Seriál v hudbě: The Walking Dead: AMC Original Soundtrack, Vol. 1

Seriál v hudbě: The Walking Dead: AMC Original Soundtrack, Vol. 1

Tisk

200hudSledujete americký seriál The Walking Dead? Holdujete indie hudbě? Máte rádi filmové a televizní soundtracky? Nebo si jen chcete pustit nějakou zajímavou kompilaci? Pokud jste aspoň na jednu z těchto otázek odpověděli kladně, pak tu pro vás mám skvělé doporučení.

 

 

 

Jamie N Commons v úvodní písni Lead Me Home přímo laská svým úžasným a plným hlasem. Tento mladý Brit tak v ani ne dvouminutové písničce nastíní celkovou atmosféru jak alba, tak by se dalo říct, že i seriálu.

hud

Druhá skladba je instrumentální úvodní znělka. Z lehce zneklidňující skladby čiší očekávání, napětí, ale i přijetí reality. Velmi dobře komponová. A dobře vystihuje atmosféru.
Již nefungující indie kapela Voxhaul Broadcast přispěla se svou troškou do mlýna úžasnou skladbou. Zbožňuju houpavý začátek skladby a silný, zastřený hlas zpěváka, který opěvuje rozmanitost přírody a zpívá, že v srdci každého člověka je kus vlka. Příjemná píseň, která se skvěle hodí do tohoto postapokalyptického světa.

Poťouchle veselá, svižná a rázná písnička je Love Bug od jižanské kapely Baby Bee. Musí rozproudit krev v žilách každému, kdo si ji poslechne. Jako paprsek naděje prosvětluje album.
Britský hudebník Fink má na svědomí nejdelší (5:33) písničku na této kompilaci. Má delší rozjezd a jako by se vytratila radost a přichází dumání, možnost k sebereflexi. Mám pocit, že písnička přešlapuje na místě a čeká, jak se to vlastně všechno vyvrbí. Pro mě nejslabší kousek, ale nemůžu popřít fakt, že do celkového konceptu alba se hodí dobře.

Indie kapela z Islandu Of Monsters and Men vábí svou lehkostí a pohádkově kouzelným duetem v písni Sinking Man. Člověk si tuto skladbu lehce zamiluje.

Předposlední kousek The Parting Glass je tradiční skotská a irská píseň, která se často zpívá při nejrůznějších shromážděních. Duet si vystřihly herečky ze seriálu: Emily Kinney (hraje Beth Greene) a Lauren Cohan (hraje Maggie Greene). Skvěle zazpívaná klasika.

Soundtrack uzavírá další kapela, Delta Spirit s písní Running. Tleskání rukou, atmosféra laděná do bluesu a houpavý hlas vytváří dohromady tu správnou písničku na závěr.

Nestává se mi často, abych poslouchala soundtracky. A už vůbec ne k seriálům. Ale zrovna tento mě tak chytnul a nadchnul svou jednoduchostí, lehkostí a vyvážeností. Jsou to písně silné duchem, a proto se hodí třeba i pro dumavé povahy. Zkuste si poslechnout:

Název nosiče: The Walking Dead: AMC Original Soundtrack, Vol. 1
Interpret: různí
Žánr: různí umělci, převážně indie
Skladby: 01. Jamie N Commons – Lead Me Home, 02. Bear McCreary – Main Title Theme, 03. Voxhaul Broadcast – You Are the Wilderness, 04. Baby Bee – Love Bug, 05. Fink – Warm Shadow, 06. Of Monsters And Men – Sinking Man, 07. Emily Kinney, Lauren Cohan – The Parting Glass, 08. Delta Spirit - Running
Stopáž: 28:55
Vydavatelství: Universal Republic
Hodnocení: 80 %

Zdroj foto/obálka: internet


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

6. díl seriálu Březen, za kamna vlezem – nejlépe s knihou (tištenou, elektronickou, audio)

6 BMC perexBřezen býval měsícem knihy, starší ročníky si to dobře pamatují. Asi i v dřevních dobách býval touto dobou propad prodejů (i když se na ně asi tenkrát tolik nehrálo) a tak byl jarní měsíc vybrán jako vhodný ku čtení. Na nějaký čas nám, milovníkům...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Lhaní - obranný mechanismus či akt milosrdenství?


lhani 200Lhaní tu bylo odedávna. Již ve starověkých kulturách v podobě náboženského či mocenského klamu, ale i v naprosto běžném životě. Ve starověkém Řecku měly lež a klam dokonce svou bohyni – Apaté. Její obdobou byla poté ve starověkém Římě bohyně Fra...

Divadlo

Hudební scéna Městského divadla v Brně jubiluje

Hudebni scena 200Je to neuvěřitelné, jak letí ten čas. Docela nedávno byl v jámě budoucího divadla na Lidické ulici v Brně kladen základní kámen – až z Broadwaye. Pokřtili jej šampaňským manželé Formanovi. A jejich přání, aby to bylo divadlo veleúspěšn...

Film

Odevzdal svůj život divadlu. Vzestupy a pády Jakuba Špalka

zivot s kasparem200Nový dokumentární film Heleny Třeštíkové Život s Kašparem je časosběrným snímkem, který mapuje život zakladatele Divadla v Celetné Jakuba Špalka na ploše 23 let.