Na Benátskou! s Impulsem dorazí německá zpěvačka Nena. Další nově ohlášenou hvězdou je Paľo Habera a Team

Na Benátskou! s Impulsem dorazí německá zpěvačka Nena. Další nově ohlášenou hvězdou je Paľo Habera a Team

Tisk

Benatska 200Zahraničním headlinerem osmadvacátého ročníku festivalu Benátská! s Impulsem, který se koná od čtvrtka 23. července do neděle 26. července 2020 v krásném prostředí areálu ve Vesci u Liberce, je legendární zpěvačka NENA z Německa. V Čechách zahraje vůbec poprvé v historii.

 

Dalším nově oznámeným silným jménem je Paľo Habera & Team, kteří vystoupí v rámci čtvrtečního slovenského večera. Na jednom pódiu se exkluzivně potkají se skupinou Tublatanka.

Německá zpěvačka Nena se stala celosvětově známou v osmdesátých letech, kdy hitparády ovládl její song s názvem „99 luftballons“, který nahrála ještě společně se svojí původní kapelou. V současnosti již vystupuje pouze jako sólová zpěvačka. V České republice doposud ještě nekoncertovala. „Máme velkou radost, že se nám podařilo do Liberce získat zahraniční hvězdu, která v České republice ještě nikdy nebyla. A to i přesto, že je zde díky svým hitům velmi populární,“ říká ředitel festivalu Pavel Mikez.

Benatska Nena

Vedle sobotního vystoupení Neny pořadatelé oznamují ještě další žhavou novinku v podobě čtvrtečního slovenského večera, kde v roli headlinera vystoupí slovenská stálice Paľo Habera & Team. Ta se na festivalu Benátská! s Impulsem výjimečně na jednom pódiu potká s rockovou kapelou Tublatanka. „Jsme rádi, že se k nám Paľo s Teamem, jako na jeden z mála festivalů pravidelně vrací. Vždycky mají obrovský úspěch a já se už těším na tradiční pokoncertní party,“ říká spolumajitel festivalu Petr Pečený.

 „Na festivalech zpravidla nehrajeme, ale Benátská je výjimka. Pojedeme tam totiž už potřetí, což svědčí o tom, že se nám zdejší atmosféra hodně líbí. Vše funguje, jak má, návštěvníci jsou skvělí, organizátoři zkušení a milí a pro nás je to převážně radost a relax. A o tom by to celé mělo být. Těšíme se,“ říká Paľo Habera. „S kapelou Team máme kamarádské vztahy už od počátku naší kariéry. Těším se, že se letos v nádherném areálu Benátské znovu setkáme. Jinak jsme teď hodně ve zkušebně a připravujeme nové písně. Věřím, že některá z novinek zazní i na letošní Benátské,“ sdílí jeho nadšení Martin Ďurinda, frontman kapely Tublatanka.

Neméně zajímaví budou i další interpreti, kteří v rámci slovenského večera zahrají. V programu totiž nechybí ani punkrocková skupina Iné Kafe s energickým zpěvákem Vladko Rohoněm za mikrofonem nebo již zmiňovaná oblíbená rocková kapela Tublatanka. Nejen návštěvníci z řad mužů pak zajisté ocení vystoupení krasavice Kataríny Knechtové. Na své si přijdou i milovníci moderně ztvárněného folklóru. V programu totiž nebudou chybět ani populární Kandráčovci, jejichž loňské slovenské open air turné navštívilo téměř 70.000 lidí.

Benatska Katarina Knechtova

O tom, že nebude nouze ani o české hvězdy zvučných jmen, svědčí již dříve oznámené kapely jako například Olympic, Divokej Bill, Rybičky 48, Vypsaná fiXa, Škwor, Mňága a Žďorp, BSP či Doga, písničkáři Jiří Schmitzer a Xavier Baumaxa, zpěvačka Lenka Filipová nebo zpěváci Miro Žbirka a Vašo Patejdl. Chybět samozřejmě nebude ani speciální stage pro mladé publikum, kde vystoupí například Marpo & TroubleGang, Mirai, Pokáč nebo rapeři Mc Gey a Lipo.

Dvoudenní vstupenku na 28. ročník hudebního festivalu Benátská! s Impulsem pořídíte aktuálně za zvýhodněnou cenu 1 590 Kč v předprodeji na https://www.benatska-vstupenky.cz/eshop/ nebo v síti Ticketstream. Za 3 590 Kč je zde pak k dostání také VIP varianta celofestivalové vstupenky zahrnující vstup do VIP stanu a VIP parkování. Nově jsou v prodeji také jednodenní vstupenky.

Benatska s Impulsem


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Nasycen se vrací: „Chceme si zahrát muziku, kterou bychom mohli sami poslouchat.“

nasycen200Říká v tomto rozhovoru zpěvák, skladatel a klávesista Raven a frontman pražské kapely Nasycen, která se v loňském roce po předlouhé pauze vrátila opět na scénu.

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Nehledej v tom žádné háčky aneb Český jazyk zábavně

nehledej v tom zadne hacky 200V srpnu vydalo nakladatelství Fragment učebnici pro 2 stupeň ZŠ s dlouhým názvem Nehledej v tom žádné háčky aneb Český jazyk zábavně. Autorkou je Lucie Filsaková a opravdu přináší to, co slibuje v názvu – ...

Divadlo

Úspěšně lze cestovat do pravěku nejen na filmovém plátně, ale i na divadelních prknech

cesta-do-praveku 200Říká se, že pachatel se vrací na místo činu. Občas je těch pachatelů víc, třeba čtyři. A vracejí se na míst více. Třeba do Zlína a třeba do pravěku. Přesně tak tomu bylo v neděli 2. listopadu, kdy se ve zlínském Městs...

Film

Festival francouzského filmu: Bretaň, větry a Woody Allen

proti vetru francouzsky filmZa neutuchajícího rachotu svatých motorů jsme se s Festivalem francouzského filmu rozjeli z Paříže do větrné Bretaně. Režisér snímku Proti větru Jalil Lespert se nás pokusil ovanout tí...