Mrtvých od Tichého jezera bude přibývat

Mrtvých od Tichého jezera bude přibývat

Tisk

Mrtvé od Tichého jezera 200Mrtvé od tichého jezera jsou prvním dílem série Případy Kay Sharpové z pera americké spisovatelky Leslie Wolfe. Připravte se na pořádně mrazivý thriller plný mrtvol, ale i napínavého vyšetřování.

Vlastně je tohle přesně onen typ naprosto ideálního thrilleru, v němž můžete sledovat běsnění sadistického psychopata, pocity jeho obětí, ale i vyšetřování ústředních vyšetřovatelů. Leslie Wolfe vložila do příběhu velice zajímavé postavy – slizkého a opravdu brutálního pachatele, ale i sympatické policisty, kteří se mu snaží dostat na kobylku.

Všechno se odehrává v malém městečku nedaleko Tichého jezera. Najednou zde začnou mizet ženy, někdy i se svými dětmi. Zatímco děti jsou stále pohřešované, brzy se začínají objevovat zohavené mrtvoly pohřbené rituálním způsobem. Po vrahovi začne pátrat bývala zaměstnankyně FBI, které se vypravila do svého rodiště kvůli osobním problémů. Pomáhá jí přitom místní sympatický detektiv Elliot Young. Tahle dvojka si k sobě nejprve musí najít cestu, protože první kontakty nejsou zrovna bezproblémové.

Jak už jsem se zmínil, zápletka je rozplétána v několika rovinách. V jedné máte možnost sledovat utrpení obětí přímo v odlehlé chatě vraha. Při těchto scénách vám samozřejmě půjde mrazení v zádech, v některých momentech možná budete mít takřka slzy v očích. Trpí tu totiž nejen ženy, ale i jejich děti. Netryská tu přitom krev proudem, ale i ze samotných náznaků je poznat ona temnota místa, na němž se dějí tyto hrůzy.

Ústřední pachatel je sice psychopat, ale zároveň rozhodně nepostrádá inteligenci. To ostatně poznáte sami během vyšetřování, kdy mu Kay a Elliot dlouhou dobu nemohou přijít na kobylku. Občas to sice vypadá, že už jsou blízko, ale záhy zjišťují, že se naprosto spletli. Přesto se postupnými krůčky dostávají k momentu, při kterém půjde o všechno.

Autorka navíc využila stále hodně oblíbených flashbacků do minulosti pachatele, ale i Kay. I ona má totiž velké tajemství, které by nemělo vyplout na světlo. Tyto návraty v čase napomáhají k pochopení činů muže, jenž se v dospělosti stal zrůdou. Dokonce ho podle nich můžete identifikovat, i když k oficiálnímu odhalení dojde až na konci.

Leslie Wolfe se podařilo napsat opravdu zajímavý thriller, který vy měl potěšit všechny fanoušky tohoto žánru. Při jeho čtení vás bude mrazit v zádech, budete v maximálním napětí, ale možná se dočkáte i nějaké té romantické linky. Ta ovšem rozhodně nepřibíjí samotný případ zločinu, který je natolik ohavný, že z knihy vytváří opravdu pochmurné čtení.

Mrtvé od Tichého jezera vyšly v originále v minulém roce. Na další pokračování případů Kay Sharpové si tedy nejspíš chvíli počkáme, ale už nyní můžu říct, že vypadá opravdu zajímavě. Nabízí vlastně vše, co by měl správný thriller mít. Po jeho dočtení prostě chcete jít na další cestu s hlavními postavami a vyšetřovat s nimi další případ. Jsem vlastně docela zvědavý, jestli tvůrkyně dokáže překonat ústředního padoucha, který zde byl tedy hodně šílený.

Mrtvé od Tichého jezera 450

Mrtvé od Tichého jezera

Série: Případy Kay Sharpové 1.

Autor: Leslie Wolfe

Žánr: Thriller

Nakladatelství: Kalibr ( Euromedia Group)

Rok vydání: 2022

Počet stran: 336

Hodnocení: 90 %

https://www.euromedia.cz/mrtve-od-ticheho-jezera/kniha/14838/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Jan Révai: Základem vztahu s dítětem je důvěra

revai 200Namyšlený tělocvikář Aleš Nezval ze seriálu Gympl nebo vtipně glosující porotce v soutěži StarDance, hlavně ovšem lamač dívčích srdcí z filmu Rebelové. Tak známe herce a tanečníka Jana Révaie

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Mluvící podivné zvíře nejmoudřejším rádcem

bertikacmuchadlo perexPetra Soukupová je autorkou knih pro dospělé čtenáře. Tak tohle tvrzení už neplatí. Letos na podzim vydala svou první (a snad ne poslední) knížku určenou dětem. Bertík a čmuchadlo je příběhe...


Literatura

Silný válečný příběh inspirovaný skutky Nicholase Wintona

 Dítě na nástupišti 100Dítě na nástupišti britské autorky Gill Thompson nabízí fiktivní zápletku odehrávající se zejména během druhé světové války, v níž najdete řadu skutečných míst, osob i událostí. Podíváte se do koncentračních táborů, ...

Divadlo

Cenu Martina Porubjaka na festivalu Setkání Stretnutie získala Jana Oľhová

cena martina porubjaka200Městské divadlo Zlín ve středu 24. května slavnostně zahájilo 27. ročník česko-slovenského festivalu Setkání Stretnutie před představením Slovenského národného divadla Pohreb alebo svadba – Čo skôr? Při této příležitosti...

Film

Svět podle Daliborka – slzy ve vaně i neonacistická rétorika

daliborka 1Jeden den jako druhý, brzké vstávání, tvrdá manuální práce… Snímek Víta Klusáka Svět podle Daliborka není jen, jak hlásají poutače, „filmový portrét autentického českého neonacisty z Prostějova“, ale především příběh o tom, že každý důsledek má sv...