Vařit bez lepku a chutně je hračka

Vařit bez lepku a chutně je hračka

Tisk

BezLepku perexJeště před pár lety se o citlivosti na lepek hovořilo jen sporadicky a tato diagnóza se stávala noční můrou všech, kdo byli náhle postaveni před skutečnost, že se s potravinami obsahujícími lepek musejí navždy rozloučit. Co teď budeme jíst? Sbohem křupavé rohlíčky, voňavý chlebe a nadýchané buchtičky a dortíky! Díky novým poznatkům, kuchařským experimentům a snadnému přístupu k informacím již můžeme spát klidně. Pokud však ještě tápete, co můžete a nesmíte, v bezlepkové kuchařce s názvem Bez lepku a chutně najdete spoustu rad, jak dodržovat tuto dietu.

 

 

V první části se dozvíte více o bezlepkové dietě, jak stanovit diagnózu, jak nakupovat bezlepkové potraviny i jednoduché zásady pro stravování v restauracích. Také zde najdete užitečný seznam přirozeně bezlepkových potravin, které většinou znáte a které se dají koupit v každém větším supermarketu.  Druhá část obsahuje 100 výtečných receptů na jednoduchá a přesto nesmírně chutná jídla.

Celkové rozvržení knihy na dvě hlavní části je praktické zejména z toho důvodu, že ti, kdo nemusí řešit bezlepkovou problematiku, mohou se věnovat jen sekci s recepty a nejsou nuceni listovat sem a tam. Celiaci ocení širokou škálu informací, které jim pomohou přirozeně přejít na bezlepkovou stravu a zbaví je nejistoty, zda všechny kroky, které podnikají k zachování zdraví, jsou správné. Velkou pomůckou jsou tabulky příznaků umožňující diagnostiku, dále seznamy nebezpečných a naopak přirozeně bezlepkových potravin.

Sekce s recepty má šest kapitol, lehkými jídly pro začátek dne počínaje a božskými dezety konče. Nechybí slané a sladké předkrmy, saláty a polévky, hlavní jídla a přílohy. Našinec bude spokojen, že si vystačí s domácími, běžně dostupnými potravinami.

Nafocené finální kuchařské výtvory vypadají velmi lákavě, recepty jsou doplněny o drobné rady, kulinářské fígle a tipy na obměny. Vaření podle této knihy by němělo dělat problém ani úplným začátečníkům a vlastní fantazii se, samozřejmě, meze nekladou. Dobrou chuť!

Autorka Olivia Dupin je osobní kuchařka, autorka receptů a výživová konzultantka. V roce 2009 zjistila, že trpí celiakií, a od té doby se věnuje tvorbě jednoduchých a chutných bezlepkových receptů, aby se i lidé, kteří se musí lepku vyhýbat, mohli těšit z dobrého jídla. Vystudovala Culinary Institute of America, mezi její osobní klienty patřili například profesionální hráč baseballu Mark Teixeira (New York Yankees) nebo televizní herec a komik Jerry Seinfeld. V současné době Olivia působí jako konzultantka a autorka receptů pro řetězec zdravých restaurací Energy Kitchen Restaurants, vede blog o vaření na www.energykitchen.com a jednoduché, domácí bezlepkové recepty sdílí také na svém blogu na www.livglutenfree.com. Žije, vaří apíše v Jersey City v americkém státě New Jersey.

Bez lepku a chutně!

 BezLepku

Nakladatel: Synergie
Originál: The Complete Guide to Naturally Gluten-Free Foods
Překlad: Strnadová, Lenka
Popis: 1× kniha, brožovaná, 224 stran, 19 × 23,5 cm, česky
Rozměry: 19 × 23,5 cm
Rok vydání: 2014 (1. vydání)
Hodnocení: 90%

http://www.kultura21.cz/aktualne/9543-synergiepublishing-bez-lepku-a-chutne-tz

www.synergiepublishing.com
www.synergiepublishing.com/cs/search/?search_inall=bez+lepku

( 0 hlasů )


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Naše sestava je od počátku stejná, jen bubeníci "přibývají", říká Dája Šimíčková z kapely Prime Time Voice

daja 200I když vokální trio Prime Time Voice funguje dva roky, jde o zkušené zpěvačky - jmenovitě Marta Marinová, Taťána Roskovcová a Dája Šimíčková. Přesto toho stihly i za tak krátkou dobu společného zpívání požehnaně včetně CD Live. Nejen o zahraničních š...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Krása vsakující se do míst, kde žijeme...

Prinalezeni perexZačala bych duchem místa. Odkazem mých předků. Nalezením svých silných míst. A začala kolem sebe tvořit krásu, která se podle autorky bude vsakovat do místa, na kterém žijeme. Zamyslela jsem se. Znáte ty lidi, kteří umí udělat domov kd...


Literatura

Jana Eyrová dvojjazyčně

eyr 200Půvabný romantický příběh anglické vychovatelky oslovuje své čtenáře (a hlavně čtenářky) již více jak 150 let (poprvé vyšel v roce 1847). Dlouhověkost prověřila jeho kvalitu. Zařadil se ke klasickým dílům anglické literatury, po bok dalším úspěšným román...

Divadlo

Macbethovi ožívají, les se dává na pochod!

macbeth 200Macbeth ztvárněný Markem Němcem vykročil vstříc svému osudu. Na Letních shakespearovských slavnostech, jejichž generálním partnerem je skupina PPF, odstartovaly přípravy letošní premiéry.

...

Film

O myšce a medvědovi aneb přátelství se učit také musíme?

Ernest-et-Celestine 200V těchto skutečně vydařených zimních dnech do našich kin přichází nová animovaná filmová pohádka O myšce a medvědovi, tentokrát konečně z evropského kontinentu, ze sladké Francie. Příběh neobyčejného přátel...