Nechte se pohltit romantickým útěkem do země ledu a ohně

Nechte se pohltit romantickým útěkem do země ledu a ohně

Tisk

hotylek na islandu 200Hotýlek na Islandu je název páté knihy ze série Romantické útěky od autorky Julie Caplinové. Romantickou oddechovku vydalo nakladatelství Cosmopolis v říjnu roku 2020 a nebojte, poznáme svéráznou zemi a její obyvatele, dobré jídlo i dva adepty na lásku.


O autorce romancí

Julie Caplinová ve svých deseti letech oznámila, že bude spisovatelkou. Od toho se trochu odklonila - pracuje v PR, mnoho let cestovala po Evropě spolu s nejlepšími novináři píšícími o jídle a pití a objevovala gastronomické skvosty v Itálii, Francii, Belgii, Španělsku, Kodani a Švýcarsku. Tyto cesty ji inspirovaly k psaní. Pod pseudonymem Jules Wake publikuje romance. V sérii Romantické útěky vyšly tyto knihy: Kavárna v Kodani, Pekárna v Brooklynu, Cukrárna v Paříži, Pláž v Chorvatsku.

„Vydejte se za polární září do země ohně a ledu…“

Setkáváme se s poněkud neurotickou Lucy, která trpí tím, že už delší dobu nemůže zakopnout o pořádnou práci. Nakonec je ochotna vzít cokoliv – a to ji dostane na místo manažerky hotýlku Polární záře na Islandu. Hotel zápasí hned s několika problémy, má špatné hodnocení na sociálních sítích a nechybí ani problémy s personálem. Vypadá to, jako by jí neustále někdo házel klacky pod nohy. Zvládne ukočírovat nečekané problémy a může věřit svým podřízeným? Pomocnou ruku jí podává její praktická asistentka Hekla, ale hlavně sympatický barman Alex. Vyklube se z jiskření něco víc?

O ledovém příběhu

Autorka točí ty samé ingredience, ale jde jí to od ruky, a pokud máte zájem o milé oddechové čtení, může vám to být celkem jedno. Protagonistka je trochu neurotická mladá žena, která utrpěla zklamání v lásce a jen tak někomu nevěří. Potkává prince na bílém koni, kterého už jsme mohli poznat v Cukrárně v Paříži, a i přes překážky nakonec vše dobře dopadne.
Moc se mi líbilo líčení exotického Islandu, hlavně nespoutané přírody, ale také jejich tradic a dokonce i povah místních lidí. Bylo to něco jiného, ale milého. Knihu doporučuji všem čtenářkám, které ocení příjemnou přímočarou love story s prvky humoru a dobrého jídla.

hotylek na islandu

Název: Hotýlek na Islandu
Autor: Julie Caplinová
Série: Romantické útěky 5.
Žánr: román
Originální název: The Northern Lights Lodge (2019)
Nakladatelství: Cosmopolis
Rok vydání: 2020, paperback
Počet stran: 360
Hodnocení: 85 %

Odkaz: https://www.grada.cz/hotylek-na-islandu-11418/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

NEZAPOMÍNEJME DĚTEM VYPRÁVĚT - Rozhovor se Spolkem Storytelling

Storytelling200Spolek Storytelling se věnuje vyprávění příběhů už několik let. Vypráví na nejrůznějších akcích, ve školách, knihovnách, na festivalech, v divadlech i kavárnách. Učí také zájemce na seminářích, jak poutavě a zajímavě vyprávět, ať už dětem ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Čáry máry fuk, ať jsem zase kluk! aneb básničky pro dětičky s tradičními Ladovými obrázky

cary mary zacek ladaV nové knížce Čáry máry fuk, ať jsem zase kluk! s příhodnou titulní kresbou Josefa Lady, kde si děti užívají zimní radovánky, představujeme soubor básniček Jiřího Žáčka in...


Literatura

Outsideři se představují v pohodové young adult

kluk napravo 200Pod značkou Red v Našem nakladatelství vyšel první díl ze série Outsideři od Kate Stewart, který nese název Kluk napravo.

 

...

Divadlo

Na hradě je ženská!

noc na karlstejne 200Poslední dobou jsme nebyli dlouho v divadle – po tom, co jsme se z jednoho představení vytratili během přestávky, jsme neměli vůbec chuť ani náladu. Po pauze jsme tedy vyrazili na Noc na Karlštejně a odcházeli jsme opravdu nadše...

Film

Delfín je nejlepší přítel

Delfin 200Film Můj přítel delfín 2 (2014) je pokračováním příběhu o delfínovi Zimě, která má useknutou ocasní ploutev, ale i tak se ji podařilo zachránit. V hlavní roli jsou zde delfíni a děti, i když dospělí se zde taky objeví, aby si vyslechli, co se po nic...