Ženy z rodu Habsburků. Úděl matek, manželek a dcer největší evropské dynastie

Ženy z rodu Habsburků. Úděl matek, manželek a dcer největší evropské dynastie

Tisk

Ženy z rodu HabsburkůPokud máte rádi historii psanou lehce bulvárním způsobem a zpřístupňující i pikantnější informace ze soukromí, tato knížka bude pro vás jako dělaná. Nakladatelství Alpress v roce 2022 připravilo dotisk klasické Bauerovy knihy Ženy z rodu Habsburků, zaměřené na osudy žen největší evropské dynastie. Je to příjemné počteníčko vhodné pro každého.

Jana Bauera čtu ráda. Má svůj osobitý styl, stejné zájmy jako já, o historii přemýšlí, rád odhaluje tajemství či nejasnosti a vkládá do skutečných historických faktů své domněnky, s nimiž se i často shoduji. Knížka je nenáročná a velmi dobře se čte, je napsána tak, aby zajímala i méně historicky zdatného čtenáře. Pokud jste velkými znalci historie a náročnými čtenáři, možná se ani nic nového nedozvíte, ale knížka i tak může být příjemným zpestřením. Čtivě přibližuje osudy známých žen Habsburského rodu: císařovny Sisi, Marie Terezie, Marie Antoinetty, Žofie Bavorské, Jany Kastilské a mnohých dalších. Mě taková četba vždy potěší a připomenu si známá fakta, i se dozvím něco nového. Jan Bauer má na svém kontě stovky knih, tento popularizátor historie je velmi plodným a úspěšným autorem. Je to přesně ten styl, který mám ráda: nic přehnaně odborného, ale přesto se hodně dozvíte a pobavíte se. Doporučuji!

Přidávám ještě anotaci:

Během staletí si páni z rodu Habsburků dokázali diplomacií a válkami zajistit v Evropě takové postavení, že se jejich území rozprostíralo od hranic Polska až po africké pobřeží. Jakou roli v jejich bojích a intrikánství sehrálo něžné pohlaví? Nemáme náhodou za každým velkým činem hledat ženu?

Ženy z rodu Habsburků


Název: Ženy z rodu Habsburků. Úděl matek, manželek a dcer největší evropské dynastie
Autor: Jan Bauer
Nakladatelství: Alpress
Rok vydání: 2009/ 2022 dotisk
Počet stran: 292
Hodnocení: 95%

https://www.alpress.cz/zeny-z-rodu-habsburku-udel-matek-manzelek-a-dcer-nejmocnejsi-evropske-dynastie/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Jitka Závodná: „Tu a tam se nad příběhem usmívám, nebo mi tečou slzy.“

jitka zavodna 200Jitka Závodná (*1975) o sobě říká, že je obyčejnou ženou, jakými jsou čtenářky jejich knih. Psát začala pozvolna a nenápadně, kdy uložila do postele dítko a měla velikou chuť napsat pár vět o příbězích, které kdysi zaslechla, a kterým...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Budhizmus začal v Indii a postupne sa rozšíril do západných krajín

buddhaBudhizmus je nábožensko-filozofický smer, ktorý založil Siddhártha Gautama. Chlapec bol vychovávaný v prepychu a bohatstve kráľovskej rodiny okolo roku 560 pred Kristom. Vo veku 29 rokov po prvýkrát opustil palác a stretol ...

Z archivu...


Literatura

Mistrovská díla SF: Zuřivec Henryho Kuttnera

zurivec 200V únoru vyšlo v edici Mistrovská díla SF v nakladatelství Laser kniha americké legendy Henryho Kuttnera Zuřivec. Příběh z roku 1947(!), popisující fantaskní apokalyptický svět a boj jedince proti nepřízni osudu, je aktuální i v dnešní době.

...

Divadlo

Komedie Poslední ze žhavých milenců se Simonou Stašovou má za sebou skoro 12 sezón

posledni ze zhavych milencu 200Komedie Poslední ze žhavých milenců, patří mezi nejúspěšnější díla známého amerického autora Neila Simona. Řadu sezón se těšila velké divácké přízni na Broadwayi. Skvělá je již svým námětem a přímo dokonalá dí...

Film

Mimořádná událost pro fanoušky českého humoru i milovníky vlaků

MU Jana Plodkova Igor Chmela 01 foto Jaroslav KutheilMimořádná událost je sympatickou českou komedií, jejíž zápletka se inspirovala skutečnou příhodou. Jestli se chcete od srdce zasmát a už vás nebaví velké množství ne...