Advent plný andělů představí 44 neziskových organizací

Advent plný andělů představí 44 neziskových organizací

Tisk

Advent andele-200,,Daruj a budeš obdarován.“ Tak zní motto již IX. ročníku benefiční akce s názvem Advent plný andělů, která se uskuteční 27. listopadu 2014 od 15 hodin v prostorách Gongu v Dolní oblasti Vítkovic na Ostravsku.    

 

 

Jedná se o projekt podporující neziskové organizace, které se starají a věnují lidem s tělesným a duševním postižením, seniorům a v neposlední řadě i sociálně slabším dětem a studentům. Cílem je jednak představit činnost těchto organizací, motivovat je, probouzet v nich fundraisingové aktivity, ale také zapojit další firmy a významné osobnosti a navázat vztahy s potencionálními dárci.

Advent andele 1

Devátý ročník dobročinné akce Advent plný andělů odstartuje v Gongu, a to slavnostním zahájením a představením 44 místních, ať už menších nebo středních, neziskových organizací, které se do projektu přihlásily. Návštěvníci se tak budou moci seznámit s jejich činností, prohlédnout si a případně zakoupit jejich výrobky.

Andělé, to jsou všichni, kteří podporují neziskové organizace. Buďte jimi i vy. Přispějte na činnost těchto organizací a to zakoupením ručně výráběných předmětů a dárků z jejich dílny. Potěšíte nejen obdarované, ale i autory, kteří získají osobní benefity. Také se můžete zúčastnit dražby, jejíž výtěžek rovněž poputuje na činnost organizací. Dále bude probíhat soutěž o nejlepší tři projekty. Hlasovat pro organizaci a jejich projekt, který vás nejvíce oslovil, můžete jednak na internetových stránkách, ale i během benefičního večera. Stačí si zakoupit dobrovolnou vstupenku v minimální výši 5 Kč, která bude zároveň sloužit jako hlasovací lístek.

Advent andele 2

V následujících dnech bude projekt pokračovat dalšími samostatně pořádanými akcemi. Těšit se můžete nejen na koncert Jarka Nohavici nebo Věry Špinarové, ale také na vánoční trhy.

Podrobnější informace o akci naleznete na stránkách www.adventplnyandelu.cz.

Foto: https://www.facebook.com/adventplnyandelu/photos_stream

upravila Marie Janečková


 

Zobrazit další články autora >>>

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Milan Macho: „Inspirací mně byl celý můj život a události, které naši generaci formovaly.“

Macho200Milan Macho se narodil v roce 1947 v Praze. Na Univerzitě Karlově získal doktorát filozofie. Převážnou část profesního života pracoval jako novinář: byl redaktorem Svobodného slova a Mladé fronty Dnes, šéfredaktorem časopisů Stadion a Hattrick. V současn...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Zdravé recepty citlivé kuchařky Markéty Šichtařové – bez alergie, lepku, mléka a chemie

CitlivaKuchynePerexEkonomka a publicistka Markéta Šichtařová, spoluautorka knih Všechno je jinak a Nahá pravda, se vydala na pole gastronomie a na základě vlastních zkušeností zpracovala kuchařskou kn...


Literatura

Kleptokracie: Jak špinavé peníze ovládají svět

Kleptokracie perexŠokující, pečlivě zpracované a zdroji podložené dílo literatury faktu, v němž oceňovaný investigativní novinář Tom Burgis odhaluje, jak globální kleptokracie korumpuje svět kolem nás. K...

Divadlo

Říjnové premiéry v Městských divadlech pražských: temná lovestory a básně v novém světle

MDP 200Na říjen si Městská divadla pražská připravila dvě premiéry. V Komedii uvádí inscenaci 100 nejkrásnějších českých básní, ve které zazní vedle nejznámějších veršů i básně současných autorů. Na scéně Rokoka se představí divadelní adaptace Posedlosti, filmov...

Film

Z Paříže do Paříze bez dokladů a bez peněz

z-parize-do-parize-4Bratři Maurice a Joseph jsou kluci. Jednomu z nich je deset, druhému dvanáct a bydlí v Paříži, kde mají příležitostí pro svá klukovská dobrodružství více než dost. Jednoho dne se ale všechno změní – maminka jim musí na kabát při...