Videoklip Masquerade písničkářky Niky ztvárňuje přetvářku ve společnosti i vztazích

Videoklip Masquerade písničkářky Niky ztvárňuje přetvářku ve společnosti i vztazích

Tisk

Nika - Masquerade200První videoklip s názvem Masquerade z uhrančivého debutu Flesh & Soul vydává písničkářka a skladatelka Nika.

 

 

 

Studentka Janáčkovy konzervatoře v oboru skladba ve své tvorbě osobitě zpracovává žánry jako jazz, pop, folk i alternativa. V textu Masquerade se vyrovnává s vyumělkovaností světa kolem nás a falešným zdáním dokonalosti i přes jasně viditelnou realitu.

„V Masquerade vyprávím o přetvářce ve společnosti i v osobních vztazích. O věcech, kterých jsou lidé schopni, jen aby se druhému zavděčili - byť jim to může být proti srsti. Tahleta maškaráda se našimi životy prolíná a málokdy se bez ní obejdeme,“ říká ke skladbě její autorka a interpretka Veronika Boráková aka Nika.

Scénáře se Nika ujala spolu s filmařem Prokopem Steinerem, sama ve videoklipu vystupuje v roli vypravěčky, na scéně se objevují také tanečníci z Tanečního studia Emotion.

„Natáčeli jsme poslední listopadový víkend. Byla zima, na šaty, pobíhání po lesích Máchova kraje a nevytápěné Kapli svatého Ducha v Liběchově, naprosto ideální,“ dodává ke vzniku klipu s úsměvem Nika.

Nika - Masquerade 1

Album Flesh & Soul vyšlo v březnu tohoto roku. Vyzrálý počin vznikal několik let, věnuje se bolestivým tématům od manipulace, přetvářky po fyzické a psychické násilí. Nika hraje od čtyř let na klavír, první skladby začala psát v šesti letech, ovlivnil ji rock, syntézy jazzu i klasická hudba.

Nika vystoupí se svou doprovodnou kapelou ve složení klavírista Pavel Duda, bubeník Jonáš Bjolek a baskytarista Nicolas Gatto 20. dubna v ostravském KD Poklad.

Více informací:

Multilink alba Flesh & Soul: https://linktr.ee/nikasongwriter

nikasongwriter.bandcamp.com/releases
facebook.com/nikasongwriter


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Nechte se poučit: Klasická filozofie v kostce

klasicka filozofie v kostce 200V srpnu vyšla pod hlavičkou nakladatelství Universum kniha Klasická filozofie v kostce od amerického autora Michaela Moora. Slibuje nám kompletního průvodce antickou filozofií, včetně Pythagora, Sókrata, Pla...

Divadlo

Apostrof: Ženský úsměv

altPraha má za sebou již čtrnáctý ročník divadelního festivalu nezávislé a amatérské tvorby Apostrof. V Divadle Na zábradlí a v experimentálních prostorech NoD se odehrálo ve čtyřech dnech celkem devět představení. Objevily se soubory z mnoh...

Film

Abraham Lincoln – Lovec upírů: dřevené kolíky, česnek a jde se likvidovat

Na počátku byla kniha, alespoň co se týče tohoto filmu. Napsal ji americký spisovatel Seth Grahame-Smith, který se dostal do povědomí již předcházejícím dílem Pýcha a předsudek a Zombíci. Nyní, na základě jeho předlohy, přichází do...