Informační centrum k 700. výročí narození Karla IV. otevřeno

Informační centrum k 700. výročí narození Karla IV. otevřeno

Tisk

info200K vrcholícímu období oslav 700. výročí narození Karla IV. bylo otevřeno nové Informační centrum v pražské Mostecké ulici 4, přímo u Karlova mostu. Informační centrum bude poskytovat své služby až do konce letošního roku.

 

V Informačním centru je možné dozvědět se aktuální informace o karlovských akcích, prohlédnout si mapu karlovských míst a seznámit se s nimi, seznámit se s aktivitami karlovských míst, nebo si prohlédnout výstavu 10 inspirací Karla IV. českém a v anglickém jazyce.

info

 

Centrum také nabízí k zakoupení různé upomínkové předměty k výročí narození Karla IV.                                                    Infocentrum je otevřeno denně od 9 do 21 hodin.

Kontaktní adresa: Mostecká 53/4, Praha 1, www.otecvlasti.eu


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Vladimír Brabec: Conneryho miluju, ale naštval mě, pacholek! (1.část )

Brabec perexNa rozhovor se skvělým hercem a znamenitým dabérem Vladimírem Brabcem jsem dorazila s asi 20 minutovým zpožděním. Dole mi otevřela jeho manželka a poslala mě nahoru – prý už na mě čekají a ona že...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...


Literatura

Kladivo na čaroděje udeřilo již po osmé a vznikla tak Pekelná šleha

sleha perexNakladatelství Epocha nám přináší další díl knižní seriálu akční městské fantasy s týmem netradičních detektivů, kteří bojují proti nadpřirozeným silám a zvráceným bytostem. Co se odehrává v osmém příběhu a jak to na čtenáře působí, se dočtete v n...

Divadlo

Apostrof: Ženský úsměv

altPraha má za sebou již čtrnáctý ročník divadelního festivalu nezávislé a amatérské tvorby Apostrof. V Divadle Na zábradlí a v experimentálních prostorech NoD se odehrálo ve čtyřech dnech celkem devět představení. Objevily se soubory z mnoh...

Film

Najdou Tři bratři Kouzlo měsíčního svitu, nebo jej rozsvítí až Emma Stone?

Allen perexDvě filmové premiéry, které měli možnost diváci zhlédnout v kinech během uplynulého týdne, vás přenesou do světa tajemna a fantazie, nechybí v nich stateční a ztepilí muži a krásné a chytré ženy. Český pohádkový příběh Tři bratři a Allenovský sním...