Populární osobnosti již tradičně zahájí podzimní Srdíčkové dny. Jejich tématem budou dětský autismus a atrezie jícnu

Populární osobnosti již tradičně zahájí podzimní Srdíčkové dny. Jejich tématem budou dětský autismus a atrezie jícnu

Tisk

srdickove dny200Monika Absolonová, Leona Machálková, Heidi Janků, nebo Martin Chodúr a Jan Bendig, to jsou jen některá ze jmen, která se v pondělí 18. září od 12:15 hodin představí na Zábavném odpoledni u příležitosti zahájení dalšího ročníku Srdíčkových dnů. Vstup na akci je zdarma. Kromě zábavného programu se návštěvníkům nabízí možnost nechat si prověřit mateřská znaménka a pihy, hladinu cukru v krvi nebo dětem zkontrolovat oči.

 

Samotné Srdíčkové dny potrvají po celé republice do pátku 22. září. Po celou dobu bude možnost v ulicích měst potkávat dobrovolníky z řad studentů středních škol a učilišť, kteří budou nabízet sbírkové předměty na pomoc rodinám s vážně nemocnými dětmi. Výtěžek sbírky je určen rodinám s vážně nemocnými dětmi, které jsou zvlášť v současné době odkázány na pomoc ostatních ještě více než kdy jindy.

„Tváří podzimních Srdíčkových dnů jsou dvojčátka Lea a Olívie, kterým jsou dva roky. Když jim byl rok, lékaři oběma holčičkám diagnostikovali dětský autismus. Od té doby se ze všech sil snaží, aby byly schopny se co nejvíce zapojit do běžného života. Podstupují nejrůznější terapie, které nejsou hrazeny zdravotními pojišťovnami a jsou vděční za první drobné pokroky. Pomozte Lee a Olívii a dalším vážně nemocným dětem na jejich těžké cestě životem a kupte si od dobrovolníků některý z našich sbírkových předmětů, děkujeme,“ prosí za obecně prospěšnou organizaci Život dětem jeho ředitelka Maria Křepelková.

srdickove dny dvojcatka

Sbírka probíhá také online na webové stránce www.srdickovedny.cz, kde je možné si zakoupit virtuálně srdíčko nebo obrázek se zvířátky za 30 Kč. Další možností je také obrázek „Dávám srdce dětem“ za 100 Kč, 300 Kč nebo 500 Kč. Obrázky k Vám po zaplacení dorazí e-mailem.

„Online Srdíčkové dny probíhají ve prospěch roční Kačenky, která se narodila s atrezií jícnu a skončila na novorozenecké jednotce intenzivní péči. Když ji rodiče poprvé uviděli, byla napojena na nejrůznější přístroje a dlouhých 51 dnů bojovala o svůj život. Dneska potřebuje pomoc od nás ostatních především s různými pomůckami a rehabilitacemi,“ uvádí Maria Křepelková.

Přispět nemocným dětem můžete také zakoupením sbírkových předmětů v e-shopu na www.zivotdetem.cz nebo zasláním dárcovskou SMS ve tvaru DMS ZIVOTDETEM 60, 90 nebo 190 na číslo 87777, nebo zaslání příspěvku na sbírkový účet 83297339/0800 s variabilním symbolem 1234.

srdickovedny plakat


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Převzal pochodeň a běží s ní dál

zlaty orisek200Pokud máte ve svém okolí děti, které v něčem vynikají, jste-li přesvědčeni, že by si zasloužily víc pozornosti, víme, co s tím. Ještě lépe to ví Mgr. Jiří Kotmel – předseda nadačního fondu Zlatý oříšek, který se zaměřuje na vyhledávání a vš...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Magnesia Litera 2017 – ocenění současné české literatury

Magnesia-Litera 2Jako každoročně bylo i letos uděleno prestižní ocenění, které zhodnocuje práci současných českých literátů a publicistů a také dává prostor pro rozvoj mladých umělců a blogerů. Do letošního již 16. ročníku bylo přihlášeno 352 knih a no...


Literatura

Recenze: S hlavou v (oblacích) pejru

S hlavou v pejru 200S hlavou v pejru. Jak bych tuhle publikaci jednoduše popsala. Stačí dvě slova – červená knihovna. Pokud jste vyznavači zamilovaných románů s bohatým milovníkem veskrze kladného charakteru a krásno...

Divadlo

Divadlo Bolka Polívky baví

Divadlo B Polivky  perexJedním z nepřehlédnutelných pojmů v kultuře České republiky je herec, mim, dramatický autor a divadelní principál Boleslav Polívka. Už léta množstvím nápadů udivuje a baví.

...

Film

Jak si vytváříme mýty: Ztraceni v Mnichově

Ztraceni perexZpola mystifikační, zpola demystifikující komedie Petra Zelenky ZTRACENI V MNICHOVĚ, na jejíž výrobě se podílela též Česká televize, vzbudila největší poprask nikoli svým tvarem či příběhem, nýbrž téměř předná...