Výstava obrazů Roman Řeháka v Usedlosti Ladronka na Praze 6

Výstava obrazů Roman Řeháka v Usedlosti Ladronka na Praze 6

Tisk

Vernisaz 2Velmi rádi jsme přijali pozvání na vernisáž Mám dát Mandát jedinečného umělce Romana Řeháka, která se konala 12.7.2018 v Praze na Ladronce.

 


Veškerá Romanova díla vznikají na jeho mobilním telefonu, kdy na diváka působí jako obrazy. Vernisáž obohatila svým hudebním vystoupením zpěvačka Debbi.

Fotogalerie

Obrazy Romana Řeháka mimo jiné vlastní Karel Gott, zpěvačka LP a mnoho dalších známých osobností doma i v zahraničí. Výstava potrvá měsíc. Mimo tohoto umělce je na Landronce také stálá výstava obrazů malíře Luboše Mandáta, kterou také doporučujeme zhlédnout.

Vernisaz 1www.facebook.com/events/1928211773875883
www.facebook.com/officialusedlostladronka

Foto: autor článku
www.rosefoto.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Seriál k měsíci čtenářů: Knihovny pro K21, Vesec

brezen-mesic-ctenaru 200Regály plné knih, u počítače dáma či pán, který obřadně přebírá vracené knížky a zapisuje nově vypůjčené. Místnost specificky vonící – tak voní jenom tištěné publikace, stojící jako vojáci v řadách. V sále tichý šum, jak čtenáři listují, tiše rozmlo...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Nevidomá sochařka Marianna Machalová-Janošíková naslouchá, dotýká se, čeká a pak modeluje křehkou krásu

200vytPřed dvěma lety, v srpnu 2011, jsem se byla podívat v Galerii Jídelna Vlastivědného muzea a galerie v České Lípě na výstavu s příhodným názvem - Pohlazení. Autorkou skulptur byla nevidomá umělkyně Marianna Machalová-Janošíková, jejíž dílo je skutečně hodno...


Literatura

„Cejl neměl Bůh na mapě“

krvavy-bronx 200Nakladatelství Host se spojilo s nakladatelstvím Druhé město a dalo dohromady velmi zajímavé dílo nazvané Krvavý Bronx.

 

...

Divadlo

Stále stejný příběh – inuitská legenda ožije v „recyklované“ inscenaci

Stále stejný příběh A-Vosickova small2Orchestr BERG a PONEC – divadlo pro tanec otevřou v úterý 5. září 2023 novou sezónu premiérou hudebně-taneční inscenace Stále stejný příběh. Renomovaná choreografka Mirka Eliášová a špičková ...

Film

I ten nejmenší zvuk vás může zabít

Tiche misto perexLee (John Krasinski) a Evelyn (Emily Blunt) Abbottovi vychovávají tři děti. Zatím jsou všichni naživu. Jejich nejstarší dcera je neslyšící, a proto byla pro ně znalost znakové řeči absolutní nutností. A právě to jim možná zachránilo...