S grepelentní svíčkou si užijete léto bez hmyzu

S grepelentní svíčkou si užijete léto bez hmyzu

Tisk

grepelentni svicka 200Léto je nejkrásnější období v roce. Všichni se snažíme být co nejvíc venku a užívat si sluníčka. Když už musíme být doma, máme alespoň otevřená okna. A s tím vstupují na scénu komáři a jiný otravný hmyz. Co na ně zabírá a zároveň nezamořuje přírodu? Zkuste přírodní ručně dělané repelentní svíčky od TVOJE SVÍČKA. Obsahují éterický olej z grepu, tudíž jsou vlastně “grepelentní”.

 

Grep oživený špetkou skořice krásně voní a odpuzuje nezvané hmyzí návštěvníky. Grepelentní svíčky TVOJE SVÍČKA jsou navíc usazené v rozkošném keramickém hrníčku, jež se dá po vyhoření svíčky dále používat.

Pro manžele Becherovi, majitele značky TVOJE SVÍČKA je s láskou vyrábí jejich sousedka. Hrnky dělá jak jinak než ručně a dokonce bez použití hrnčířského kruhu. Díky tomu je každý kus originál. Hrníčky glazované zevnitř i zvenku jsou zároveň krásnou dekorací. Velký hrnek má objem cca 300 ml a vydrží hořet 60 až 70 hodin. Malý hrníček o objemu 100 ml hoří 25 až 30 hodin.

grepelentni svicka1

Grepelentní svíčka provoní byt, dům i terasu a zbaví komárů, much a dalšího obtížného hmyzu.

Více informací: tvojesvicka.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Pro herce je největší trest, když nehraje, anebo hraje málo a malé role, říká Naděžda Chroboková-Tomicová

nadezda perexFilmové, respektive televizní publikum, si ji může pamatovat z filmu Nuda v Brně nebo nejnověji ze snímku Rudý kapitán, ze seriálů Strážci duší a Ordinace v Růžové zahradě. Avšak mnohem výrazněji na sebe Naděžda Chroboková-Tomicová upozornila nejednoznačnou pos...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Recepty bez cukru? Žádný problém

365 receptu200Cukr je označován jako bílý zabiják a není tak divu, že se stále více lidí snaží jej omezit, nebo přímo vyřadit ze svého jídelníčku. Pomoci s tím může kniha 365 receptů bez cukru, která vyšla v nakladatelství Esence.


Literatura

Eva Zábranová čtenáře zavede na Cesty

cesty1O šedočerné knížce s prostým názvem Cesty jsem slyšela, že ji člověk buď miluje, anebo nenávidí. Přečetla jsem ji během pár hodin a byla mi okamžitě sympatická. Styl, obsah, výpravnost, jistá hrubost a syrovost, umění autorky vystihnout ...

Divadlo

Balada pro banditu po ostravsku

altDo divadla se chodí na 3D představení plné přehrávání a emocí. I když bývá kino lepší, jsou hry, kvůli kterým stojí za to divadlo navštívit. Jednou z takových je prověřená klasika Balada pro banditu.

 

...

Film

Kozímu příběhu nepomohl ani sýr

kozi pribeh se syremPřed čtyřmi roky natočil Jan Tománek Kozí příběh - pověsti ze staré Prahy a kolem nerozlučných protagonistů, Kuby a jeho mluvící kozy (ale nikoli tak užvaněné jako osel ve Shrekovi), rozvinul napínavé ...