Nahlédněte do fungování vlčí smečky

Nahlédněte do fungování vlčí smečky

Tisk

okouzlena vlky 200Okouzlena vlky je název nové knihy Moniky Zelinové. Nese podtitul Jak jsem se stala členkou vlčí smečky a přináší mnoho informací jak o vlcích, tak o autorčině změně života.

 

 

 

Monika Zelinová se k vlkům dostala prostřednictvím své sestry, která se stala Vlčí ženou a v Německu má zaměstnání v soukromém zooparku. Pracuje tam s vlky netradičními metodami a má na kontě několik knih i zmínek v médiích. Autorka se tak v knize snaží přiblížit zákulisí Tanjiny práce, tak jak sama píše kuriózní okolnosti jejího osudového životního zvratu.

V úvodu knihy se dočtete, jak byly tyto sestry rozdílné, až do přelomové události, kdy měla Monika přijet do Německa na delší pobyt. Dříve se tomu bránila a dávala přednost dovoleným u moře. Vlkům však brzy podléhá a když je posléze potřeba postarat se o vlčí miminka, jde všechno stranou. Se sestrou i vlky zažívá spoustu nezapomenutých událostí a její život se tak opravdu mění.

Knihu můžete vyhrát v naší soutěži: Vyhrajte knihu Okouzlena vlky

Okouzlena vlky představuje beletrii, ale můžete ji brát jako populárně naučnou, nebo i humornou. Monika Zelinová je velmi sympatická, má nadhled a je také osobní a upřímná. Často se pousmějete nad jazykem její sestry jako například u výrazu „ten strach se ti rozpijaví“ nebo „dneska nebude sprchovat“. Mě hodně bavila i kapitola o natáčení filmového štábu. Také se dozvíte nějaké informace o fungování smečky, krmení vlků a podobně. Navíc se na stránkách knihy se můžete kochat desítkami fotografií, kdy z některých vyzařuje opravdu respekt, jindy máte zase chuť si to s protagonistkami vyměnit.

Přečtěte si rozhovor s autorkou: Monika Zelinová: „Vlk je přímočará, neúplatná bytost vyžadující svobodu a respektování zákonů smečky.“

Okouzlena vlky je rozhodně kniha, která by neměla uniknout žádnému milovníku těchto zvířat. Já ji původně chtěla jen proletět a dávkovat si ji, ale nakonec jsem se začetla a za večer ji zvládla celou. Fotografie i příběh sester mě hodně zaujal a věřím, že nebudu jediná.

Monika Zelinová (rozená Kovalská) pochází z Ostravy, kde žije dodnes. Vystudovala střední pedagogickou školu, zajímá ji psychologie, průběžně si doplňuje vědomosti z oblasti mezilidských vztahů, komunikace, organizace práce a managementu. Získané znalosti a zkušenosti uplatňuje v poradentství a obchodních i realizačních činnostech – mimo jiné při organizování přednáškových turné své sestry Tanji Askani. V bezprostřední blízkosti vlků prožila mnoho neopakovatelných zážitků.

okouzlena vlky

Okouzlena vlky
Jak jsem se stala členkou vlčí smečky
Autor: Monika Zelinová
Žánr: beletrie, chovatelství
Nakladatelství: Universum (Euromedia Group)
Rok vydání: 2022
Počet stran: 296
Hodnocení: 87 %

https://www.knizniklub.cz/knihy/563121-okouzlena-vlky.html


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Bejzo z Polemic: „Nálady sa v takom početnom týme zvyknú často meniť...“

bejzo polemicSlovenská legenda ska Polemic si užívá léta plnými doušky, a to především na festivalech. Nyní hráli i v samotném olympijském Londýně. Nejen o něm nám něco pověděl leader skupiny Bejzo.

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Přivolejte si jaro s Dobrou sezónou

dobra sezona200Nakladatelství CPress vydalo už druhou knížku blogerkám Michaele Riedlové a Denise Sýkorové – po Dobré sezóně v kuchyni zaměřené na květinové dekorace, jedlé dárky a stolování je tady Dobrá sezóna na jaře. Nalaďte se s ní na toto období roz...


Literatura

O vojně s odstupem, ale věrohodně

dva-roky-v-hajzlu 200V nakladatelství Host vyšly vzpomínky Lubomíra Větříška na vojnu s názvem Dva roky v hajzlu. Věnovaná je „nám všem, kteří jsme tam ty dva dlouhé roky byli.“

...

Divadlo

Repríza Dvořákovy opery Rusalka ve Státní opeře v Banské Bystrici bude událostí sezóny

opera banska bystrica perexHvězdného obsazení se dočká ve Státní opeře v Banské Bystrici repríza Dvořákovy opery Rusalky, která proběhne 4. června. V hlavních rolích tohoto mimořádného představení vystou...

Film

Programy České televize se na podzim zahalí do staronových kabátů

CT Doktor Martin Raub 200Rok co rok se Česká televize snaží přijít se zajímavým podzimním schématem, které by uspokojilo nejednoho, více či méně reptajícího diváka zatěžkaného odváděním koncesionářských poplatků. Avšak stejně jako člověka tak a...