Parádní detektivka z českých luhů: Vesnice

Parádní detektivka z českých luhů: Vesnice

Tisk

vesnice200V dubnu vydalo nakladatelství Kalibr novou detektivní knihu mladé české autorky Kristýny Trpkové Vesnice. Prostředí uzavřené komunity, propojené případy a do toho romance na pracovišti. Naláká vás Vesnice ke čtení?



Nadějná česká autorka

Kristýna Trpková (* 1996) žije s rodinou v Holicích. Pracovala jako disponentka zákaznického servisu, nyní se věnuje péči o tři malé děti. Od sedmi let hraje na klavír, také ráda zpívá, jezdí na kolečkových bruslích nebo peče. Psaní detektivních románů se začala věnovat před narozením třetího dítěte. Na kontě má knihu Rozsudek smrti (2021) a Stvůra (2021), kde představila hlavní vyšetřovatelku lauru Linhartovou, s níž pokračuje ve Vesnici.

Přečtěte si rozhovor s autorkou: „Já se pořád víc než za spisovatele považuju za čtenářku, takže svoje knihy píšu hodně intuitivně.“

Laura, Adam a vesnice Lipová

Nedaleko obce Lipová byly objeveny lidské ostatky a ukazuje se, že patřily jednomu z pohřešovaných chlapců, kteří v minulých letech záhadně zmizeli. Hrůzostrašný nález nenechává chladným jak kriminalisty, tak uzavřenou komunitu vesnice. Navíc se ukazuje, že chlapec byl celé roky vězněn možná přímo někde ve vesnici v nelidských podmínkách bez přístupu k dennímu světlu. Zkušené komisaři pardubické kriminálky Laura Linhartová a Adam Beneš se s vervou pouštějí do vyšetřování a při tom otevírají odložený případ, aby se pokusili dopídit pravdy. Je možné, že zbývající dva chlapci ještě žijí? Je pachatelem tohoto hrůzného zločinu někdo z obyvatel vesnice?

Knihu můžete vyhrát v naší soutěži: Vyřešte dávno odložený případ ve Vesnici

Případ, vztah, paráda

Autorka se s námi nepárala, opět představila přitažlivý zamotaný kriminální případ, při jehož řešení jsme se spolu s komisaři zapotili. Povedlo se jí umně vylíčit semknutou komunitu malé obce se všemi jejími zvláštnostmi. Navíc nám do toho hodila vztahovou romanci mezi hlavními protagonisty, což já kvituji s povděkem, avšak ne všem čtenářům to může být po chuti. Osobně si však myslím, že něco podobného, detektivka s nádechem romance, tady u nás chyběla a je jedině dobře, že se toho někdo tak šikovně chytil, jako paní Trpková. Už teď se těším na její nový příběh a doufám, že se ho dočkáme co nejdřív! Vřele doporučuji jako detektivní jednohubku se svižným tempem pro všechny milovníky krimi případů!

vesnice

Název: Vesnice
Autor: Kristýna Trpková
Série: Laura Linhartová a Adam Beneš (2. díl)
Žánr: detektivka, krimi
Nakladatelství: Kalibr
Rok vydání: 2022, pevná
Počet stran: 288
Hodnocení: 95 %

Odkaz na web: https://www.euromedia.cz/vesnice/kniha/14809/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

PEPSON SNĚTIVÝ

pep 200Jak se stalo, že se z ekonoma stal spisovatel? - Spíš bychom se měli ptát, jak se z hudebně a literárně orientovaného člověka stal ekonom – byť pouze inženýrským diplomem, ne zaměřením či snad nedejbože mentalitou. V šedi osmdesátých let byly v Jablon...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Nonstop knihkupectví pana Penumbry aneb Tajemství mezi regály

penumbry perexAž skoro fenomén posledních měsíců okupuje žebříčky prodejnosti i obsahy stránek kritiků. S grácií a elagancí, stejnou jaká je mezi oněmi úspěšnými řádky. Robin Sloan nacpal inteligentní mainstream do několika set stran. A ...


Literatura

Zavřená truhla, druhý pokus napodobit Agathu Christie

zavrena truhla 200Sophie Hannah oživila ve svých románech slavného detektiva Hercula Poirota. Tuto postavu vymyslela Agatha Christie, slavná autorka detektivních románů, přesně před sto lety, v roce 1916. Mám její příběhy moc ráda a nevím, jestli by o...

Divadlo

Kniha džunglí ožívá na prknech Divadla Kalich

200divSlavný příběh Rudyarda Kiplinga o lidském mláděti Mauglím, kterého vychovala džungle, se stal dobrým tahem a námětem pro muzikálovou verzi, kterou do hudební podoby přepracovali Ondřej Soukup a Gabriela Osvaldová.

...

Film

Mezi vlky – zima je zpátky!
ImageParta vrtařů z aljašské ropné rafinérie se po několikatýdenní šichtě vrací letadlem zpátky domů. Cestou je ale zasáhne sněhová bouře a těch pár, co mělo to štěstí a havárii přežilo, se pokouší přežít ještě jednou, tentokrát mezi vlky...