Tři ženy u jezera vzpomínají na staré časy

Tři ženy u jezera vzpomínají na staré časy

Tisk

Tři ženy u jezeraPokud máte náladu na romantický dojemný příběh, právě knížka Tři ženy u jezera bude pro vás tou pravou. Dala jsem ji přečíst své mamince a moc se jí líbila. A o čempak příběh uznávané německé autorky Dory Heldt je? O třech dříve nerozlučných kamarádkách, které se setkávají po mnoha letech na přání jejich zesnulé čtvrté přítelkyně. Dokážou překonat staré křivdy a zvítězí opravdové přátelství?

Čtyři ženy: Alexandra, Friederike, Jule a Marie byly už od dětství nejlepšími kamarádkami a pravidelně společně jezdily na prázdniny do domu u jezera, který vlastnila Mariina rodina. Bohužel jak už tomu tak bývá, ženy se rozhádaly, a jak jinak, než kvůli muži. A právě teď, po tolika letech, kdy se neviděly a spolu nemluvily, jedna z nich, Marie, umírá. V její poslední vůli je přání, aby se všechny opět sešly v domě u jezera, který jim Marie odkázala, všechno si vyříkaly a udobřily se. V knize se rozplétají životní osudy všech čtyř kamarádek a dojemný závěr vás určitě zasáhne. Knížka je moc pěkná a doporučuji!

O autorce:

Dora Heldt se narodila v roce 1961 na německém ostrově Sylt v Severním moři. Od roku 1992 pracuje jako obchodní zástupkyně významného německého vydavatele a žije v Hamburku. Její romány se pravidelně objevují na čelních místech německých knižních žebříčků. Několik z autorčiných knih se dokonce dočkalo filmového zpracování. Čtenářky si její knihy oblíbily pro dojemnost příběhů, které prožívají postavy vyzařující obdivuhodnou autentičnost.

Tři ženy u jezera

Název: Tři ženy u jezera
Autor: Dora Heldt
Překlad: Věra Kloudová
Nakladatelství: Alpress
Rok vydání: 2023
Počet stran: 240
Hodnocení: 90%

https://www.alpress.cz/tri-zeny-u-jezera/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Benjamínek zlínského divadla Tomáš Červinek: „Přijít do nového kolektivu není nikdy jednoduché“

200rozJak jsme již psali, soubor Městského divadla Zlín v 68. sezóně oživili dva Tomášové – Tomáš David a Tomáš Červinek. S druhým jmenovaným, který je nyní nejmladším hercem divadla, vám nyní přinášíme rozhovor. Popsal nám, jak probíhala jeho studia a předev...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Až uvidíte Batmana stát v záři Gotham City

batman tichoKdyž jsem poprvé dostal do rukou komiksovou knihu Batman: Ticho, hned mě na ní zaujalo grafické provedení. Jak jistě všichni dobře víme, každá kniha je jiná. Kresba od Jima Leeho je skvostná. Nicméně n...


Literatura

Mezi námi lháři

mezi nami lhari 200V březnu vydalo nakladatelství Jota román britské autorky Caroline Englandové Mezi námi lháři. Kdo holduje vztahovým propletencům a dává přednost pomalejšímu rozjezdu, měl by zkusit právě tento vztahový román.

...

Divadlo

A zase ten Havel!

200divV poslední době mívám někdy dojem, že snad každý chce hrát Havla. Možná je to jen taková móda, možná se pletu a vidím přízraky. Snad proto se mne, když jsem dostala pozvánku na premiéru Havlovy Audience, zmocnily nemalé pochyby. Pražský soubor vinohradskéh...

Film

Kino Světozor chystá nový cyklus, ve kterém představí nedistribuční snímky z celého světa

svetozor 200Na rok 2022 si kino Světozor připravilo pro své diváky novinku. Ve středu 16. února zahájí nepravidelný cyklus zaměřující se na kvalitní filmy z festivalů, pro které žádná distribuční společnost nemá v plánu českou premiéru. Cyklus ponese jméno „Sv...