Štěstí je od nás jen 31 kroků daleko. Běžte mu vstříc!

Štěstí je od nás jen 31 kroků daleko. Běžte mu vstříc!

Tisk

mesic radosti perexVýzkumy dokázaly, že ke zlepšení zdravotního stavu dokážou přispět i drobné, ale zároveň pravidelné pozitivní zkušenosti. Ty napomohou i prohloubení přátelských vztahů a prodloužení života a zmírní úzkosti a obavy.

 

Přemýšlíte, jaké postoje a činnosti směrují k vyrovnání, uklidnění, vděčnosti a vůbec pozitivnějšímu přístupu k životu? Chcete vědět, kde všude lze štěstí hledat a nacházet, jak se mu naučit a jak přetvořit každodenní zkušenosti v jeho zdroj? Inspirujte se knihou Měsíc radosti s podtitulem 31 krůčků ke štěstí, kterou v českém překladu vydalo Nakladatelství Portál.

O autorce

Knihu napsala psycholožka Ragnhild Bang Nes, která v současnosti vyučuji psychologii na univerzitě v Oslu. Působí také v norském Ústavu pro výzkum veřejného zdraví, kde se již téměř 20 let věnuje výzkumu štěstí.

Pozoruhodný koncept knihy

Vděčnost, prožívání krásy, pokora, hodnoty, přijetí, všímavost, soustředění se na přítomnost, hledání smyslu. Autorka tato slova proměnila na malá kouzla s velkou mocí. Jejich vliv na život je obrovský, což dokazují nejen její osobní zkušenosti, ale i zkušenosti lidí z jejího okolí a citace z různých vědeckých studií.

Měsíc radosti je tedy útlou „příručkou“ koncipovanou jako měsíční program, která nabídne kromě zamyšlení i tipy na nenáročné aktivity. Kapitoly jsou stručné a srozumitelné, a tak si každý, kdo se rozhodne vydat se v autorčině doprovodu za štěstím, bez problémů najde čas, aby si jednu z nich každý den přečetl a inspiroval se jí. No a protože jednotlivé činnosti, které autorka doporučuje, nejsou nijak náročné, je možné je jednoduše zařadit do života a pozorovat, jak se vaše prožívání štěstí prohlubuje.

Mesic radosti

MĚSÍC RADOSTI – 31 KRŮČKŮ KE ŠTĚSTÍ

Autorka: Ragnhild Bang Nes
Originální název: Lykkekuren
Překlad: Daniela Mrázová
Žánr: psychologie, osobní rozvoj
Vydáno: Portál, 2023
Počet stran: 200

Hodnocení: 90 %

https://obchod.portal.cz/psychologie/mesic-radosti/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Tvoření s Pipasikem

Pipasik perexZuzana Šuleková a Jitka Musilová jsou kamarádky, povoláním architektky, které se zároveň starají o své malé děti. Společně založily značku Pipasik. Pod touto značkou vymýšlejí pro děti smysluplné činnosti spojené s tvořením a dávají dětem ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Začněte žít zero waste

Bez obalu200V nakladatelství Jota vyšla první česká kniha o životním stylu zero waste, tedy bez odpadu. Biblí tohoto způsobu života je kniha Domácnost bez odpadu od Bei Johnson a je fajn, že máme konečně plnohodnotného českého zástupce.


Literatura

Jak procestovat celý svět z obýváku

muz odnaproti perexMarkův poklidný městský život jednoho dne rozčeří zpráva o tom, že se stal dědicem. Jelikož bude dědit po svém dědovi, je překvapený ještě více, protože ho nikdy neviděl. Ale co už – darovanému koni na zuby nehleď – jak se ří...

Divadlo

Studenti Divadelní fakulty JAMU se vydali za Hamletem současnosti

hamlet 200V kulisách současné Kodaně se setkává pět mladých lidí. Podobají se Shakespearovým postavám? Variace na téma Hamlet now s průnikem do naší bezprostřední reality. To vše představuje tematické okruhy autorské inscenace Být i nebýt 11.21, jejíž pre...

Film

Jak se zbavit toxického zaměstnavatele?

Renfield perexRenfield (Nicholas Hoult) je oddaný a neustále ponižovaný Drákulův zaměstnanec. Jeho narcistický pán (Nicolas Cage) vyžaduje, aby mu Renfield sháněl kořist přesně podle jeho požadavků a poslouchal každý jeho příkaz bez ohledu na to, jak poniž...