myšlenkové pohnutky obou žen. Morganiny kapitoly jsou psané v ich-formě a vypráví o současnosti, o tom, co následovalo po Nicolině smrti. Nicoliny kapitoly v er-formě se vrací do minulosti a postupně odhaluje důvody, které ji vedly k tragickému rouhodnutí.

Kapitoly jsou krátké, čtivé a vždy končí napínavě, takže vyvolávají silné nutkání číst dál. Příběh se zamotává, postupně se odhalují nové skutečnosti a všechno vygraduje v akčním závěru. Zkušenější čtenáři psychothrillerů dokážou snadno odhadnout, kdo za vším stojí, ale to příběhu nijak neubírá na poutavosti a propracovanosti. Na pokraji smrti je zkrátka mimořádně vydařený debut, který naznačuje, že se objevila nová nadějná autorka psychothrillerů, které má slušně našlápnuto k tomu, aby se stala jednou z nejlepších spisovatelek v tomhle žánru.

Na pokraji sil

NA POKRAJI SIL
Autorka: Samantha M. Bailey
Originální název: Woman on the Edge
Překlad: Jaroslava Hromadová
Žánr: psychothriller
Vydáno: Ikar, 2020
Edice: Světový bestseller
Počet stran: 240

Hodnocení: 95%

Ikar (EUROMEDIA GROUP, a.s.)


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Komentovanou výstavu považuji za velmi důležitou součást prezentace, tvrdí malíř Jaroslav Jerry Svoboda

svoboda 200Pražský malíř Jaroslav Jerry Svoboda má za sebou řadu výstav doma i v zahraničí. Jeho díla se nacházejí v soukromých sbírkách v Číně a Holandsku, vystavoval v Kanadě a USA. Tvoří na pomezí neosymbolismu, semifigurativního expressionismu a postmodern...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Politika a pohádky podle mě nepatří k sobě

certi-brko 200V nakladatelství Presco Group vyšla v prosinci kniha Čertí brko – Příběh na motivy filmové pohádky. Tu jsem sice neviděla, ale říkala jsem si, že se před Vánoci ráda pustím do takového čtení.

 

...

Literatura

Wangovi vs. svět

perexovy obrazek Wangovi vs. svetNakladatelství HOST nedávno uvedlo na trh knihu Jade Changové s názvem Wangovi vs. svět. Tato autorčina prvotina byla zařazena do výběrů New York Times Editor's Choice a Amazon's Best Books of 2...

Divadlo

Vstupte do světa fantazie, příběhů a nevšedních úkazů! Vstupte do světa pouličního divadla!

AirGym Art company  šerosvět  3 (2)Ve dnech 12. – 18. července se koná již 15. ročník pražského festivalu pouličního divadla Za dveřmi. Čekají vás divadelní a novocirkusová představení v podání českých i zahraničních umělců, ko...

Film

96 hodin aneb Nechtějte nazlobit Liama Neesona

96 200O tom, že Liam Neeson by mohl být ve svém věku (letos mu bude jednašedesát) akční hrdina, by asi ještě před pár lety nikdo moc neuvažoval. Jenže v úvodním díle nové „batmanovské“ trilogie“ Batman začíná, kde si zahrál padoucha Ra´s Al Ghula, prokázal, že...