Michelle A. Motuzas: Šamanské léčení

Michelle A. Motuzas: Šamanské léčení

Tisk

samanske leceni perexKaždá naše myšlenka, každý čin je energie. Nějak reagujeme, a to se promítá i do světa kolem nás. Tato pavučinka vnímání je příjemným oživením světa. Zkuste si to s náladou. Jak je doma rozdílná atmosféra, a i se dějí rozdílné věci, pokud máte úsměv na tváři, a pokud zrovna houstne vzduch. A stejné to je i s věcmi, zvířaty a přírodou, vším kolem nás. Autorka založila své šamanské karty a knížečku na tom, že vše je energie. A zve nás s ní pracovat, vnímat ji a všímat si, jak náhody a události kolem nás s námi komunikují. A také, v neposlední řadě, jak my můžeme ovlivnit život kolem nás tím, že vědomě něco uděláme, nebo neuděláme.

 

A v každé životní situaci tak můžeme jít a vytáhnou si třeba jen jednu kartičku, třeba nám řekne:

Shledání duší

Existuje učení, podle něhož naše duše před svým příchodem na Zemi uzavírají dohody s jinými dušemi. V určitých okamžicích se objevujeme v životech jiných, abychom jim pomohli získat nějaké uvědomění, abychom posloužili jako katalyzátor nějaké potřebné změny nebo s nimi sdíleli hlubokou radost.

Pokud nějaký člověk vstoupí do vašeho života, aby vás něco naučil – bez ohledu na to, v jaké osobě a s jakou zkušeností, dohoda mezi vámi je založena na lásce. Může se jednat i o bolestný zážitek či extrémní výzvu – uvědomte si tedy, jak hluboké lásky bylo pro takovou dohodu zapotřebí, a pak se od toho odpoutejte. Může se také jednat o velice intenzivní a dojemný zážitek, který však znenáhla a zdánlivě bezdůvodně skončí. I v tomto případě buďte vděční a jděte dál – važte si poučení, kterých se vám dostává, a pokračujte ve své určené životní cestě.

Karta může také vypovídat o hlubokém „spříznění duší“, ať už mezi milenci, přáteli či rodiči a dětmi. Opatrujte dar, jehož se vám dostalo.

A třeba využijete metody výkladů a různé příklady, které autorka v knížečce nabízí a opravdu doporučuji si je zkusit, protože vám dají přehled a procítění toho, jak karty fungují. Když se jednotlivé karty začnou spojovat, tak možná vznikne cesta ke shledání duší. K ní si totiž můžete vytáhnout třeba Léčivou energii, která je o výzvě začít na sobě opravovat to, co bolí, co je rozbité a hledat svůj životní optimismus. Náš vibrační náboj rozhoduje i o tom, jak budeme reagovat na okolí a jak okolí bude reagovat na nás.

IMG 20210103 121803 - kopie

Krásné, elegantní obrázky, karty kvalitní, tvrdé a příjemně matné. Jedny z nejpříjemnějších do ruky, navíc knížečka je opravdu plná čtení, které stojí za to pročítat stále dokola. Jak jednoduchá je moudrost lidského žití, jak úžasné je to všechno začít žít, ochutnat…

A pak – to nejdůležitější. Jít a udělat v praxi to, co je třeba! I to, co si možná vůbec nemyslíme, že je pro nás důležité. Ale ono je. A o tom hlubokém hledání v duši jsou tyto karty. Řeknou vám často i to, co sami slyšet nechcete nebo neslyšíte. A úleva, která se pak dostaví, protože „to je ono“ je úúúžasná.

O autorce:

Michaela A. Motuzas je intuitivní umělkyně, která do svých děl vkládá pestrou energii, jež má každého dovést k jeho vlastní tvořivosti, jež pro něj bude léčivá. Karty jsou pak pěkným spojením moudrosti a umění. Je autorkou několika karetních sad s přírodní a šamanskou tématikou.

samanske leceni

Vydalo nakladatelství Synergie Publishing, SE, 2021, www.synergiepublishing.com

Rok vydání: 2020

Originál: Shamanic Healing Oracle Cards

Přeložila: Kateřina Česalová

Hodnocení: 99 %


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Tomáš Savka: „Oslavit si umím každý den, když chci“

Savka200Zpěvák Tomáš Savka se proslavil díky účasti v talentové show Česko hledá Superstar a nyní slaví 30 let. U této příležitosti vyráží na swingové turné, o kterém v tomto rozhovoru prozradil více.

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Supi v hotelu Continental a další zápisky ředitele zoo

supi v hotelu continental 200V září vyšla u nakladatelství Universum další publikace Miroslava Bobka, která dává nahlédnout do fungování Zoo Praha. Tato kniha nese název Supi v hotelu Continental a další zápisky ředitele zoo a kromě řad...


Literatura

V Pavoučí síti Františka Niedla

pavouci sit200S životem i výčtem tvorby českobudějovického rodáka Františka Niedla jsme vás na webu Kultura 21 seznámili v listopadu 2012 v příspěvku kolegyně Veroniky Jurčové. 

...

Divadlo

Velký Gatsby: Dramatizace slavného románu jazzového věku

Velky Gatsby200Právě před sto lety začal sedmadvacetiletý spisovatel, který měl za sebou dva úspěšné romány a kopu časopiseckých povídek, psát jedinečný příběh problematizující dobově rozšířený mýtus „amerického snu“, příběh o muži s tajemnou minulostí, ...

Film

Film Tancuj Matyldo je excelentní, má silné téma i jedinečné herce

matylda200Hned na začátku je třeba říct, že nový český snímek režiséra Petra Slavíka Tancuj Matyldo je na české poměry vynikající, a to po všech stránkách. Je to silné téma, skvělá režie a samozřejmě dokonalí herci. Nehrají své osvědčené herecké finty (jak t...