Kultura ožije na Dyzajnu

Kultura ožije na Dyzajnu

Tisk

DM 200Podzimní Dyzajn market se bude konat 3. a 4. října na Výstavišti Praha v Holešovicích. Představí přes 180 lokálních tvůrců a dyzajnérů, kteří své produkty nejen navrhují, ale povětšinou i vyrábějí. Organizátoři kladou důraz na to, aby vše, co je na akci prezentováno, pocházelo v co největší míře ze zemí, odkud pocházejí i autoři. Těmi jsou převážně návrháři oblečení, tvůrci šperků, výrobci porcelánu, hraček, papírenských drobností, doplňků či kabelek a batohů. Dominantou podzimní edice budou nedělní módní přehlídky 12 značek. Modely předvedou „ženy z lidu“ 4 generací. Vstup je zdarma a bez bariér, oba dny v čase 10:00–19:00.

Všechny chutě Dyzajnu

Součástí Dyzajn marketu jsou také vybrané stánky s jídlem a pitím, vše domácí výroby, jak jen je možné. Limonády, čaje, drinky, výběrová káva z české pražírny Respekt Coffee, pochutiny a jídla vyráběná lokálně či přímo na místě s chutěmi celého světa. „Tentokrát si na Dyzajn marketu pochutnáme třeba na Faency Fries, nejvyhlášenějších hranolkách v Česku a také na cideru Magnetic Apple v několika podobách,“ láká k návštěvě Olga Velíšková, hlavní organizátorka akce.

DM 1

Dyzajn market není jen trh

Poprvé v tomto roce bude součástí Dyzajn marketu i bohatý kulturní program. V sobotních dopoledních hodinách bude patřit pódium marionetám, které ožijí v rukou Štěpána Tučka v představení Čert ví proč. Odpoledne návštěvníky rozpohybuje popová kapela Michael to Castle.

V neděli ráno potěší děti radotínský divadelní spolek Gaudium hrou Kolik má Praha věží a v podvečer vystoupí finalista soutěže The Voice Jakub Moulis se svou kapelou. O hudební podkres, který tradičně doplňuje pohodovou atmosféru Dyzajn marketu, se po celý víkend postará DJ Lukáš Horník.

DM 2

„Pro děti bude připraven kreativní koutek, kde se tentokrát bude kutit z listů, malovat temperami a vyrábět skřítek Podzimníček. Vaše ratolesti se tak mohou stát rovnou malými dyzajnéry,“ doplňuje Velíšková.

Bližší informace o všech účastnících, módních přehlídkách a detailech k Dyzajn marketu se dozvíte na webu, Facebooku či Instagramu akce. Připojte se k facebookové události a žádné novinky vám neuniknou.

DM 3


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

MICHAEL KOCÁB: JE TOHO HODNĚ. A BUDE TOHO JEŠTĚ VÍC!

kocab 200Povídali, že mu hráli – tak se jmenuje nová supraphonská kompilace složená z pecek Michaela Kocába – originálního skladatele, textaře, zpěváka, instrumentalisty a šoumena. A když se řekne Kocáb, všichni víme, že je...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Norové pomohou městysi Jince s rekonstrukcí dřevouhelné huti Barbora

Nor Strecha perexPřed dvěma lety městys Jince odkoupil dřevouhelnou huť Barbora. Začal s postupnou rekonstrukcí, přičemž tam má být zřízeno muzeum hutnictví či vytvořen multifunkční prostor.

...

Literatura

Prvotřídní blázni maj potíže s kázní

Blazni perexTento název nese druhá kniha nezbedných básniček pro děti od komika Lukáše Pavláska, který v ní dětskýma očima popisuje a zobrazuje okolní svět.

...

Divadlo

Biskupskému dvoru bude kralovat Eliška/Rejčka

EliskaRejcka 200Letní premiéra na Biskupském dvoře bývá již tradičně spojena s některou výraznou brněnskou osobností či událostí. Příběh o životě Elišky Rejčky se nabízel už několikrát a dramaturgie našeho divadla o něm často uvažovala. Vždyť tato dvojná...

Film

Zac Efron se představuje v traileru drsného australského thrilleru ZLATO

zlato 200Uprostřed rozlehlé, jedinečné a nelítostné australské pouště se odehrává drsný thriller o chamtivosti, která dokáže zatemnit lidskou mysl. Jak daleko dokáží lidé zajít při cestě za nesmírným bohatstvím?

...