Jak ulovit boháče – nová viktoriánská romance

Jak ulovit boháče – nová viktoriánská romance

Tisk

jak ulovit bohace200Rebelky z Oxfordu znovu zasahují! V září u nakladatelství Cosmopolis vyšel další díl této série, konkrétně Jak ulovit boháče, od americké autorky Evie Dunmore. Spolek výjimečných žen představuje svou další feministickou kandidátku, jejíž srdce zákeřně ukradne bohatý finančník.

 


Evie Dunmore se představuje

Evie Dunmore je v USA nejprodávanější autorkou historických románů pro ženy. Spojila při psaní série Rebelky z Oxfordu kouzelné scenerie města Oxford se svou velkou vášní pro historické romance, ženské průkopnice a vše viktoriánské. Vystudovala diplomacii právě na Oxfordu. Živí se jako konzultantka a je členkou Asociace romantických spisovatelů RNA.

Skandál se změní v lásku

Hattie Greenfieldová, dědička bankovního impéria, chtěla v životě „jen“ tři věci – získat uznání v uměleckých kruzích, bít se za správnou věc a provdat se za skutečného džentlmena. Jenže se z donucení ocitla před oltářem s přitažlivým, ale zasmušilým finančníkem Lucianem Blackstonem, jehož temná minulost a bezohledné obchodní praktiky nahánějí britské šlechtě strach. Lucian Blackstone se sám vypracoval a získal obrovské bohatství, jediné, co mu chybí, je společenské postavení. A tak když mu do klína spadne dcera jeho obchodního soka, neváhá a chopí se příležitosti, aby mohl uvést do pohybu své dlouho utajované plány.

Svatební cesta do Skotska však ukáže celou situaci v jiném světle. Hattie pomalu poznává Lucianovo pravé já a uvědomuje si, že oba můžou získat všechno – pokud jsou připraveni ztratit svá srdce.

Viktoriánské lásky

Další romantický příběh z pera Evie Dunmore nás přenáší do Londýna roku 1880, kdy je bohatá dědička Hattie (nadšená umělkyně a zároveň aktivní bojovnice za práva žen) nepěknou fintou donucena do manželství s na první pohled nepříjemným obchodníkem Lucianem.

Jde o bezesporu zajímavý nápad, v době, kdy tyto ženy bojovaly za svá práva, ukázat to, jak málo stačí k jejich diskreditaci, která vede k nucenému sňatku. Nebyla jsem si delší dobu jistá, jak to půjde ruku v ruce s emancipovanými myšlenkami autorky, ale mile mě překvapilo, jak dokázala skandál ukočírovat a ukázat třeba zase jinou tvář lásky.

Evie Dunmore nám přinesla Rebelky z Oxfordu a osvěžila naše emancipované dny vzpomínáním na dobu, kdy ženy o svá práva aktivně usilovaly a nemohly se věnovat tomu, co je zajímalo. Zajímá mě, kam nás její příběhy povedou dále, neboť je pořád co prozkoumávat a tato doba je považována za mimořádnou, navíc, milostné příběhy potřebujeme neustále.

jak ulovit bohace

Název: Jak ulovit boháče
Autor: Evie Dunmore
Původní název: Portrait of a Scotsman (2021)
Série: Rebelky z Oxfordu (3. díl)
Žánr: historický román
Nakladatelství: Cosmopolis
Rok vydání: 2023, paperback
Počet stran: 406
Hodnocení: 85 %

Odkaz: https://www.grada.cz/rebelky-z-oxfordu-jak-ulovit-bohace-13676/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Příroda je krásná v každém časovém okamžiku a počasí

Miroslav SanigaVědec, popularizátor vědy, velký milovník přírody, vysokoškolský pedagog a publicista, Miroslav Saniga, svůj život zasvětil přírodě a právě přírodě věnuje také své knihy. Píše jak pro malé čtenáře, ta...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Mrazivou hrůzu přináší kniha Paříž - Katakomby

katakomby200Nakladatelství XYZ nás chce v září postrašit napínavou knihou Jeremyho Batese Paříž katakomby, ve které si bude muset nesourodá skupinka mladých sáhnout na samé dno, aby přežili. Podaří se jim to?

 

 ...


Literatura

Kruh – francouzská krimi s příchutí severu

kruh200Vedle mnoha severských či amerických autorů zaujal v letošním roce českou literární komunitu i jeden francouzský tvůrce kriminálek. Jeho jméno je Bernard Minier a nedávno mu vyšla novinka Kruh.

...

Divadlo

RockOpera Praha natáčí videoklip s Evou Urbanovou a Kamilem Střihavkou

rop eva kamil 200Spojení RockOpery Praha a Evy Urbanové dostane nové obrysy. Holešovické divadlo totiž chystá nový videoklip k očekávané premiéře opery Trója, v níž se operní pěvkyně chopí role bohyně lovu Artemis. Klip vznikne ke skladbě Přísahej a t...

Film

Rozprava o westernové metodě

western perexJe hezké, když dva ctihodní vysokoškolští profesoři Peter Michalovič a Vlastimil Zuska (oba přednášejí na filosofických fakultách, první v Bratislavě, druhý v Praze) se oddají k...