S láskou Pamela

S láskou Pamela

Tisk

S láskou PamelaMožná jste v 90. letech byli mladí, sledovali Pobřežní hlídku a dobře věděli, kdo je to Pamela Anderson. Sex symbol, obdobně jako byly Marilyn Monroe či Madonna. Pamela, tato prsatá blondýnka se sexy rty, ale není jen sexuální symbol a žena proslulá aférkami a pikantnostmi. Je to bytost se silnými emocemi, bohatým intelektem, určitým nadáním a sny. O svém životě sama napsala knihu nazvanou S láskou Pamela a u nás ji vydalo nakladatelství Grada.

Asi by mě nikdy nenapadlo, že zrovna já budu někdy číst o Pamele Anderson, jejíž plakáty jsem si nad postel nikdy nelepila. Ano, je hezká. A co dál? Tato herečka měla a možná ještě stále má velmi bouřlivý vztahový život, přitom možná vlastně chtěla „jen" jediné, a to lásku. Ale láska není „jen". Proslavila se velmi rychle. Byla krásná a sexy, což bylo dost patrné už i v jejím dětství. Přišly fotografie pro Playboy a pak řada různých rolí. Kontakty se slavnými lidmi, muzikanty, do nichž se zamilovávala. Opravdu mnohokrát se unáhleně v životě vdala, pak stejně rychle rozvedla. S muzikantem Tommym Lee, který byl pro svou agresivitu odsouzen, má dva syny, Brandona a Dylana. Ve své knize ale Pamela píše, že na něho nikdy nezapomněla a všechny její další vztahy už byly jen slabý odvar. Dnes je jí 56 let a je stále krásná. Je i moudrá?

Vše zjistíte, když si přečtete její knihu o životě od dětství až do současnosti. Sděluje v ní to, co sdělit světu chtěla. Odhaluje závoje svého soukromí a přemýšlí sama nad sebou a nad tím, co je v životě opravdu důležité. Je to skvělá introspekce, autoterapie. Kniha je plná dojmů a emocí, dobře napsaná a čtivá. Bude vás zajímat, jak se cítila v klíčových okamžicích svého života a nad čím přemýšlela. Žena, která už od dětství milovala zvířata a toužila po tom poznat smysl života a využít svůj potenciál.

Oceňuji to, že kniha není povrchní. Nepůsobí lacině a není plná Pameliných sexy fotek. Těch bylo už všude dost. Je plná textu a také jejích básniček, myšlenek. To se mi líbí…pochopila jsem tuto ženu o něco více a skrze ní si mohla obdobně zavzpomínat na vlastní minulost, vášeň, vztahy a další…

Pamela dnes pracuje na zahradě, bosýma nohama se brodí v trávě…a sklízí to, co zasela…

Pamela Anderson

Anotace:

Blond sexy image Pamely Anderson je jedním ze symbolů devadesátých let. Objevili ji na tribuně kanadského stadionu během fotbalového zápasu a do showbyznysu vletěla jako kometa. Její hvězda rychle stoupala a brzy se ocitla na vrcholu, kde se musela poprat s tlakem médií a všudypřítomných paparazzi.

Pamela Anderson ztratila kontrolu nad vlastním příběhem, média ji nepředstavitelně šikanovala a ona měla strach z toho, jak ji veřejnost vnímá, kým je, a kým naopak není. Snášela to všechno s grácií, útočiště našla ve své lásce k umění a literatuře a stala se z ní oddaná matka a aktivistka. Pamela se poprvé dělí o svůj skutečný životní příběh: příběh děvčátka z malého města, které se zamotá do vlastních snů.

Název: S láskou Pamela
Autor: Pamela Anderson
Překlad: Ivana Skenderija
Nakladatelství: Grada
Rok vydání: 2023
Počet stran: 256
Hodnocení: 90 %

https://www.grada.cz/s-laskou-pamela-(1)-13773/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Dominik Landsman: „Baví mě i naprosto nesmyslná přirovnání typu byl veliký jak mrtvý tučňák.“

dominik landsman200

Dominik Landsman (* 14. října 1985) je český spisovatel. Autor vystudoval na Vysokém učení technickém v Brně obor Finance podniku, následně pracoval jako realitní makléř. V době, kdy dostal v zamě...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Advent plný andělů představí 44 neziskových organizací

Advent andele-200,,Daruj a budeš obdarován.“ Tak zní motto již IX. ročníku benefiční akce s názvem Advent plný andělů, která se uskuteční 27. listopadu 2014 od 15 hodin v prostorách Gongu v Dolní oblasti Vítkovic na Ostravsku.    


Literatura

Einstein přeplouvá Labe u Hamburku

Siegfried LenzPokud máte rádi klasiku, sáhněte po knize povídek od německého autora Siegfrieda Lenze (1926–2014), které úplně poprvé v češtině v překladu Jany Zoubkové vydává nakladatelství Odeon. Povídky jsou sice pro náročnější čtenáře, ale určitě stojí za to. Pojďte se přenést do...

Divadlo

Festival Setkání Stretnutie odtajnil program

setkani stretnutie200Ve Zlíně se od 14. do 19. května bude konat 28. ročník česko-slovenského divadelního festivalu Setkání Stretnutie. Na co se můžete těšit?

 

...

Film

V pražské Lucerně začne ve čtvrtek 26. října 12. ročník Festivalu argentinského filmu

cine argentino 200Velvyslanectví Argentinské republiky ve spolupráci s pražským kinem Lucerna pořádá letos již 12. ročník Festivalu argentinského filmu Cine Argentino. Uskuteční se ve dnech 26. - 30. října 2023 v Paláci Lucerna.

...