Zasmějte se u posledního Deníčku moderního fotra

Zasmějte se u posledního Deníčku moderního fotra

Tisk

Denicek moderniho fotra 3 200Deníček moderního fotra 3 od Dominika Landsmana je avizován jako poslední a tentokrát vyšla audiokniha zároveň s jejím knižním vydáním. Interpretem je klasicky Filip Švarc a o humor není nouze.



Dominik Landsman se narodil 14. října 1985 a jedná se o českého spisovatele, který se proslavil Deníčky moderního fotra. Ty vznikly na základě příspěvků úspěšného blogu, kde autor vtipně popisoval zážitky, situace a strasti otce v domácnosti. Za sebou má také knihu pro děti Lapuťák a kapitán Adorabl, se spisovatelkou a blogerkou Zuzanou Hubeňákovou napsali knížku Deníček moderního páru aneb ženy jsou z Venuše a muži jsou debil a jeho posledním dílem je Dovolená s moderním fotrem.

V tomto deníčku už jsou malému Čeňkovi tři roky a tím pádem začne chodit do školky. Jeho táta se tak těší, že jeho práce končí a čekají ho lepší časy. Bohužel pro něj a bohudíky pro posluchače to tak však není - se školkou jsou spojené také nemoci, navíc se musí Čeněk snést s ostatními dětmi a podobně. Landsman je skvělým vypravěčem, popisované situace jsou lehce představitelné a rozhodně se u nich zasmějete.

Šmrnc tomu všemu dodává také interpret Filip Švarc, který je s moderním fotrem a jeho příhodami už neodmyslitelně spojený. Moc se mi líbí ten jeho sarkasmus, ironie i případné zoufalství v hlase a poslech si tak opravdu užívám. Audioknížka je krátká, takže ji člověk opravdu rychle zhltne.

Jakkoliv jsou Deníčky moderního fotra super a vždy jsem se na ně těšila, jsem i ráda, že se Dominik Landsman rozhodl v nich dále nepokračovat a nevytěžovat je. Možná se k nim ráda vrátím, až budu sama matkou nějakého Čeňka, ale nyní oceňuji, že se autor rozhodl v nejlepším přestat. Toto dílo mě sice pobavilo, ale už ve mně nezanechalo nějaký silný dojem a nepřineslo žádnou přidanou hodnotu - tedy kromě přídavného jméno hodobóžový (zde hodobóžové trenky). Taky moc chválím popis zážitků ze Show Jana Krause.

Vtipných momentů je v tomto Deníčku moderního fotra 3 mnoho a pokud budete hledat něco pro pobavení a oddech, není moc lepších audioknih.

Denicek moderniho fotra 3Deníček moderního fotra 3 aneb historky z rodičovského podsvětí

Autor: Dominik Landsman
Interpret: Filip Švarc
Vydavatelství: OneHotBook
Délka: 6 hodin 58 minut
Typ: audiokniha
Hodnocení: 88 %

http://www.onehotbook.cz/audioknihy/denicek-moderniho-fotra-3/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Rozhovor

Rozhovor s Taťánou Kročkovou o umění, literatuře, synestézii a výchově dětí

visennaMgr. Jana Lepková mě požádala, abych jí zodpověděla pár otázek pro výzkum určený pro její disertační práci. Janě Lepkové vděčím za mnohé odborné pedagogicko - psy...

Praštěný nápad Kuny Elišky

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Plno novinek od Audiotéky

deset-let-s-vaclavem-havlem200Audiotéka přichází s několika novinkami, které by opět neměly uniknout Vaší pozornosti. Jednou z nich je dílo Ladislava Špačka 10 let s Václavem Havlem, ale nechybí ani spous...


Literatura

Mrtvých od Tichého jezera bude přibývat

Mrtvé od Tichého jezera 200Mrtvé od tichého jezera jsou prvním dílem série Případy Kay Sharpové z pera americké spisovatelky Leslie Wolfe. Připravte se na pořádně mrazivý thriller plný mrtvol, ale i napínavého vyšetřování.

...

Divadlo

Mezinárodní hvězdy Magdalena Kožená a Sir Simon Rattle obdrží čestný doktorát JAMU

jamu doktorat200Čestný doktorát Janáčkovy akademie múzických umění získá česká operní a koncertní pěvkyně Magdalena Kožená a také britský orchestrální i operní dirigent Sir Simon Rattle. Obě hvězdy mezinárodního hudebního nebe si mimořádné ocenění převez...

Film

Rostou jako z vody a čekají na Ostrov

ostrov prebal perex

Ostrov (2005) je akční sci-fi velmi akčního režiséra Michaela Baye. Jeho filmy jsou pověstné tím, že při nich je nejen na co koukat, ale taky nad čím přemýšlet. Hlavní hrd...