Francouzský román k zasnění i oddechu

Francouzský román k zasnění i oddechu

Tisk

stastni lide200Pokračování románu autorky Agnes Martin-Lugand nám vrací Francouzku Diane, která propadla kouzlu irského ostrova, který se stal jejím útočištěm po smrti její dcery a manžela. Chytila zde nový dech a chuť do života za velkého přispění neomaleného fotografa Edwarda. Jak se to vyvíjelo dále?

 

 

Diane se vrací zpět do Paříže a dává svůj život dohromady, začíná se chovat jako opravdu dospělá a nezávislá žena. Za patami ji stále stojí Félix, její nejlepší kamarád a zároveň spolupracovník v literární kavárně Šťastní lidé čtou a pijou kávu. Jeho úkolem je najít Diane novou lásku, ale Félix ji seznamuje s jednou větší katastrofou než druhou. Až se jednoho dne na scéně objeví Olivier, pan dokonalý.

Jenže by to bylo moc jednoduché, kdyby se v Paříži kvůli výstavě neobjevil i Edward a ten kromě obvyklého rozruchu s sebou přináší i zprávu o Abby, jeho tetě a náhradní matce, která je vrbou a oporou všem, kteří to potřebují. Abby je nemocná a naděje na uzdravení není. Diane upadá do deprese a rozhodne se Irsko znovu navštívit.

Tam ji čeká další překvapení. Dozvídá se, že Edward má syna. I pro něj je to zbrusu nová zpráva a situace. Declana vychovává po smrti jeho matky a o jeho existenci do té chvíle vůbec netušil. A tak tu máme otce a syna bez matky a Diane, která byla manželkou i matkou, ale automobilová nehoda jí tohle všechno vzala.

Diane se bojí prohloubit vztah s Declanem, protože stále myslí na svou dcerku Claru, má pocit, že se jinému dítěti věnovat nemůže. Jenže Declan a jeho osud jsou silným zaklínadlem a Diane k dítěti přilne, stejně jako on k ní. Jenže je čas odjet zpět do Paříže věnovat se podniku a začít plánovaný společný život s Olivierem.

Plány jsou plány a srdce má svůj vlastní rozum Autorka ve druhém díle lépe a hlouběji pracovala se změnami postojů hlavní hrdinky. Kniha je velmi čtivá, svým způsobem napínavá a přináší plno překvapujících situací. Příběh je krásným oddechovým kusem plným romantiky a naděje, ale i chvilek, kdy máte slzy na krajíčku. Snadný život Diane doteď zrovna neměla, ale po posledních stránkách čtenáři určitě uvěří, že od teď už to bude jako v pohádce.

Předchozí díl: http://kultura21.cz/literatura/14400-stastni-lide-ctou-a-piji-kavu

 

Šťastní lidé mají snadný život/ La vie est facile, ne t’inquiète pas

Autor: Agnes Martin-Lugand
Žánr: román
Nakladatelství: Motto
Rok vydání: 2016
Počet stran: 304
Hodnocení: 95 %                                           

Zdroj foto: www.kosmas.cz

http://www.albatrosmedia.cz/stastni-lide-maji-snadny-zivot.html

stastni lide


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

„Jsem v podstatě od přírody neuvěřitelně líný tvor a jen okolnosti mě neustále nutí vyvíjet další a další aktivity,“ tvrdí dabér a moderátor Michal Jagelka

jagelka michal 200Michal Jagelka – herec, moderátor a princ českého dabingu. Jeho hlas známe všichni, díky němu k nám česky hovoří takové hvězdy, jako jsou Leonardo DiCaprio, Matt Damon, Orlando Bloom… Denně slýcháme j...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Čtvrteční klub amatérských detektivů zasahuje

Čtvrteční klub amatérských detektivůAngličan Richard Osman ve své knize představuje čtveřici rozverných a důvtipných penzistů, kteří se s velkým nadšením dávají do pátrání po tom, kdo zavraždil místního developera. Such...


Literatura

Humbook tip: Odpočiňte si u pořádné love story s Jenny Hanovou

jenny hanova200Druhou říjnovou sobotu, tedy 7. října se v Praze koná Humbook festival, zaměřený především na young adult literaturu. Návštěvníci se v rámci něj mohou osobně setkat se světovými i českými autory, redaktory, překladateli a bloggery a užít si ...

Divadlo

Světáci: Nesmrtelná česká komedie s písničkami

Svetaci 200„Tak třikrát whiskey s ledem, ať trošku popojedem, a dámám Hennessy...“ To je tak, když si poctiví venkovští fasádníci, kteří přijeli pracovat na obnově hlavního města, chtějí trošku vyhodit z kopýtka. „Když Praha za noci zazáří neonem, není m...

Film

Severský filmový podzim přinesl dvanáct mrazivých snímků

synove norskaFestival severské kinematografie nabídl pražským divákům od 14. do 18. listopadu celkem dvanáct mrazivých snímků. Deset novinek z posledních dvou let, barevně upravené a rozšířené titulky pro neslyšící a příběhy, které ...