Antistresové omalovánky

Antistresové omalovánky

Tisk


omalovanky 200Ráda bych vám představila, řekněme, propracovanější verze dnes velmi populárních antistresových omalovánek. Jedná se o dvě knihy, a to Kreativní omalovánkové techniky a Barevná terapie – Antistresové omalovánky. Obě splňují to, co od antistresových omalovánek očekáváte, tedy uvolnění a odpočinek po náročném a stresujícím dni. Navíc přinášejí něco nového, a to náměty ke zpracování různých návrhů. Pojďme se nyní podívat na obě knihy podrobněji.

1) Kreativní omalovánkové techniky
Obsahem knihy jsou praktické rady a návody, jakým způsobem kombinovat barvy, aby výsledný obraz vypadal co možná nejlépe. Proto hned na začátku nalezneme krátkou kapitolu věnující se tomuto tématu. Seznámí nás s teorií o tom, jaká barva se ke které hodí či naopak nehodí, které barvy vytvářejí největší kontrast a jaké vedle sebe naopak zanikají.
Následující kapitoly jsou členěny dle barvy, kterou nejčastěji použijeme, stylu, jímž budeme obrazce tvořit, nebo například podle převládajícího vzoru.
Na knize oceňuji především její rozmanitost. Najdeme zde nepřeberné množství různých vzorů od přírodních motivů až po geometrické tvary a zábavnou formou ovládneme základní techniky kreslení.

omalovanky 2


2) Barevná terapie – Antistresové omalovánky
Pro ty, kteří se snaží ovládnout techniky kreslení či kombinace barev, doporučuji předchozí publikaci. Řekněme, že tato kniha na výše zmíněnou navazuje, neboť již neobsahuje tolik teoretických informací. Je však ještě rozmanitější. Kromě klasických předloh k vymalování obsahuje i takřka bílé stránky, jež musíte sami dokreslit, či obrysy, které je třeba zpestřit zajímavými tvary.
Kniha je rovněž dělena podle kapitol. Tentokrát se jedná o kapitoly, kde bychom měli malovat barvou primární, jež je určena, a k ní zvolit komplementární odstín, čímž dosáhneme zajímavějších výsledků.
Tato kniha na mě působí mnohem přívětivěji, neobsahuje pouhé obrysy k vymalování, oproti ostatním antistresovým omalovánkám je proto originální a díky svým pestrým návrhům si v ní najde zálibu kdokoliv.

omalovanky


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Thomas V: „Díky trance music jsem poznal lidi, na které nechci nikdy v životě zapomenout“

thomas 20015. srpna budou účastníci Summerparty svědky hned několika premiér. Na parníku Tyrš se totiž v ten večer představí  tři DJs, z nichž dva budou před větším publikem hrát vůbec poprvé. Nejzkušenější z nich, ostravský BluEye, už letos Tyrše svým vystou...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Banda 1: Karty jsou rozdaný

banda karty jsou rozdany200Jméno světového komiksu Garth Ennis (Hitman, Punisher, Preacher) spolu s Darickem Robertsonem (Transmetropolitan, Fury) nám přináší příběhy jednoho uskupení, které nemá obdoby.

...

Literatura

Pravda o počasí, klimatu a společnosti

kniha-o-klimatu-zemi-koruny-ceske perexKniha o počasí, klimatu a jeho společenských dopadech, nejen, ale především na území Česka. Odborná kapacita a mediální hvězda dr. Václav Cílek v hlavní roli na křtu této knihy. Jak souvisej...

Divadlo

Lucie Trmíková: „Přijďte si poslechnout krásná slova plná barvy, života, touhy, lásky i bolesti.“

Dvoji domov 200V Experimentálním prostoru NoD se dnes odehraje premiéra inscenace Nebeský-Trmíková-Prachař: Dvojí domov / z Čepa, a proto jsme oslovili paní Lucii Trmíkovou, která je zde herečkou i scenáristkou. Co má předat toto dílo Jana Čepa a proč bys...

Film

Jaký je film Století Miroslava Zikmunda?

Stoleti 200Dokument Petra Horkého Století Miroslava Zikmunda ze všeho nejvíce prozrazuje obdiv k titulnímu hrdinovi, nejen proslulému cestovali, autoru cestopisných knih i filmů (ve dvojici s Jiřím Hanzelkou), ale především s...