Zpěvák a muzikant Jary Tauber natočil během amerického turné nový videoklip

Zpěvák a muzikant Jary Tauber natočil během amerického turné nový videoklip

Tisk

jary tauber 200Zpěvák, kytarista a skladatel Jary Tauber nedávno opět vystoupil s českou rockovou legendou Petrem Jandou v USA, kde společně odehráli koncerty pro krajany. Legenda kapely Olympic pozvala Jaryho na své zahraniční turné již počtvrté, tentokrát do New Yorku. Kromě mnoha zážitků si Jary Tauber ze západu přivezl také velké množství videomateriálu, které se rozhodl použít pro svůj nový videoklip k písni Soundtrack.

 

Po společných vystoupeních v západní části USA, Floridě, Austrálii a Novém Zélandu nabídl Petr Janda svému bývalému studentovi z konzervatoře Jarymu Tauberovi, aby ho po tříleté pauze opět doprovodil při koncertech za oceánem. Kromě toho, že ve dvojici společně hráli písně Olympicu, dostal kladenský muzikant rovněž prostor, aby svými písněmi otevřel koncerty v New York City a New Jersey.

„Koncert v New Jersey byl více punkový, v New York City zase kultivovanější. Každopádně oba měly úžasnou atmosféru. Hity Olympicu prostě fungují,“ popisuje Jary vystoupení.

„Byla pro mě čest, že jsem mohl zahrát na koncertech i svou vlastní tvorbu včetně nového singlu Soundtrack a mám radost, že lidé mě i moje písně dobře přijali. Navíc mě na pódiu doprovodila partnerka Anežka Fojtáchová, což je také příjemné zpestření oproti hraní s kapelou,“ dodává s úsměvem mladý muzikant.

jary tauber

„Jary Tauber si koncerty v New Yorku a v New Jersey viditelně užíval. Hrát před plně obsazenými sály, které čekají na legendu, jako je Petr Janda, není snadné. Nabídnout navíc takovým posluchačům zcela novou píseň, je odvaha dvojnásobná. Jary to zvládl a písnička se líbila,“ vzpomíná ředitel Českého centra v New Yorku Miroslav Konvalina.

Kromě koncertování v USA Jary trávil volný čas natáčením videoklipu k novému singlu Soundtrack, který premiérově představil na amerických koncertech. Kamery se Tauber ujal spolu se svou partnerkou Anežkou Fojtáchovou, která ho v USA doprovázela a následně si videoklip i zrežíroval. Postprodukčně na klipu pracoval David Pacholík. Samotný singl, na jehož textu se s Jarym Tauberem podílel také Jaroslav Nykl, vznikl ve studiu Rooftop pod taktovkou předního českého hudebního producenta Ondřeje Žatkuliaka.

Zdroj foto: NetwIN production


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Cestopis životem Miroslava Zikmunda

ziky 200Přiznávám se bez mučení - žádnou z knih dvojice H+Z nebo Z+H jsem nikdy nečetla. I když byly v knihovně u babičky a stále na dosah. Přesto mě osobnost obou cestovatelů k sobě neustále volala a jejich kouzlu jsem propadla po zhlédnutí filmového dokument...

Divadlo

Muzikálová verze oscarového snímku měla premiéru v Brně

grandhotel perexTak jako kdysi Vídeň uvedla do světa operetu, tak se v Americe, na Broadway narodil muzikál. Každým rokem tam vznikají nová a nová díla, ne všechna však vydrží v repertoáru těch divadel víc měsíců a ne všechna se dostanou dál do světa....

Film

Film JFK o pozadí atentátu na prezidenta Kennedyho konečně vyšel v režisérské verzi

jfk perexNa přelomu osmdesátých a devadesátých let byl americký režisér Oliver Stone (Četa, Narozen 4. července, Vítězové a poražení) na absolutním vrcholu, každý jeho film byl událostí a navíc dokázal vyvolat bouřlivé emoce, protože se vždy věnoval kontrover...