Mělnické medvídkování aneb jak se žije plyšákům

Mělnické medvídkování aneb jak se žije plyšákům

Tisk

Medvidci 200V Regionálním muzeu Mělník si až do 23. srpna můžete prohlédnout desítky plyšových medvědů. Jsou ze sbírky pražské milovnice hraček Evy Šímové, která se jejich shromažďováním zabývá několik let. Návštěvníci mělnické výstavy se mohou těšit například na medvěda Meluzína, který se narodil v roce 1910.


Expozice ale představí také medvědy vyrobené v padesátých letech firmou Harmio a chybět nebudou ani kousky z dílny anglické výtvarnice Isabelle zvané "Charlie Bears".


Aby medvídkům nebylo v malém sále mělnického muzea smutno, vypůjčili si kočárky a houpadla ze zdejšího depozitáře. Zábavu ale připravili i dětem. Na malé návštěvníky expozice čeká například maxipexeso, medvídkové domino a hernička s plyšáky. Celou výstavu navíc doprovází soutěž, do které se mohou zapojit malí i velcí. Po Mělníce je rozeseto deset medvědů, které je zapotřebí vypátrat. Pokud se Vám to podaří a budete vylosováni, získáte poukazy na skvělé občerstvení v nekuřácké restauraci U Němého medvěda. Fotografie hledaných plyšáků naleznete na www.muzeum-melnik.cz.

Medvidci1


Huňaté krasavce můžete v mělnickém muzeu navštívit každý den kromě pondělí, vždy od 9 do 12 a od 12:30 do 17 hodin.
Tak si to nenechte ujít!

Medvidci2


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Tapír

  • TAPÍR 2/2024
    Vždycky to uteče jak voda…  Nedávno jsme ještě listovali prvním číslem Tapíra tohoto roku a už je tady číslo druhé....
  • TAPÍR 1/2024
    S novým rokem přichází i nové číslo vašeho oblíbeného humoristického časopisu Tapír. Letos jsme se zakousli už do sedmého ročníku!...
  • Tapír 6/2023
    Poslední číslo Tapíra pro rok 2023 je venku! V tomto vydání se můžete těšit na vtipy zaměřené na téma Na...
Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Divadlo je magické, a jakmile mu jednou propadnete, je to láska na celý život

archiv Bára Kodetová 2Hraje, zpívá, je maminkou tří nadaných dcer. Sama pochází z rodiny s bohatou hereckou tradicí, a tak již od dětství byla Bára Kodetová přesvědčená, že bude herečkou. Vždycky ráda zpívala, al...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Apokalypsa v komiksu - Živí mrtví 24: Život a smrt

zivi mrtvi 200Pod taktovkou komiksového nakladatelství Crew v únoru vyšel již dvacátý čtvrtý díl u nás velmi oblíbeného černobílého grafického románu série Živí mrtví. Díl nese název Život a smrt a ukazuje nám, že ani po letech autor Robert Kirkman není...

Z archivu...


Literatura

Seznamte se s Public relations

public relations 200V nakladatelství Grada před pár dny vyšla publikace nejen pro profesionály a pracovníky z oboru s názvem Public relations. Denisa Hejlová na necelých 300 stran vytvořila cennou publikaci - pojďte se na ni s námi podívat.

Divadlo

Sněhurka a já: Pohádkový muzikál pro celou rodinu

Snehurka a ja 200Daisy je na prahu dospívání. Miluje pohádky, jejich srozumitelnost, daný řád, šťastné konce. Věří, že to podobně může fungovat i v opravdovém životě. Setkává se ale s nepochopením, znejistěním… Když se podívá do zrcadla, neví, koho v...

Film

Filmovyý hudební dokument MAKANNA čeká online - premiéra

MAKANNA200Filmový hudební dokument se záznamem z koncertu MAKANNA, na motivy stejnojmenného románu židovského spisovatele Jiřího Weila, o vzestupu a pádu lžiproroka s tváří zahalenou v roušce zelené, jehož oči žhnou jak rozžhavené uhlíky.

...