Vychází strhující román Diamantové oko o proslulé odstřelovačce a lovkyni nacistů

Vychází strhující román Diamantové oko o proslulé odstřelovačce a lovkyni nacistů

Tisk

Diamantove oko200Americká autorka bestsellerů známých i českým čtenářům – Alicina síť, Lovkyně, Kód růže - Kate Quinn napsala fascinující a zároveň autentický příběh sovětské ženy, která se za druhé světové války stala odstřelovačkou. Zpracovala nepříliš známý příběh Mily Pavličenkové, která poté, co zabila přes tři stovky Hitlerových nejobávanějších důstojníků, odešla do Spojených států, aby podpořila vstup Američanů do války, a spřátelila se s Eleanor Rooseveltovou…

 

Diamantové oko představuje mistrovský historický román, plný živých postav, nezapomenutelných výjevů z boje a okamžiků nesmírné lidskosti a lásky. Do češtiny knihu z originálu The Diamond Eye přeložila Lenka Faltejsková.

V roce 1937 se v zasněženém Kyjevě život neprůbojné knihomolky a studentky historie Mily Pavličenkové točí kolem práce v knihovně a malého syna. Hitlerova invaze do Sovětského svazu však její život zcela změní. Mila dostane pušku a je vyslána do boje. Ze snaživé studentky se stane smrtící odstřelovačka – lovkyně nacistů známá jako Paní smrt. Když se roznese pověst o jejích třech stovkách zásahů, udělá to z Mily národní hrdinku. Je vytržena z krvavých bojišť východní fronty a poslána na turné do Ameriky. Jen velmi pomalu se vzpamatovává z válečných hrůz a v nablýskaném světě hlavního města USA si připadá izolovaná a osamělá.

Až nečekané spřátelení se s první dámou Eleanor Rooseveltovou a ještě nečekanější obrat ve vztahu s jejím odstřelovačským parťákem znamenají pro Milu změnu k lepšímu. Jenže na Paní smrt už ve stínech čeká vražedný nepřítel spolčený s démony z její minulosti. Možná už brzy dojde na rozhodující souboj jejího života.

Diamantove oko

Květnové tituly nakladatelství MOBA:

  • Volker Kutscher, Transatlantik, světový bestseller
  • Kate Quinn, Diamantové oko, román
  • František Niedl, Na králův příkaz, historický román
  • Alena Jakoubková, Lepšího manžela abys pohledala, ženský román
  • Helena Drdlová, Když se mnou půjdeš tajgou, román
  • Naďa Horáková, Čas madon, Edice Původní česká detektivka
  • Luděk Kubát, Nikdo nemusel zemřít, Edice Původní česká detektivka

Více informací: www.mobaknihy.cz


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Kniha, kterou má cenu číst

altKnížka s trochu zvláštním názvem „Mezi tím“, jejímž autorem je Aleš Prager, je o lásce, mezilidských vztazích, penězích, ale také o tvrdé práci. Na začátku příběhu se zdá, že jeho hrdinové nemají na práci nic ...

Divadlo

V Divadle Polárka budou mít všech 5 pohromadě

polarka 200Brněnské divadlo pro děti a mládež, Divadlo Polárka, oznámilo dramaturgický plán na sezónu 2022/2023. Pro ně to bude už 25., takže se rozhodli ukázat, že mají všech pět pohromadě.

...

Film

Jak si nevzít princeznu: Sympatické sudičky, cestování časem a komplot proti osudu

Jak-si nevzit princeznu (2)

Česká televize uveřejnila na Štědrý večer zbrusu novou koprodukční pohádku v režii Karla Janáka podle scénáře Petra Hudského s názvem Jak si nevzít princeznu. Dle očekávání i tato nová pohádka vyvolala mezi ...