Kapela Civilní Obrana představuje nový videoklip To Dokáže Chlap

Kapela Civilní Obrana představuje nový videoklip To Dokáže Chlap

Tisk

civilni obrana 200Civilní obrana natočila videoklip k písni To dokáže chlap z posledního alba Zlatá deska. Režie se ujal uznávaný tvůrce hudebních videoklipů Radim Věžník. Video vzniklo ve vyhlášené pražské restauraci Amano a hlavní roli ztvárnil herec Filip Kaňkovský.

 

Album Zlatá deska vyšlo v listopadu loňského roku a jedná se v pořadí o čtvrté studiové album. Nahrávka se skládá především z písniček, ke kterým „Civilka“ dříve vydala videoklipy, jež mají na YouTubu až miliony zhlédnutí. Skladby na Zlaté desce jsou také ozkoušené hraním a reakcemi fanoušků na koncertech. Nyní se trojčlenná kapela rozhodla doprovodit album videoklipem k písničce To dokáže chlap. Proces vzniku přibližuje frontman Marek Calík následovně. „Tahle písnička je pro nás hodně důležitá, vyšla na poslední desce, fanoušky na koncertech moc baví, takže natočit klip byla skoro povinnost,“ říká a dodává: „Mam radost ze spolupráce s hercem Filipem Kaňkovským, který svoji roli zvládl s naprostou sebejistotou.“

Klip To dokáže chlap vznikl pod režijním vedením Radima Věžníka, úspěšného režiséra a autora řady videoklipů. Na svém kontě má spolupráci například s kapelami Slza, The Switch, Xindl X a realizoval projekty pro rádio Evropa 2 nebo televizi Nova. Scénář i text se týkají partnerských vztahů, jelikož muži kvůli ženám zvládnou obvykle téměř vše, ale je potřeba to řádně vyzkoušet. Ústřední roli ztvárnil herec, komik a člen Činohry Národního divadla Filip Kaňkovský známý ze seriálů Případy 1.oddělní, Čtvrtá hvězda nebo Policie Modrava. „Natáčení jsem si užil, je to dobrá písnička, scénář byl vtipnej a kluci z kapely jsou moc fajn. Což je skoro unikátní spojení a přeju Civilce hodně štěstí“, dodává Kaňkovský.

Civilni obrana 1

Videoklip má u fanoušků úspěch a za krátkou dobu získal na YouTube přes 100 000 zhlédnutí. Kapela nový počin zveřejnila na začátku března. Krátce na to byl zaveden vládou nouzový stav kvůli koronaviru a Civilní obrana musela odložit i březnové turné a koncerty posunout na podzim.

„Civilka“ hraje kytarovou muziku doplněnou o elektronické samply. Kapela odehrála stovky koncertů po celé České Republice a Slovensku, desítky účinkování na předních českých festivalech jako Votvírák, Sázava Fest, Trutnov Open Air, Přeštěnice Music Festival, Natruc a dalších. Skupina má za sebou turné s kapelami Mandrage, Wohnout nebo Rybičky 48. Celkem vydala Civilní obrana čtyři studiová alba a několik samostatných singlů s videoklipy. Koncerty jsou protkané energickou show, uměním komunikovat s publikem, pódiovými efekty a perfektně podanými výkony.

Přesun koncertů Zlaté tour:

19.9. České Budějovice - K2
23.9. Praha - Rock Cafe
24.9. Brno Melodka
26.9. Kutná Hora - Česká1

Více informací
WEB: https://civilniobrana.cz
FACEBOOK: https://www.facebook.com/CivilniObrana/
INSTAGRAM: https://www.instagram.com/civilniobrana/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Alžběta Bartošová – Mladá talentovaná Slovenka, která si užívá Prahu.

bart200Herečka Alžběta Bartošová nyní hraje v divadle Kalich v představení Horečka sobotní noci a nově od září v Atlantidě.

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Příběh jedné rodiny na pozadí politických událostí. Neobyčejné osudy obyčejných lidí

200 hostJsem dítě devadesátých let. Narodila jsem se po revoluci a totalitu poznala jen z vyprávění. STB, domovní prohlídky, prověrky a nakonec i cinkání klíčů si umím jen představovat. Doposavad jsem se s realitou minulosti – o...

Divadlo

NoD: Valentýn zasáhl a bolel!

altVe dnech 29. a 30. května se v experimentálních prostorech NoD uskutečnilo na jevišti pro jednoho herce představení další inscenace v oblasti alternativního divadla. Valentýn, název hry i hlavního hrdiny strhnul emoce, zasáhl a...

Film

Avatar nemůže své příznivce omrzet

altFilm Avatar (2009) se těšil obrovské popularitě a díky šmoulímu zbarvení mimozemšťanů si na něj dodnes každý vzpomene. Kvůli pěkným vizuálním efektům a nápadité anatomii různých mimozemských příšer se dá sledovat s úžasem. Napodruhé však může působ...