Návštěvní den na Barrandově - výlet do zákulisí české továrny na sny

Návštěvní den na Barrandově - výlet do zákulisí české továrny na sny

Tisk

navstevni den barrandovV sobotu 1. září se Barrandov Studio otevře veřejnosti. Nepropásněte jedinečnou příležitost k unikátnímu výletu do filmového zákulisí a poznejte, jak funguje opravdová „továrna na sny“. Jeden z největších a nejstarších studiových komplexů v Evropě připravuje na celý den tématické prohlídky jednotlivých pracovišť a bohatý doprovodný program pro malé i velké návštěvníky. V rámci akce se také uskuteční mezinárodní soutěž uměleckých maskérů.

Co všechno bude první zářijovou sobotu na Barrandově k vidění? Hlavní program akce tvoří série prohlídkových okruhů barrandovskými studii. „Návštěvním dnem rozšiřujeme program pravidelných komentovaných prohlídek našeho Fundusu. Veřejnosti zpřístupníme jednotlivé provozy moderního filmového studia a nabídneme tak všem zájemcům o filmové zákulisí jedinečnou příležitost na vlastní oči poznat a pochopit celý řetězec filmové tvorby,“ vysvětluje Petr Tichý, obchodní ředitel společnosti Barrandov Studio.

Na návštěvníky čeká celkem 6 prohlídkových okruhů areálem studia. „Prohlídka filmového ateliéru vám přiblíží výhody studiového natáčení. Další okruh vás zavede na exteriérový pozemek studia, kde v současnosti stojí rozsáhlá dekorace historického seriálu Borgia. Budete mít možnost poznat specializovaná pracoviště filmových laboratoří a pochopit důležitost filmové postprodukce. Při návštěvě našich dabingových studií si zase sami vyzkoušíte práci herce v dabingu a DVD s vlastní nahrávkou si budete moci odnést domů. A kromě pravidelně otevíraného Fundusu kostýmů tentokrát zpřístupníme i budovu nábytku a rekvizit," zve návštěvníky Petr Tichý.

navstevni den barrandov

Na jednotlivé prohlídkové okruhy, které mají omezenou kapacitu, je nutná předchozí rezervace. Registrační formulář bude je k dispozici na internetových stránkách společnosti. Vstupné na každý z prohlídkových okruhů je 50 Kč. Platí se na místě v hotovosti. Děti do 6ti let mají vstup zdarma.

Bohatý doprovodný program je přístupný zdarma a nabídne atrakce pro všechny věkové kategorie. Mohou si ho užít i ti návštěvníci, kteří nestihnou předchozí rezervaci jednotlivých prohlídek. „I tentokrát jsme ve spolupráci s firmou Fotolab přichystali oblíbenou fotokostymérnu, v níž si budou návštěvníci moci vyzkoušet filmové kostýmy a v rukou našich zkušených kostymérek se proměnit v princeznu, královnu, pana krále, piráta nebo mušketýra. V pravidelných intervalech budou na projížďky areálem studia vyrážet koňské povozy, např. kočár, který diváci znají ze snímku Princezna ze mlejna. A co by to bylo za návštěvu továrny na sny, kdyby tu lidé nepotkali nejrůznější pohádkové postavy?“ říká ředitelka divize Fundus Věra Krátká. Skupiny historického šermu Taurus a Alotrium připravily pro diváky divadelní představení inspirovaná vybranými scénami z populárních českých pohádek. Proběhnou specializované workshopy, které zájemcům přiblíží práci barrandovských vlásenkářek a modistek. A tým uměleckých maskérů FX Creator návštěvníkům předvede tvorbu profesionálních filmových monster-masek. U příležitosti Návštěvního dne se na Barrandově uskuteční 7. ročník mezinárodní soutěže uměleckých maskérů FX CON. Zúčastní se jí špičkoví maskéři z Německa, Velké Británie, Lotyšska, Ruska, Ukrajiny, České republiky nebo Spojených arabských emirátů. Vyhlášení vítězů s přehlídkou všech kreací bude zlatým hřebem doprovodného programu.

navstevni den barrandov

Areál je pro veřejnost otevřen od 9.30 hodin, první prohlídky startují v 10.00 a dále pokračují každou celou hodinu až do 15.00. Vstup pro veřejnost bude možný pouze přes zadní vjezdovou vrátnici z křižovatky ulic Slavínského a Geologická, kde bude k dispozici i parkoviště. Při využití veřejné dopravy je na akci nejblíže z autobusové zastávky Na vrškách (linky 246, 248 a 192) nebo z tramvajové zastávky K Barrandovu (linky 12, 14 a 20). Kompletní informace o Návštěvním dni naleznete i na internetových stránkách společnosti www.barrandov.cz/clanek/navstevni-den-barrandova/.

Partneři Návštěvního dne: TV Barrandov, Fotolab, FX Creator, SHŠ Alotrium, SHŠ Taurus, Restaurace Hladomorna.

Zdroj foto: barrandov.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Pozor na žihadla aneb Vidíš-li vosu, nehýbej se

hous 200Že i něžné pohlaví umí jít za svým hlava nehlava, a třeba i za hranici zákona, o tom vypráví kniha šestnácti krimipovídek Evy Houserové, která právě vychází v nakladatelství JaS.

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Hollywoodský matador Clint Eastwood se dočkal bohaté knižní Retrospektivy

clint IIIClint Eastwood patří k největším hollywoodským legendám a ikonám. Nejdříve si vybudoval jméno jako úspěšný herec, byť s trochu omezeným rejstříkem, posléze také jako výtečný a dvěma Oscary (western Nesmiřitelní, d...


Literatura

1000 míst, která musíte vidět, než zemřete

1000 mist 200V září vyšla v nakladatelství CPress pořádná bichle – kniha pro cestovatele s trochu depresivním názvem 1000 míst, která musíte vidět, než zemřete. Necháte se nalákat téměř 500 sty stránkami čtení a fotografií na putování...

Divadlo

Biskupskému dvoru bude kralovat Eliška/Rejčka

EliskaRejcka 200Letní premiéra na Biskupském dvoře bývá již tradičně spojena s některou výraznou brněnskou osobností či událostí. Příběh o životě Elišky Rejčky se nabízel už několikrát a dramaturgie našeho divadla o něm často uvažovala. Vždyť tato dvojná...

Film

Dvě filmové klasiky Davida Finchera na nejmodernějších nosičích

FincherDavid Fincher patří k nejuznávanějším režisérům současnosti a každý jeho počin je vyhlížen s velkým očekáváním. Jeho filmografie sice není tak obsáhlá a zatím sestává z deseti titulů, každý z nich je ale moderní klasikou. Dva z nich vyš...