Zpěvačka MAKY vidí český pop jinak

Zpěvačka MAKY vidí český pop jinak

Tisk

MAKY 200Výraznou změnou hudebního stylu a novým pseudonymem o sobě dává vědět zpěvačka Markéta Poulíčková alias MAKY. Zpěvačka v poslední době vystupuje převážně v zahraničí s uznávaným projektem Rock The Opera, po boku legend jako je Joe Lynn Turner (Deep Purple, Rainbow) nebo Uli Jon Roth (Scorpions). A nyní přichází s prvním českým singlem STOP z připravované desky. Electro-pop ovlivněný zvukem 80’s a české texty. To je nová MAKY.

Při práci na novém singlu s názvem STOP, na kterém se MAKY autorsky podílela, spolupracovala se špičkovým producentem Lukášem Chromkem (Ewa Farna, Thom Artway), nebo třeba Zbyňkem Raušerem (Portless, Walkmanz). „Dlouho jsem cítila, že se dá česká písnička pojmout jinak. Nebýt za každou cenu cool a trendy na úkor písničky jako takové. Chtěla jsem dát důraz na frázování, výraz, a přitom zachovat aktuální sound,“ říká zpěvačka, která na singlu pracovala více než půl roku.

Singl STOP vychází společně s výpravným videoklipem. „Společnost od nás neustále očekává maximální výkony, a to se často podepisuje na psychice. Každý známe ten moment, kdy máme chuť zakřičet STOP! Už ne! A o tom je má píseň i klip,“ říká s úsměvem MAKY.

Za výrobou klipu stojí Zdeněk Sopůšek a David Sklenář.

Zpěvačka MAKY klade velký důraz na živé vystupování, a proto je již na léto nasmlouváno několik festivalů, kde společně s kapelou zahrají nejen aktuální singl. Otázkou je, jak to teď s živými koncerty bude. V nejbližší době chystá zpěvačka pro své fanoušky další překvapení v podobě live session videa.

https://www.instagram.com/makymusicofficial/
https://www.facebook.com/makymusicofficial/


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Keramika i malba se staly mou velikou láskou, říká výtvarnice Věra Katka Tatarkovičová

tatarkovicova perex"Nádherné obrazy. Vyzařují neskutečnou pohodu a teplo a vy máte pocit, jako by rozzářily celý prostor foyer Domu kultury v Kroměříži. Tvorba olomoucké výtvarnice má neskutečné pozitivní atmosféru..." To jsou názory návštěvníků na n...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Druhá světová válka a láska. Oblíbené příběhy sestřiček z nemocnice Nightingale pokračují

sestricky pod jmelim perexPíše se rok 1941 a sestřičky z nemocnice Nightingale mají před sebou zatím tu nejtěžší zimu. Všichni trpí nedostatkem a zprávy v novinách se věnují pouze velkým ztrátám a porážkám. Britové jsou unavení a demoraliz...

Divadlo

Veronští milenci z Bratislavy konečně v Praze a Brně

romeo julia 200Nesmrtelný příběh velké lásky Romea a Julie v podání slovenských hereckých hvězd zpestří program Letních shakespearovských slavností v pouhých čtyřech večerech. V Brně se hraje 10. a 11., v Praze pak 13. a 14. srpna. Generálním partnerem ...

Film

Na začátku února vstoupí do kin životopisný snímek Spravedlnost pro Emmeta Tilla

Spravedlnost 200V srdceryvném příběhu podle scénáře Michaela Reillyho, Keitha Beauchampa a Chinonye Chukwu, která zároveň film režírovala, je hlavním aktérem čtrnáctiletý chlapec jménem Emmett Till, který byl usmrcen brutálním lynčováním za to, že v 50. l...