Scar The Martyr – projekt bubeníka ze Slipknot

Scar The Martyr – projekt bubeníka ze Slipknot

Tisk

200hudAni slavný muzikant mnohdy nestačí k vydání dobré desky. Žel, tak je tomu i u kapely Scar The Martyr, za níž stojí Joey Jordison, bubeník úspěšných Slipknot.

 

 

 

 

Začátkem roku přišel Jordison s tím, že pracuje na novém projektu a už 1. října vydali eponymní desku Scar The Martyr. Sestavu tvoří: Joey Jordison – bicí/kytary/basa, Henry Derek – zpěv, Jed Simon – kytara, Kris Norris – kytara, Chris Vrenna – klávesy.

hud1

Je jasné, že tento vedlejší projekt člena kapely Slipknot, bude úspěšný. Už z toho důvodu, že je pod tím podepsaný Joey Dordison – a to je muzikantské jméno, které prodává. Nemyslím si, že by to udělal Jordison proto, že potřebuje peníze, ale spíš cítil potřebu vyjádřit se jinak, než jak to bylo v jeho ostatních hudebních aktivitách.

Album jsem slyšela několikrát, přesto je pro mě těžké rozpoznat jednotlivé písničky. Všechny se mi slévají v jeden velký lomoz a mišmaš. Zaběhlá schémata, která písně opisují, jsou únavná a postrádají osvěžení (Sign of the Omeneye, White Nights in a Day Room a další). Zásluhu na průměru a šedi má rozhodně i zpěvák – jeho hlas nepřekvapí, nese se pomalu v jedné lince snad celou desku. Jednoduše mi do takové kapely nesedí.

Z alba bych vypíchla písničku Blood Host, která mi ze začátku evokuje něco z tvorby Soulfly a refrén zase svým tempem a frázováním zpěváka jako písnička Psychosocial od Slipknot. Zpěv kazí relativně mocnou písničku, i když aspoň ten refrén se dá se zamhouřeným okem poslouchat. Poslechněte si sami:

 

 

Pak mě ještě zaujala Effigy Unborn, sice zbytečně chytlavá, ale konečně něco, u čeho neusínám a co má nějaký nápad. Bicí jsou brilantní a občas mi tou klepačkou připomenou styl Fear Factory. Zpěv však strhává skladbu dolů, i když zde aspoň slyšíme práci s vokálem.

Nahrávka je dá se říct povinností pro všechny fanoušky Slipknot, nebo ještě lépe – pro příznivce Joeyho Jordisona. I já mezi ně patřím; jeho projekt Murderdolls zbožňuju. Ale tato deska byla i na mě moc a nemám potřebu si ji ještě někdy pouštět. Jak jsem zmínila, nesedí mi zpěvák a jeho průměrný hlas, který nijak nevybočuje a který mě prostě nepřesvědčil. Taky jsem měla pocit, že některé riffy už jsem někde slyšela…

hud

Název nosiče: Scar The Martyr
Interpret: Scar The Martyr
Žánr: industrial metal
Skladby: 01. Intro, 02. Blood Host, 03. My Retribution, 04. Soul Disintegration, 05. Cruel Ocean, 06. Dark Ages, 07. Sign of the Omeneye, 08. Anatomy of Erinyes, 09. Prayer For Prey, 10. White Nights in a Day Room, 11. Effigy Unborn , 12. Never Forgive Never Forget, 13. Mind's Eyes, 14. Last Night on Earth
Stopáž: 74:04
Vydavatelství: Roadrunner Records
Hodnocení: 50%

Zdroj foto/obálka: internet


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Fotograf Jiří Šubrt: „I modelky a modelové jsou lidé a chovají se jako lidé“

200rozMísto celebrit jsme tentokrát vyzpovídali jiného umělce, a totiž fotografa Jiřího Šubrta. Zaměřuje se na různé typy fotografií a na vše má jasný názor. Přečtěte si o modelkách, křivkách a lásce k fotografování…

...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

HOLKA PRO VŠECHNO – JEN NE KE ČTENÍ

holka pro vsechno200Charlotte Roche

Uf. Mám to za sebou. Už dlouho se mi v polovině knihy nechtělo samotným znechucením přestat číst. Ani nevím, kde bych začala, protože ve stavu obrovského zklamání.

...

Divadlo

Láska ke třem pomerančům: komedie plná vitamínů

laska ke trem pomerancumDivadelní soubor Geisslers Hofcomoedianten uvede zcela novou kouzelnou pohádku plnou vitamínů na Malé scéně ABC. Hru podle nového překladu scénáře Carla Gozziho zrežír...

Film

„...A také déšť“
ImageKaždý si pod pojmem indián vybaví barevnou čelenku, dýmku míru a pokrevní bratrství. Kdo dával pozor ve škole, tak si nejslavnějšího objevitele světa Kryštofa Kolumba spojí se zámořním objevem a z hodin zeměpisu možná...