Plavecká soutěž měst 2023. Vodomilové všech věkových kategorií, zbystřete!

Plavecká soutěž měst 2023. Vodomilové všech věkových kategorií, zbystřete!

Tisk

PSM2023 perexPLAVECKÁ SOUTĚŽ MĚST se uskuteční ve středu 4. 10. 2023 ve třiceti bazénech napříč Českou republikou. Jejím pořadatelem je Česká asociace Sport pro všechny, soutěž se koná pod záštitou České unie sportu v rámci projektu Tipsport Sportuj s námi. Duchovním otcem soutěže je sportovní reportér pan Aleš Procházka.


Plavejte pro zdraví a pro své město. Stačí přijít do bazénu a uplavat 100 metrů libovolným způsobem

Jestli uplavete alespoň 100 metrů, můžete se o propagaci kondičního plavání zasadit i vy. Ve středu 4. října 2023 plavci všech věkových kategorií dostávají možnost zaplavat si libovolným stylem na čas trať 100 metrů. Otestujte si svou aktuální formu a proměňte se na chvíli v jednoho z reprezentantů svého města. Staňte se i vy součástí dalšího, 32. ročníku Plavecké soutěže měst, a pomozte nám překonat rekordní počet účastníků z roku 2019, kdy se do akce zapojilo 11162 plavců.

Přihlášená města a bazény

Letos se k akci připojila města Rakovník, Kravaře, Beroun, Litovel, Skuteč, Rumburk, Lovosice, Uherský Brod, Náchod, Jilemnice, Hlinsko, Nové Město na Moravě, Vsetín, Hořice, Neratovice, Litomyšl, Kuřim, Rychnov nad Kněžnou, Orlová, Teplice, Česká Lípa, Kopřivnice, Hodonín, Bohumín, Praha, Hradec Králové, Frýdek Místek, Pardubice, Liberec, Karviná. Bližší informace vám podají v místních bazénech.

PSM2023

Více informací najdete zde: www.caspv.cz/cz/projekty/plavecka-soutez-mest 


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Básník Michal Talo: „Chcete-li vydat knihu, musíte si být jistí“

rok vepre michal 200Několik zvídavých otázek jsme položili mladému básníkovi Michalu Talo, který je autorem originální a osobité poezie skrývající se ve sbírkách Perly sviním, Jinak řečeno a Rok vepře

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Nalákejte si do zahrady hmyz, ptáky a další zvířata

sykorky miluji medunku 200Sýkorky milují meduňku je další skvělá kniha od nakladatelství Kazda. Dozvíte se díky ní, co si nasadit na zahradě, abyste do ní nalákali užitečné tvory.

 

...

Literatura

Mravenci, jak jste je ještě neviděli

Mravenci 200V nakladatelství Kazda vyšla velkoformátová kniha Mravenci – Život lesního společenství obsahující realistické 3D ilustrace.

 

...

Divadlo

Koule – skvělá rozhlasová hra
ImageKoule je opravdu silná rozhlasová hra. Myslím, že se od ní málokdo odtrhne, že skoro každý ji vyslechne až do konce, i když spousta replik mu nebude po chuti. Když posloucháte Pavlu Tomicovou v roli Mileny, máte chu...

Film

Kam kráčíš, Národní filmový archive?

hori-ma-panenko 200Roku 2013 uplyne rovné půlstoletí od (znovu)založení Národního filmového archivu, respektive Československého filmového ústavu, který mu předcházel. Tato ctihodná organizace zahrnuje nejen unikátní sbírku filmov...