Kniha plná tipů, jak snížit krevní tlak

Kniha plná tipů, jak snížit krevní tlak

Tisk

jak-snizit-tlak-prirodni-cestou200V nakladatelství Kazda vyšla kniha alternativní lékařky Claudie Ritterové zaměřená na to, jak snížít krevní tlak přírodní cestou.

 

 

 

Jak je uvedeno v úvodu knihy, tak tento titul je především pro ty, kterým byla diagnostikována hypertenze a časem by chtěli užívat méně chemických léků, nebo se jich úplně zbavit. I ti, kteří na vysoký tlak netrpí, se zde však mohou dozvědět spoustu zajímavých informací.

Kniha je rozdělena na teoretickou a praktickou část a v jejím závěru se nachází také informace v podobě slovníčku, důležitých informací a upozornění a rejstříku. K tomu všemu je zde několik extra stran s nejrůznějšími přehledy jako například ta s přehledem hodnot krevného tlaku nebo o psychice a krevním tlaku. Teorete se zaměřuje na základní pojmy ohledně vysokého tlaku, kde se dozvíte více o krevním oběhu nebo tlaku obecně. Následuje kapitola o příznacích a následcích hypertenze a další o měření tlaku a konvenční medicíně. Zde jsou návody správné měření a informace o konvenční léčbě a lécích.

Další část knihy se dělí na pomoc z přírody (tady jsou zmíněny například jak pomocníci z rostlinné říše, tak homeopatika nebo důležité živiny pro zdravé cévy) a část s názvem Postavte se hypertenzi. Zde jsou tipy na to, co pomůže, když vám není dobře a recepty sloužící k tomu, abyste byli lehčí a štíhlejší.

Jelikož mám sama ráda bylinky a jejich využívání, nejvíce mě na tomto titulu zaujala část Pomoc z přírody. Tady se mi líbí, že je zde každá bylinka popsána, vysvětleno, proč právě ona a následují návody na to, co si můžeme sami vyrobit, jaké jsou dostupné hotové přípravky a její použití. U něho nechybí informace o dávkování, ale také nežádoucích účincích, kontraindikacích, interakcích a forně. Například u ibišku zjistíte, že v jeho květu je mnoho ovocnýách kyselin, flavonoidy a velké množství vitaminu C a že je vhodný při mírné hypertenzi a že snižuje hladinu cholesterolu. Vyrobit si můžete ibiškový čaj nebo si jej pořídit hotový. Co se týče použíití, je jeho dávkování možné dlouhodobě, ale pozor by si měly dát těhotné ženy. Inspirativní jsou i recepty zmíněné v závěrečné části knihy, kterých podle mě mohlo být klidně i více. Jsou plné zeleniny a jsou v nich také zakomponovány suroviny zmíněné v knize jako je například česnek nebo červená řepa.

Titul Jak snížit krevní tlak přírodní cestou je podle mě velmi praktickou příručkou a může se pro spoustu lidí stát opravdu nezbytným pomocníkem.

Knihu můžete vyhrát v naší soutěži: Zjistěte, jak snížit krevní tlak přírodní cestou

Claudia Ritterová je alternativní lékařka s vlastní praxí, poradkyně v oblasti celostní stravy, autorka několika knih o přírodní medicíně a členka komise pro schvalování rostlinných léčivých přípravků. Zaměřuje se na autoimunitní onemocnění, hormonální poruchy a civilizační choroby, jako je například vysoký tlak (hypertenze).

jak-snizit-tlak-prirodni-cestou

Jak snížit krevní tlak přírodní cestou
Autor: Claudia Ritterová
Překlad: Martin Richter
Žánr: zdraví a životní styl
Nakladatelství: Kazda
Rok vydání: 2023
Počet stran: 128
Hodnocení: 88 %

https://www.knihykazda.cz/jak-snizit-krevni-tlak-prirodni-cestou/?variantId=11702


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Andrea Buršová: „Chci zpívat s patřičným ponorem i nadhledem.“

aandrea-bursova200Herečka brněnské scény Husa na provázku Andrea Buršová nedávno vydala báječné album s názvem Nůž na ticho. Dvaadvacet písní svědčí o silném vztahu k šansonu a poezii. Pokud hledáte něco, co se jen tak...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

3 v 1 + bonus navíc: Skvělý chřest z jednoho hrnce a expres zelený k tomu

chrest perexKamarádka si postěžovala, že její muž nerad zkouší nové. Na chřest se dívá s nedůvěrou. Jeho kolega však chřest pěstuje a muži ho hrdě vnutil. Jemu bylo hloupé odmítnout. Mají pár dní volna, a ráda by byl...


Literatura

To nejlepší z Turnového háje

be100fTurnový háj, kniha tvořená krátkými sloupky Evy Turnové, které byly pravidelně publikovány v časopisech Instinkt a Reflex, vyšla poprvé již v roce 2012 a od té doby se dočkala dalších třech pokračování. Nyní vydává tato autorka, rockerka, ale i scénáristka ...

Divadlo

Tomáš Baťa ožil prostřednictvím Gustava Řezníčka

bata-tomas 200Městské divadlo Zlín nechalo ožít Tomáše Baťu, ševce, podnikatele, starostu, jednoduše velkou osobnost nejen českých dějin. Nesnažilo se o žádnou životopisnou hru ani nudný výklad, šli na to po svém a velmi dobře. Režisér Dodo Gombár a př...

Film

Sammyho dobrodružství 2: vězeň v podmořském akváriu

sammyho dobrodruzstvi 2Přežijeme-li v našem rodinném kruhu letošní vánoční svátky ve zdraví, můžeme se jít s dětmi podívat na nový animák, tentokrát, jak je patrno z názvu, na pokračování Sammyho dobrodružství s názvem „Sammyho dobro...