Dcera Jiřího Schelingera připomíná otcova výročí

Dcera Jiřího Schelingera připomíná otcova výročí

Tisk

Schelinger 200Legendární zpěvák Jiří Schelinger by letos oslavil 70 let. U příležitosti dvou zásadních výročí, 70 let od narození a 40 let od tragické smrti, připravila zpěvákova dcera Andrea Schelingerová řadu aktivit, které mají rockerova výročí důstojně připomenout.

 

 

Společně s mediální agenturou Krejchee Production vznikl projekt Jiří Schelinger 70, který vzbudil zájem tisícovek fanoušků a řady celostátních médií (Česká televize, TV Nova, Super.cz, magazín 5+2, Deník a další).

V rámci projektu vznikla Facebooková skupina, kde se několik tisícovek zpěvákových příznivců dělí o své vzpomínky, zážitky, fotografie či raritní materiály. Současně vznikl internetový obchod s převážně limitovanými edicemi výročních předmětů: trička, přívěsky, Zippo zapalovače, samolepky atp. Vše naleznete na www.jirischelinger.cz. 

Schelinger1

Mediálním partnerem akce je Radio Beat, kde byla Andrea Schelingerová hostem v pořadu Rocková zpovědnice v úterý 13. dubna 2021.

V rámci projektu je pro fanoušky připravena řada dalších překvapení a pokud covid situace dovolí, tak i výroční koncerty, výstavy, besedy a další. V plánu je také spuštění oficiálního webu s rozsáhlým mediálním archivem, raritami a dalšími materiály od fanoušků nebo vydání publikace s dosud neviděnými fotografiemi.

Schelinger2


Zdroj foto: Archiv Andrey Schelingerové, Michaela Feuereislová, Jan Štok

Více na: www.jirischelinger.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Na jevišti si mohu v bezpečném prostoru prožít spousty příběhů. Obohacuje mě to

archiv Tereza RychláPZpěvu věnuje od dětství a velice brzy ji také okouzlilo divadlo, které se stalo její vášní. „Když se to pak poštěstí, že je divadlo spojené ještě se zpěvem, tak jsem úplně ve svém živlu a zažívám ve své práci obr...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Pražské městské části podpoří recyklaci drobného vysloužilého elektra
kontejneryNa podporu správného třídění drobného elektrozařízení vznikl ve spolupráci s Magistrátem hl. m. Prahy projekt „Praha v červeném“, který startuje na začátku června a potrvá až do konce srpna 2017.
...

Literatura

Vařit bez lepku a chutně je hračka

BezLepku perexJeště před pár lety se o citlivosti na lepek hovořilo jen sporadicky a tato diagnóza se stávala noční můrou všech, kdo byli náhle postaveni před skutečnost, že se s potravinami obsahujícími lepek musejí navždy ...

Divadlo

Biskupskému dvoru bude kralovat Eliška/Rejčka

EliskaRejcka 200Letní premiéra na Biskupském dvoře bývá již tradičně spojena s některou výraznou brněnskou osobností či událostí. Příběh o životě Elišky Rejčky se nabízel už několikrát a dramaturgie našeho divadla o něm často uvažovala. Vždyť tato dvojná...

Film

Velký: Hanks se stal přes noc dospělým s duší dítěte

velky tom hanksTom Hanks natáčí filmy už vážně dlouho. V rodinné komedii Velký (1988) je ještě v kůži naivního mládence a jen těžko by se hodil na něco jiného. Nejistý a trošku zmatený kukuč nemá hlavní hrdina náhodo...