Gentleman hudby představí Praze fenomén osmdesátých let

Gentleman hudby představí Praze fenomén osmdesátých let

Tisk

thomas anders 200Psal se rok 1979, když se poprvé v neměckých hitparádách objevila skladba Judy mladičkého, dlouhovlasého Bernda Weidunga. Nikdo tenkrát netušil, že za pár let tento zpěvák, již pod jménem Thomas Anders, bude po boku Dietra Bohlena ve skupině Modern Talking psát dějiny disco hudby.

 

 

Tak jako má Švédsko svou Abbu, Rakousko svého Falca, tak Německo se pyšní na poli pop music duem Modern Talking. Producent Dieter Bohlen a zpěvák Thomas Anders se spolu dali dohromady v roce 1984 a první úspěch na sebe nenechal dlouho čekat. Hned první album kapely obsahovalo singl „You’re My Heart, You’re My Soul“, ze kterého se brzy stala hymna tanečních parketů v celé Evropě, jež odstartovala šílenství po synthpopovém objevu. Anders s Bohlenem se úspěšně vyhnuli označení kapely jednoho hitu, když upevnili svou pozici v hitparádách skladbami „Cheri, Cheri Lady“ a „Brother Louie“.

Po vzoru The Beatles se i do této kapely připletl ženský faktor v podobě Andersovy první manželky a mezi oběma členy to začalo vřít. Spory vyvrcholily hádkou v médiích, která v roce 1987 slibně rozjetou kariéru kapely přerušila. Bohlen i Anders se začali věnovat sólové tvorbě a cestu k sobě zpátky našli až o jedenáct let později. Svůj návrat zpečetili sedmi dalšími alby a několika úspěšnými celosvětovými turné, avšak v roce 2003 se muzikanti po dohodě vydali opět každý svou cestou.

moder talking

Mezitím, co Dieter Bohlen porotcuje německou obdobu Superstar, Thomas Anders stále vydává sólová alba a k potěše fanoušků koncertuje po celém světě. Kromě hitů Modern Talking přináší tento zpěvák, jenž si vysloužil přezdívku „Gentleman of Music“, průřez celou svou bohatou hudební kariérou. 26. září 2013 poprvé tato legenda zavítá i do Prahy, aby dovezla vzpomínky na nezapomenutelnou éru osmdesátých let.


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Genny Ciatti: Mám horkou italskou krev

Genny Ciatti 1 perexSympatická zpěvačka a herečka s italskými kořeny Genny Ciatti Vám v následujícím rozhovoru prozradí, jak se jí líbí její role v muzikálu Srdcový král, který měl v září premiéru v Divadle Kalich, a jaké jsou její plány na blí...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...


Literatura

Knižně vyšla populární Taková normální rodinka

Takova normalni rodinka200Knížku Taková normální rodinka ani jeho autorku, píšící pod pseudonymem Fan Vavřincová (vlastně se jmenovala Věra Němotová) asi není nutno většině čtenářů nijak zvlášť představovat. Autorka humoristických i detektiv...

Divadlo

Malované na skle: Jánošík po brněnsku

malovane na skle divadlo radostJuraj Jánošík je pro někoho národním hrdinou, který bohatým bral a chudým dával, někdo ho považuje pouze za zbojníka, který loupil, aby se sám obohatil. V brněnském divadle Radost můžete zhlédnout h...

Film

Romantický, strašidelný i vtipný kanadský film FALCON LAKE vstoupí do kin 27. 4.

falcone lake 200Stydlivý třináctiletý Bastien přijíždí s rodiči na letní dovolenou k jezeru Falcon Lake, které je opředené strašidelnými historkami. V krajině, která je občas idylická a občas přízračná, potkává o tři roky starší dívku Chloé a navazuje s ...