Unesené děti se jí vrátily. Ale už to nejsou její děti

Unesené děti se jí vrátily. Ale už to nejsou její děti

Tisk

zlaticka perexLauren Tranterová porodila vytoužená dvojčata, Morgana a Rileyho. Krátce po porodu se v jejím nemocničním pokoji zjevila podivná žena, která chtěla vyměnit její děti za své příšerné tvory. Nepodařilo se jí to. Lauren své děti ubránila. Podle policie však v jejím pokoji nikdo nebyl.

 


Když o několik týdnů později během procházky kluci zmizeli, Lauren se vyděsila. Naštěstí se děti rychle našly. Bohužel to nebyli její synové. Vypadali jako oni, byli oblečeni jako oni, ale byli to potomci té zvláštní ženy, která je prý pouhým výplodem Laureniny fantazie! Lauren ví, co musí udělat, aby se její děti vrátily. Pokud se ale plete, udělá něco strašného.


Příběh inspirovaný starými a temnými pohádkami
Zlatíčka jsou thrillerem s mírně hororovou atmosférou, který napsala britská autorka Melanie Golding. Inspirovala se starými a temnými pohádkami a pověstmi o unesených a vyměněných dětech, propojila je s moderním světem a vystavěla příběh s obrovským potenciálem vyniknout v záplavě thrillerů. Je velká škoda, že tenhle potenciál promarnila.


Vše, co od psychologického thrilleru očekáváte
V této knize najdete všechno, co je typické pro psychologický thriller. Hlavní postavu, které nikdo nevěří a které možná nemohou věřit ani čtenáři. Vyšetřovatelku řešící své milostné pocity, která připouští, že na tom, co hlavní postava tvrdí, něco je. Nechybí nevěra, psychiatrie, trocha napětí ani propojení s minulostí.


Originálním prvkem je již zmiňovaná domnělá výměna dětí, která mohla knize dodat přímo hororovou atmosféru. To by ale musela být využita naplno. Celou první třetinu knihy se však nic podstatného neděje, zazní jen několik nepatrných narážek. Poté následují i nějaké napínavé momenty, které nutí zamyslet se, jak to s těmi dětmi vlastně je. Objeví se i pojítko s minulostí, které ale působí, jako by tam bylo jenom proto, aby vyšetřovatelka získala určité informace, protože na současnost nemá žádný vliv. Vyměněné děti nepředstavují pro hrdinku a její okolí žádné nebezpečí, a tak děj téměř vůbec negraduje, a to ani v závěru, který nepřekvapí.


Kniha osloví především čtenáře, kteří mají v oblibě psychologické thrillery bez šokujících a překvapivých zvratů protkané klasickými žánrovými prvky, a maminky malých dětí, které se dokážou dokonale vcítit do pocitů hlavní hrdinky a pro které díky tomu může být příběh pořádně děsivý.

 zlaticka

ZLATÍČKA
Autorka: Melanie Golding
Originální název: Little Darlings
Překlad: Roman Švidrnoch
Žánr: psychologický thriller
Vydáno: Ikar, 2020
Počet stran: 344

Hodnocení: 75 %

www.knizniklub.cz/knihy/381529-zlaticka




 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Štěpán Pácl: „Boj proti přesile má smysl.“

paclSvět plný krátkých cest za rychlým uspokojením je silnou inspirací pro odvážné tvůrce. Divadelní režisér Štěpán Pácl si troufl na dramatickou látku, která byla v českých podmínkách dlouhá léta nezpracována. Ostatně – jd...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Povídky K.V.Raise - klasika v jiném světle

rais perexSe jménem Karla Václava Raise jsem se setkala poprvé na základní škole, když jsme v hodinách literatury probírali klasiky. Mezi ně K. V. Rais bezesporu patří. Nechápala jsem ale, proč se musím učit něco, co mě nebaví a čemu nerozumím. Taková četba pr...


Literatura

Je tu nová série nejen o technologiích

zlomeny genius 200Zlomený génius je prvním dílem z cyklu knih s Willem Parkerem od Drewa Murraye. Pokud vás zajímají technologie a láká netradiční prostředí, určitě se do knihy pusťte.

 

...

Divadlo

Shakespeare v Mahenově divadle NdB
necozaneco perJe to skutečně záhada. Velký dramatik Shakespeare napsal spoustu nejlepší divadelních her, jaké kdy se objevily a taky několik velmi špatných her. Jako by v Shakespearovi byli dva autoři. Nebo že by Shakespeare, onen herec co utekl ke k...

Film

Hobit – neočekávaná cesta aneb Kdy už s ním konečně skončíme?

hobit neocekavaa cesta jackson tolkienDo našich kin přichází americký film, „Hobit: Neočekávaná cesta“. Je prvním dílem trilogie režiséra Petera Jacksona, natočené podle fantasy románu britského spisovatel...