Kouzelník ze Lhasy. Novic, kvantový fyzik a prastaré tajemství

Kouzelník ze Lhasy. Novic, kvantový fyzik a prastaré tajemství

Tisk

Kouzelník ze LhasyKdyž vtrhne Rudá armáda do Tibetu, je Tändzin Dordže, novic buddhistického kláštera, pověřen misí, která dá jeho životu skutečný smysl. V nejtemnější hodině své vlasti má překročit strmé štíty Himalájí a vynést do bezpečí dva starobylé posvátné texty nevyčíslitelné hodnoty a nedozírného významu. O půl století později se vědec Matt Lester ocitá v podobně zásadní životní situaci. Za nevyjasněných okolností je požádán, aby přenesl svůj výzkum, jehož výsledky mohou změnit svět, z Londýna do Los Angeles.

Dobrodružné příběhy Tändzina a Matta se odehrávají paralelně, vykazují ale zarážející a překvapivá propojení. Tändzinova fyzicky vyčerpávající a odvážná pouť přes Himaláje, při které je mu Rudá armáda neustále v patách, se v mnohém podobá životní cestě Matta Lestera. I Matt musí překonat řadu traumatizujících problémů, jako je vášnivý vztah se snoubenkou Isabellou nebo potíže spojené se strmou profesní kariérou. V momentě, kdy Tändzin i Matt v rámci svých příběhů čelí konečné katastrofě, se jejich osudy náhle propojí nečekaným a překvapivým způsobem, který nás donutí přehodnotit vše, co jsme si o jejich životech do té chvíle mysleli.

Autor David Michie se proslavil hlavně svým románem Dalajlamova kočka. „Chci, aby i díky této knize lidé dospěli k tomu, že nejdůležitější je láska v různých podobách. Šťastní jste, když se staráte o druhé a dáváte jim lásku. To je jedna z nejúčinnějších cest ke štěstí,“ řekl o této své knize. Pokud se vám líbila a i její další pokračování, zkuste i autorovy další knihy. Třeba právě Kouzelníka ze Lhasy, kterého už podruhé vydalo nakladatelství Synergie. V knize se odvíjí příběh v několika časových rovinách a opět bude v hlavní roli oblíbené autorovo buddhistické vnímání světa, filozofie a myšlenky, které vás třeba obohatí.

Tato kniha je jako cesta, na které je potřeba vytrvat a dojít ke svému cíli, protože teprve pak člověk pochopí, k čemu to celé bylo. Určitě doporučuji zájemcům o hledání životní cesty. Na tuto knihu pak navazuje další podobná s názvem Tajná mantra.

O autorovi

David Michie (* 1962, Zimbabwe) je spisovatel a propagátor buddhismu, žijící v Austrálii. Narodil se v Zimbabwe, vystudoval v Jižní Africe, několik let žil v Londýně, kde pracoval v tiskové agentuře, a nyní bydlí v Austrálii. O meditace se začal zajímat v době, kdy pracoval v Londýně. Často se dostával do stresu, začínaly mu různé zdravotní potíže, až se dostal ke komplementárnímu terapeutovi, který ho nasměroval na meditování. Zdravotní obtíže mizely, a tak se během učení meditování dostal až k tibetským buddhistickým učitelům - Les Sheehy, Geshe Thubten Acharya Loden a Zasep Tulku Rinpoche. Píše knihy o rozjímání, buddhismu a vnímání. V této době je jedním z nejprodávanějších spisovatelů tohoto žánru. Knihy jsou vydávány ve 25 jazycích a ve více než třiceti zemích světa. Pod záštitou The Australia Institut of Management – University of Western Australia Business School pořádá školící semináře, na kterých bývá hlavním řečníkem. Je autorem knih: Dalajlamova kočka, Dalajlamova kočka a umění příst, Pospěš si a medituj, Buddhismus pro zaneprázdněné atd.

Kouzelník ze Lhasy

Název: Kouzelník ze Lhasy
Autor: David Michie
Nakladatelství: Synergie
Rok vydání: 2020, vydání druhé
Počet stran: 320

https://www.synergiepublishing.com/cs/shop/knihy/osobni-rust/000506_kouzelnik-ze-lhasy.php


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

5. díl seriálu Březen, za kamna vlezem – nejlépe s knihou (tištenou, elektronickou, audio)

5 BMC perexBřezen býval měsícem knihy, starší ročníky si to dobře pamatují. Asi i v dřevních dobách býval touto dobou propad prodejů (i když se na ně asi tenkrát tolik nehrálo) a tak byl jarní měsíc vybrán jako vhodný ku čtení. Na nějaký čas nám, milovníkům...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

3 netradiční velikonoční recepty! Lahodní beránci a smaragdový cheesecake

matcha-beranek (2)Sotva skončily Vánoce, už jsou tady další svátky spojené s nekonečným hodováním. Naštěstí Velikonoce netrvají tak dlouho jako Vánoce, ale pokud se však nebudete hlídat, může vám i těchto pár dnů uštědřit nějaké to kilo navíc. Jestli s...


Literatura

Nakažlivě čtivá Nákaza

Nákaza, perexPozor varování! Čtení knihy Nákaza od kanadského lékaře Daniela Kally je tak nakažlivé, že knížku neodložíte do té doby, než jí dočtete úplně celou. A možná ani pak ne. Chvíli ji podržíte v ruce a budete přemýšlet o svém životě i o tom, ...

Divadlo

Muzikál Ženy na pokraji nervového zhroucení uvede Městské divadlo Zlín

zeny na pokraji200Necelé dva měsíce práce na muzikálu Ženy na pokraji nervového zhroucení mají za sebou herci zlínského divadla. V čele s režisérem Stanem Slovákem, uměleckým šéfem Městského divadla Brno, nastudovali příběh podle slavného Almodóvarova f...

Film

Záplava filmů pohltí Karlovy Vary

MFFK IFFlogoPo roční přestávce zaviněné covidovou epidemií se opět vrací KARLOVARSKÝ FILMOVÝ FESTIVAL, oproti obvyklému datu o dva měsíce posunutý. Letos se ve dnech 20. až 28. srpna koná jeho 55. ročník. Nejspíš bude skromnější – mám na mysli značně zúže...