Prý zavraždil svou první ženu. Co když to udělá znovu?

Prý zavraždil svou první ženu. Co když to udělá znovu?

Tisk


Jeji konec perexPatrick a Stephanie jsou dobře zajištěný a spokojený pár. Nedávno se stali rodiči dvojčat, a i když je péče o ně vyčerpávající, je Stephanie šťastná. Má všechno, co si přála. Pak ale do jejich života vstoupí Erica, žena z Patrickovy minulosti, která přináší šokující informace.


Podle ní Patrick svou první manželku zavraždil, i když podle oficiálního vyšetřování šlo o nehodu. A pokud jí manžele zaplatí vysokou částku, nechá si své teorie pro sebe a nepožádá o znovuotevření případu. Patrick by rád zaplatil, protože ví, že je Erica nebezpečná, ale Stephanie odmítá. Nenechá se přece vydírat! Postupně však vycházejí najevo další skutečnosti a Stephanie začíná pochybovat. Její manžel prý zavraždil svou první ženu. Co když je teď na řadě ona?


Novinka od královny psychologických thrillerů
Její konec je novinkou z pera kanadské spisovatelky Shary Lapeny, královny psychologických thrillerů a rodinných dramat. Stejně jako v předešlých knihách Manželé odvedle, Někdo cizí v domě, Nevítaný host a Jeden z nás sleduje zdánlivě dokonalé životy krásných a úspěšných lidí, kteří však ukrývají temná tajemství.


Pomalejší rozjezd, strhující závěr
Začátek je na Shari až nezvykle pomalý. Detailně vykresluje starosti novopečených rodičů a nabízí obraz idylického života. Na pozadí se však nenápadně začínají objevovat první trhliny. Protože i když se Patrick snaží Stephanie přesvědčit, že Erica je jen zákeřná lhářka, okolnosti smrti jeho první ženy jsou zkrátka podezřelé. A ani lháři nelžou úplně o všem. Stephanie se snaží manželovi věřit. Ale co když lže on a ona je jeho příští obětí? Motiv by na to měl.


Kromě manželského dramatu Stephanie a Patricka autorka vypráví i o dvou dalších párech. Jeden z nich tvoří Patrickův společník ve firmě Niall a jeho žena Nancy, druhý Gary a Cheryl, pyšní rodiče svého adoptovaného syna. Všechny je spojuje Erica a její intriky, které mají moc je zničit. I jejich odhodlání nedopustit to je stejné. Otázkou zůstává, zda jsou chytřejší a mazanější než ona.


Z poklidného rozjezdu se tak stane šílená hra plná pochybností, dávných tajemství a polopravd, v níž nemůže vyhrát nikdo. Odhalují se nové skutečnosti, hrdinové neví, na čem jsou a každá chyba je může přijít draho. Soubor dramatických událostí vrcholí ve strhujícím závěru, který překvapí a zároveň ponechává prostor pro čtenářovu představivost. Kniha je napsaná v er-formě klasickým strohým stylem Shari Lapeny. Je promyšlenější než její předchozí díla a osobně ji považuji za to nejlepší, co zatím napsala.

jeji konec


Její konec
Autorka: Shari Lapena
Originální název: The End Of Her
Překlad: Naďa Špetláková
Žánr: psychologický thriller
Vydáno: Kalibr, 2021
Edice: Světový bestseller
Počet stran: 296

Hodnocení: 90 %



www.knizniklub.cz/knihy/507696-jeji-konec


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Stepař Igor Bezdieniezhnykh: „Step je tanec, který nejen vidíte, ale také slyšíte.“

Igorek 200Čeští stepaři patří mezi nejlepší stepaře světa a jedním z nich je i mistr světa Igor Bezdieniezhnykh. Ten se do „ťukání nohama“ zamiloval hned, jak ho uviděl na vystoupení, a hned druhý den se na něj přihlásil. Věnoval mu mnoho úsilí a po třech měsících byl jedním z nejlepší...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Biograf láska od Uljany Donátové vychází ze stejnojmenného úspěšného muzikálu

Biograf láska obálkaUž když měl úspěšný muzikál Biograf láska s písněmi Hany Zagorové v loňském roce premiéru, pochvalovali recenzenti i diváci libreto Uljany Donátové, které skvěle vyvažuje jímavost písňových textů humorem a nadsázkou. Autorce to ...


Literatura

Na hraně

na hrane200Metafora vydala v květnu temnou knihu Na hraně od francouzského autora René Manzora. Rituální vraždy, zběsilé pátrání, nesourodá dvojice vyšetřovatelů a pravda ukrytá za hranicí rozumu. Pěkně zamotaný příběh pro náročného čtenáře.

Divadlo

Pravda po francouzsku

Pravda 200Když se podíváte do slovníku na význam slova pravda, najdete definici, která říká, že pravda je tvrzení považované za skutečnost. To nám v podstatě dává velký prostor k tomu, co přijímat jako pravdu a dva manželské páry ve francouzské inscenaci toh...

Film

V Karlových Varech se představí Kendži Mizoguči

Mizoguci perexLetošní 52. Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary (koná se ve dnech 30.6. – 8.7.2017) nabídne průřez tvorbou japonského režiséra KENDŽIHO MIZOGUČIHO (1898-1956). Tento - bohužel až na sklonku svého života - proslavený tvůrce patří mezi ...