Axel Thesleff před Colours of Ostrava vydává nové EP Take Me Here

Axel Thesleff před Colours of Ostrava vydává nové EP Take Me Here

Tisk

axel 200Více než půl miliardy streamů na Youtube k jedné jediné skladbě Bad Karma vyneslo Axela Thesleffa do popředí finské elektronické hudby. Dlouhovlasý producent je však muž mnoha odstínů a takové je i jeho nové, v pořadí druhé, EP Take me Here, které vychází v pátek 10. června, tedy měsíc před tím, než se představí českému hudebnímu publiku na festivalu Colours of Ostrava.

 



Axel Thesleff během jara postupně představoval jednotlivé singly z nového EP a poslední písní, na kterou se budou moci posluchači těšit, je energií nabitá Five to the Sky, kterou nesou gradující živé bicí a nespoutaná elektrická kytara s ženským vokálem. Renomovaný anglický elektronický magazín York Calling o EP napsal: ”Takovou úroveň řemesla a invence na poli elektornické hudby nepamatujeme od dob geniálního producenta Roberta Milese.”

Po úspěšném koncertním turné v USA se Axel Thesleff vrací do Evropy na festivalové turné, v jehož rámci se kromě jiných koncertů zastaví také v sobotu 16.7. na Colours of Ostrava, kde podle organizátorů předvede jedinečnou multiinstrumentální vizuální show. Sám Axel Thesleff k tomu dodal: “Měl jsem možnost hrát v Dolních Vítkovicíh loni v rámci série Hotspot a už se nemůžu dočkat, až se do tohoto areálu vrátím a zahraju tam písně z nového EP, je to nádherné místo plné historie s nepopsatelnou atmosférou.”

Axel Thesleff získal pozornost fanoušků a médií v roce 2014 po vydání svého nakažlivého hitu Bad Karma, který nasbíral napříč platformami přes půl milairdy poslechů a stal se součástí kampaní Adidas’ Faster Than nebo Twining’s Alive in every drop. V návaznosti na to měl producent řadu úspěšných releasů včetně Mountain Live, živé show natočené z vrcholu hory v Laponsku, nebo krátký film k písni 2 Down, který získal řadu mezinárodních ocenění, mimo jiné za nejlepší hudební video na Rome Prisma Film Awards, Moscow Shorts a New York International Women’s Festival.

“Axel Thesleff je producentem, jehož práce překraučuje hranice a hledá si svůj vlastní směr.” – Clash Magazine

axel1

Více informací:

https://www.axelthesleff.com
https://music.apple.com/us/artist/axel-thesleff/541649426
https://open.spotify.com/artist/1OpHMC7Qo3lY1sVYaTUQrG
https://www.youtube.com/AxelThesleffMusic
https://soundcloud.com/axelthesleff
https://www.instagram.com/axelthesleff/
https://twitter.com/AxelThesleff
https://www.facebook.com/axelthesleff


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Renata Štulcová je od dětství jazykový nadšenec a miluje češtinu

renata stulcovaS Renatou Štulcovou jsme se poprvé setkaly v roce 2003. Strávily jsme spolu pěkné dopoledne na besedě s dětmi. Zrovna jí vyšla první kniha Nemetonburk aneb Tajemství ve skále. Renata malovala dětem lab...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Dokonalá detektivka? Dokonalé ticho!

dokonale ticho 200V dubnu vydalo nakladatelství kniha Zlín další dokonalou knihu britské autorky Helen Fieldsové, tentokráte s názvem Dokonalé ticho. Pojďte se začíst do policejního vyšetřování, kterému nechybí spád, napětí a kde policisté musí vyna...

Divadlo

Zkrocení zlé ženy rozzářil neplánovaný ohňostroj

zkroceni zle zenyNa brněnském nádvoří hradu Špilberk se letos uskutečnil již třináctý ročník Letních shakespearovských slavností. Čtvrtou červencovou sobotu se hrálo představení Zkrocení zlé ženy, nejúspěšně...

Film

Někteří lidé nemají roboty v lásce

200filmFilm Náhradníci (2009) byl ve své době důkazem, že Bruce Willis jako herec ještě nepatří do starého železa. Akční žánr má své mouchy, protože kdo z nás si může jen tak vzít bouchačku a tím i spravedlnost do vlastních rukou? Naštěstí nikdo.

...