Dětská hra 2 je plná veselého zabíjení

Dětská hra 2 je plná veselého zabíjení

Tisk

detska hra2 plakat 200Film Dětská hra 2 (1990) je horor ze staré školy. Upřímný malý chlapec si chce hrát a užívat života, když najednou se mu do cesty připlete panenka očarovaná kouzly Voodoo. Něco podobného se může stát každému z nás.

 

 

Příběh druhého pokračování začíná tam, kde první díl skončil. Malý kluk Andy dostal tenkrát jako dárek panenku GoodGuy, do které se převtělil sériový vrah Charles LeeRay. Následovala série brutálních scén, v nichž postupně Chucky odrovnal jeho chůvu, a aniž by mu jeho máma věřila, vraždila panenka na potkání dál.

Ve druhém díle se už starší Andy dostává do krize důvěry znovu. Podnikatel, který továrnu na panenky GoodGuy vlastní, nechává spálené a rozsekané kusy z té „vraždící“ znovu zrekonstruovat. Možná jako suvenýr, možná se potřeboval o něčem přesvědčit. Každopádně Chucky znovu ožívá a se šíleným šklebem na roztomilé umělé tvářičce začíná zase zabíjet.

detska hra2

Je to jako když Andy ví o něčem strašném a hrozně nebezpečném, jenom to nikomu nemůže říct. Vlastně o tom mluví neustále, ale protože mu nikdo takovou bláznivinu nevěří, pomalu se učí nechávat si některé věci pro sebe. Autoři filmu dostali tenkrát rozhodně zajímavý nápad. Podobné „školení“ totiž každému malému dítěti naznačuje, že ne všichni mohou rozumět tomu, co máme právě na mysli.

A tak se Andy dostává z dětského domova do pěstounské rodiny. Jeho nová nevlastní sestra je taková rozumná arogantní mrcha a rodiče zase ušlápnutí nýmandi, pro něž je pěstounství a spořádaný život snad tím nejdůležitějším na světě.

detska hra2 2

Jeho novou rodinu však začíná provázet celá řada zvláštních náhod. Chucky si ho totiž našel a o řádění vraždící panenky ví jenom on. Po sérii brutálních scén, které velmi dobře útočí na poslední zbytky naivity diváka, se dostáváme do továrny na výrobu panenek. Se štěstím a místní technikou se Andymu daří Chuckyho opět zlikvidovat.

Někdy nenajdeme u ostatních pochopení ani při těch nejlepších úmyslech. I malý Andy se teprve začíná učit, jak se před ostatními prezentovat, a je pro něj obtížné pochopit, že ne všechno, čemu sám věří, budou akceptovat i ti ostatní.

detska hra2 plakat

Dětská hra 2 - Child's Play 2
Horor / Thriller
USA, 1990, 84 min
Režie: John Lafia
Kamera: Stefan Czapsky
Hudba GraemeRevell
Hrají: Alex Vincent, Jenny Agutter, Christine Elise, Brad Dourif, GraceZabriskie, Beth Grant, GregGermann, Edan Gross, Adam Wylie
Hodnocení 95 %


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Strašně nerad se vzdávám, říká textař a zpěvák Vlady Gryc

vlady gryc perexZpívající textař, který se už před lety odstěhoval z Česka do Německa. To je Vlady Gryc. Zpívání, textařinu a muziku ale nikdy neopustil, naplno se tomu i věnuje Berlíně, kdy už nějaký čas žije. Přitom je v čilém pracovním kontaktu ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Spletenec vztahů v Batalionu
ImageNejedná se o slavný němý film z roku 1927 režiséra Přemysla Pražského, ale jeho zvukovou “předělávku”. Ovšem o kvalitách tohoto o 10 let staršího díla nemůže být pochyb. Inspirace německým kammerspielem už tady není t...

Literatura

Harry Potter a tak dále

harry potter proklete dite200Postava HARRYHO POTTERA - jak v literární, tak ve filmové podobě - zastínila vše, co v oblasti fantasy v posledních desetiletích vzniklo. Snad jedině s výjimkou Tolkienových příběhů (rovněž se dočkaly monumentál...

Divadlo

Richard III. vládne Hradci

richard III 200S nejslavnějším Shakespearovým padouchem se roztrhl pytel nad českými jevišti. Vedle Prahy, Brna a Pardubic splétá Richard III. síť krvelačných intrik i na scéně Klicperova divadla v Hradci Králové. A i k...

Film

Čtyřlístek ve službách krále - krása z pera scenáristů!

ctyrlistek ve sluzbach krale200Do českých kin vstoupil pro některé z našich rodičů, ale nejen pro ně dlouho vysněný filmový snímek Čtyřlístek, který už vychoval dvě generace našich spoluobčanů, ale aspiruje v prohloubení...