Hledejte s Christopherem zapomenuté a odhalte ztracené

Hledejte s Christopherem zapomenuté a odhalte ztracené

Tisk

alchymistova-sifra-volani-prizraku 200V nakladatelství Fragment vyšel už čtvrtý díl ze série Alchymistova šifra od spisovatele Kevina Sandse. Vzhůru na něj!

 

 

 

Série Alchymistova šifra je určena čtenářům od 10 do 14 let, ale já se do ní hned u prvního dílu zamilovala a příběh zhltla jako malinu. Jelikož jsem přehlédla vydání třetího dílu Temná kletba, musela jsem si je před čtvrtým Voláním příznaku přečíst a byl to pro mě skvělý zážitek, číst tyto díly bez čekání. Nicméně musím uznat, že se dají číst i samostatně.

Ve Volání přízraku se lékárnický učeň Christopher Rowe probouzí s tím, že neví, kým je. Probouzí se daleko od domova sám a především bez jakýchkoliv vzpomínek. Vesničané si myslí, že jej posedlo neviditelné zlo a mají také strach z ducha Bílé paní, který krade děti a pohlcuje jejich duše. Christophera naštěstí brzy najdou jeho přátelé Tom a Sally a společně se vydávají na pouť nejen za ztracenými vzpomínkami, ale také za objasněním nadpřirozena.

Toho je v tomto dílu opravdu hodně, až místy působí poněkud svazujícím dojmem. Být mladší čtenářka (cílová skupina), tak se i bojím a minimálně mi přebíhá mráz po zádech. Ale ve výsledku to nevadí, je to takový ozvláštňující prvek a vše smysluplně vede k závěrečnému rozuzlení. Na Alchymistově šifře mě moc baví právě promyšlenost a to, jak vše dohromady funguje. Hlavní hrdinové jsou velmi sympatičtí a také inteligentní, nechybí ani drobný humor a příběh rychle ubíhá a velmi dobře se čte.

Za pochvalu rozhodně stojí také práce ukrajinské ilustrátorky Olgy Zakis, která Alchymistovu šifru i další knihy od Albatros Media pozvedá ještě o level výše. V tomto případě je krásná a výrazná jak obálka, tak řádky knihy. V nich jsou zdobené především názvy kapitol, ale také různé detaily. Opravdu se těmito ilustracemi při čtení vždy kochám a smekám před talentem umělčiným talentem.

Více než Volání přízraku se mi líbil třetí díl, ale i tak se jednalo o skvělé čtení, které doporučuji všem malým i velkým milovníkům dobrodružných příběhů. A už se moc těším na další díl!

Kevin Sands žije v kanadském Ontariu. Má dva tituly z teoretické fyziky a živil se jako vědecký pracovník, obchodní poradce, učitel a také profesionální hráč pokeru. Jeho série Alchymistova šifra získala 28 různých ocenění, momentálně má 4 díly a další už je snad v procesu.

alchymistova-sifra-volani-prizraku

Alchymistova šifra: Volání přízraku
Autor: Kevin Sands
Překlad: Dušek Zdík
Žánr: dobrodružná a fantasy pro děti
Nakladatelství: Fragment pod značkou Albatros Media
Rok vydání: 2019
Počet stran: 368
Hodnocení: 93 %

https://www.albatrosmedia.cz/tituly/50798431/alchymistova-sifra-volani-prizraku/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Ondřej Havlík aka en.dru: „Bez Jacksona bych možná nikdy ani beatboxovat nezačal.“

endru200Milí čtenáři, začtěte se do rozhovoru s nejšťastnějším renesančním člověkem - beatboxerem, moderátorem, hercem, improvizátorem a kdo ví co ještě - Ondrou Havlíkem (en.dru).

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Mrtvola v lázni – detektivní vyšetřování ve starověké Británii

altVšem, kteří si oblíbili sympatického detektiva (přesněji řečeno soukromého informátora) Marca Didia Falcona britské autorky Lindsey Davisové, přináší nakladatelství BB/art jeho třináctý příběh Mrtvola v lázni (A...


Literatura

Dámský klub půlnočního plavání

big damsky-klub-pulnocniho-plavani-7yV-514225

Představa, že každou noc plavete v chladných a hlubokých vodách jezera, řeky nebo oceánu a necháváte odplout všechny své starosti, je nejen roman...

Divadlo

Wintonovy děti přežily. Jejich příběhy ale často neměly šťastný konec

Kabaret Winton perexBěhem prvních osmi měsíců roku 1939 dostali Nicholas Winton (Matěj Anděl) a jeho spolupracovníci 669 dětí z pomnichovského Československa. V hotelu Šroubek na Václavském náměstí bydlel tenkrát necelý měsíc, pak se vrátil do Vel...

Film

Když může být láska k vaření také záchranou před vyhoštěním. Francouzská komedie A do kuchyně! se dotýká problémů migrace dospívajících

A do kuchyne200Čtvrtý celovečerní debut francouzského režiséra Louise-Juliena Petita sleduje osudy mladých migrantů snažících se integrovat do tamní společnosti prostřednictvím kurzů vaření. S nimi jim má pomoct svérázná kuchařka Cathy, pro kterou j...