3 minuty pro štěstí je motivační deník pro zachycení krásy každého dne

3 minuty pro štěstí je motivační deník pro zachycení krásy každého dne

Tisk

3 min obálkaVydavatelství Moniky Kopřivové Familium vydalo úžasný motivační deník k zachycení všední krásy a k pozitivní motivaci každého z nás i v nelehkých časech. Kromě této novinky Monika Kopřivová vydala také deník děťátka s názvem Jak rostu a velký nástěnný rodinný kalendář.

3 minuty pro štěstí

“Knížka 3 minuty pro štěstí nám má pomoci se každý den, byť na pár minut, zastavit a uvědomit si ty pěkné chvíle, které nám život přináší a co nám dělá radost. Takové okamžiky každý den zažíváme, jen si je často plně neuvědomujeme. Jde o to umět se radovat i z maličkostí, být za ně vděčný. Takové uvědomění nám rozzáří den. Myslím, že „3 minuty pro štěstí“ je knížkou, která může pomoci pozvednout nás obzvlášť v této době, kdy můžeme podléhat chmurným myšlenkám. Jakoby vznikla této době na míru, ačkoliv jsme ji společně s mým týmem začali tvořit již v loňském roce.

3 minuty pro štěstí nabízí na každý den tři pečlivě zvolené otázky, na jejichž zodpovězení stačí právě tři minuty. První otázka se týká vás, druhá vašeho okolí a třetí lidí kolem vás. Díky zapisování myšlenek se ujistíte, jací jste a v čem tkví vaše životní spokojenost. V knize jsou připravené otázky na 365 dnů, takže vystačí na celý rok. Kniha je navíc doplněna i citáty moudrých osobností, milými ilustracemi a krásnými fotografiemi české přírody. Vnímám, že je mnoho z nás, kdo přicházíme na to, že je potřeba umět se dívat na naše dny pozitivní optikou, namísto toho, abychom upadali do skepse. Hledat na životě to pěkné a objevovat v sobě zdroj radosti, který v sobě každý nosíme. Proto věřím, že kniha si své publikum najde,” říká Monika Kopřivová v rozhovoru o Senioři potřebují naši pozornost více než kdy dříve. Monika Kopřivová pomáhá knihami.

3 min obálka

Kniha je protkána motivačními citáty a barevnými obrázky nádherné přírody. Umožňuje nám každý večer se zastavit, zhodnotit uplynulý den a zapsat si jen to pěkné. Pokud jste měli vyloženě “den blbec” a přemýšlíte, co byste si vlastně zapsali, vhodně zvolené otázky vás skutečně navedou k tomu, abyste zapřemýšleli a dokázali i na tomto dni najít něco krásného. Takto si zdokumentujete jedno období svého života. Na začátku každého týdne si můžete zapsat to, na co všechno se těšíte a co vás čeká. Knížka pomáhá člověku najít v sobě pozitivní motivaci, zdravé sebevědomí a sebeúctu.

Jak rostu

Další novinkou je deník děťátka s názvem Jak rostu. Opět je to stejně jako motivační deník 3 minuty pro štěstí velká zapisovací kniha, jejíž výhodou je to, že lze zapsat všechno o dítěti až do jeho 18 let! V tomto je kniha originální. Nechybí dost prostoru pro fotografie a obrázky dítěte.

obalka-2-2

Velký rodinný kalendář 2021

Zapomenout bychom neměli ani na Velký rodinný kalendář 2021 s podtitulem Život na louce a ilustracemi české výtvarnice Markéty Speranza. Obrázky přinášejí také spousty zábavných úkolů pro děti na každý měsíc. Kalendář potěší nejen velké a malé děti, ale i dospělé, navíc je v něm dostatek místa pro plánování domácích povinností i výletů a akcí až pro 5 osob!

Obálka kalendář 2021 (1) res

Všechny tyto tři novinky nelze než hodnotit velmi pozitivně, líbí se mi originální nápad i možnost samostatně s knihami pracovat a vepisovat a vlepovat si vlastní vzpomínky a myšlenky. Otázky i doprovodné obrázky jsou líbivé a motivující. Již mám také velmi dobrou zkušenost s knihou Strom života naší rodiny, do které jsem zaznamenala celý náš rodokmen. 

https://www.familium.cz/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Tapír

  • TAPÍR 2/2024
    Vždycky to uteče jak voda…  Nedávno jsme ještě listovali prvním číslem Tapíra tohoto roku a už je tady číslo druhé....
  • TAPÍR 1/2024
    S novým rokem přichází i nové číslo vašeho oblíbeného humoristického časopisu Tapír. Letos jsme se zakousli už do sedmého ročníku!...
  • Tapír 6/2023
    Poslední číslo Tapíra pro rok 2023 je venku! V tomto vydání se můžete těšit na vtipy zaměřené na téma Na...
Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Tereza Bednaříková: pro návštěvníky YOUTH4YOUTH máme připravenou i "energy vychytávku"

200ROZV sobotu 5. října se bude v klubu Marley a Cooltour na ostravské Černé louce konat již 6. ročník festivalu YOUTH4YOUTH. Jde o jednodenní akci, jejíž náplní jsou koncerty, taneční a divadelní představení, filmové projekce, výstavy výtvarného umění a další tv...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Jak připravujeme nový balet

bale 200Po každé derniéře baletu pravidelně řeším otázku, které baletní představení bude následovat. Tentokrát to bylo řešení obtížnější o to, že nahradit tak úspěšný balet jako bylo "Proroctví" a "Dcery Bernardy Alby" je v podstatě nemožné. Takže jsem si klad...


Literatura

Život byl pes: Kniha nejen pro všechny milovníky psů

zivot byl pes 200Že je naše země národ pejskařů, to je všeobecně známo. Ostatně o tom svědčí i fakt, že kniha pro pejskaře Život byl pes od autorky Heleny Rytířové se dočkala druhého vydání, tentokráte v květnu u nakladatelství Grada.

...

Divadlo

Holešovská Regata 2014 nabídne i divadelní zážitky

regata 200Čtvrtý ročník rodinného festivalu Holešovská Regata se koná 20. – 21. června v areálu holešovského zámku. Právě u zámku úspěšně proběhla rekonstrukce nádvoří, což nalákalo organizátory festivalu k uspořádání několika divadelních ak...

Film

Knick - doktoři bez hranic

knick 200Newyorská nemocnice Knickerbocker, v níž se desetidílný seriál Knick - Doktoři bez hranic odehrává, skutečně existovala (na rohu 131. ulice a Convent Street) už od dob občanské války, svému účelu sloužila do 60. let m...