Cyklisté, zamiřte na Luhačovicko!

Cyklisté, zamiřte na Luhačovicko!

Tisk

200cestStinné pěšinky lesních cest i svižné sjezdy po kvalitním asfaltu nabízí cyklostezky v Luhačovském Zálesí. Barvitost místních cyklotras ocení především fajnšmekři, kteří si libují v terénu střídajícím náročná stoupání a prudká klesání. Jednotlivé části tras jsou však vhodné i pro rodiny s dětmi a méně zdatné sportovce. Takový je například okruh kolem Luhačovské přehrady nebo velká část Malého lázeňského okruhu. Jednotlivé trasy jsou velmi přehledně popsány na webových stránkách cyklo.luhacovskezalesi.cz.


Malý lázeňský okruh
Trasa dlouhá 22 kilometrů vede od břehů Luhačovské přehrady k lázeňské kolonádě a dále do Biskupic a Řetechova. Velmi příjemná trasa, která nabízí řadu krásných výhledů i cestu kolem významných budov a míst Luhačovského Zálesí, má střední obtížnost a zvládnou ji i zdatnější děti. Po cestě si budete moci prohlédnout nejen přehradu a koupaliště DUHA, ale také Jurkovičovy stavby na kolonádě nebo bývalé letiště nad Biskupicemi.

cest

Velký lázeňský okruh
Zato velký lázeňský okruh je tu pro větší sportovce. Trasa dlouhá 37 kilometrů vás provede po zpevněných cestách i lesních stezkách a nastoupáte při ní téměř jeden kilometr. Trasa, která vede z větší části stinným lesem, pořádně vyzkouší jezdecké schopnosti každého jezdce a věřte, že se tu rozhodně nebudete nudit.

cest2

Komonecké stezky
Nejtěžší a zároveň nejkrásnější trasa Luhačovského Zálesí nese název Komonecké stezky a půvabný podtitul Kolem kolem Komonce. Trasa není dlouhá, měří pouhých 12 kilometrů. Pokud se ale nebudete po první jízdě cítit syti, můžete to klidně vzít opačným směrem a změřit své síly s Komoneckými stezkami ještě jednou. Čekají vás tu prudké stoupáky, ještě prudší sešupy dolů, uzoučké lesní traily i nádherné výhledy do krajiny.

cest1

Další stezky Luhačovského Zálesí jsou projeté, popsané a zakreslené na webu cyklo.luhacovskezalesi.cz. Najdete tu podrobně popsané cyklostezky, cyklomapu i seznam cyklopointů, kde si můžete kolo umýt, drobně upravit a načerpat síly na další toulání po Luhačovském Zálesí a Resortu Luhačovice.


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Tapír

  • TAPÍR 2/2024
    Vždycky to uteče jak voda…  Nedávno jsme ještě listovali prvním číslem Tapíra tohoto roku a už je tady číslo druhé....
  • TAPÍR 1/2024
    S novým rokem přichází i nové číslo vašeho oblíbeného humoristického časopisu Tapír. Letos jsme se zakousli už do sedmého ročníku!...
  • Tapír 6/2023
    Poslední číslo Tapíra pro rok 2023 je venku! V tomto vydání se můžete těšit na vtipy zaměřené na téma Na...
Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Bydlím na vesnici v domku se zahradou. A to musí být moje hobby ať chci nebo ne, říká herečka Eva Daňková

eva dankova200Během let jsem viděl herečku Evu Daňkovou na scéně Městského divadla ve Zlíně minimálně v patnácti velkých rolích. I když hrála v české klasice a titulech světového repertoáru, obdivoval jsem její civilní projev a schopnost výstižné char...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Kouzelná místa a postavy ze světa Harryho Pottera

harry 200V rámci dvacetiletého výročí od vydání prvního dílu knih o slavném kouzelníkovi připravilo nakladatelství Albatros nejenom nová vydání stávající série, ale i řadu bonusů, které potěší každého fanouška.


Literatura

Vyvrhel – cesta k pravdě vede přes minulost

VyvrhelDva nejlepší kamarádi Noah a Abdi se jednoho večera za podivných okolností vypraví do bristolského Feeder Canalu. To, co zpočátku vypadá jako klukovina, skončí tragicky. Noah je nalezen v bezvědomí; Abdi s nikým nekomunikuje a...

Divadlo

Zlínské divadlo čekají dvě kulturní neděle

 

divadlo zlin 200Městské divadlo Zlín má stále zavřeno, ale čekají je dvě neděle s divadlem, alespoň ve formě audio a online.

...

Film

Film Tajemství a smysl života oznamuje termín české premiéry 23.11.23 a představuje první ukázky

TASZ perexFilmová událost roku 2023 v podobě ojedinělého multižánrového filmu natáčeného v průběhu deseti let si vám dovoluje nabídnout první krátké upoutávky. Osobitý tvar animovaného, hraného i dokumentárního snímku představuje divákům světoznámé filozofy,...