Vyjde strhující vyprávění o síle myšlenek

Vyjde strhující vyprávění o síle myšlenek

Tisk

TriDnyDveZenyJednaOpice 200Občas asi všichni tápeme a klademe si otázky: Co vlastně od života chci? Kam směřuju? Podle čeho se mám rozhodovat? Jak poznám, co mě naplňuje?

 

 

Sedmnáctiletá Marie to cítí stejně a během třídenního putování Irskem se na totéž ptá své matky. Uprostřed zelených luk a temných lesů Marie postupně pochopí, jak funguje náš mozek, co má vliv na naše rozhodování, jak myšlenky utvářejí náš život a proč je dobré někdy utišit brebentící opici v naší hlavě. Vydejte se s Marií a její matkou na pouť a spolu s nimi objevte, jak se stát nejlepší verzí sebe sama.

Marie si plní velký sen: společně se svou matkou, neurovědkyní, putuje tři dny po Wicklow Way, dálkové trase v Irsku. Během této cesty se mezi nimi rozvine rozhovor o tom, proč je všechno propojeno s našimi myšlenkami. Matka jí jednoduše a srozumitelně vysvětluje, jak funguje mozek, odkud se berou naše myšlenky a proč mají tak velký vliv na náš život. Na pozadí malebné irské krajiny Marie pochopí, jak je důležité umět se v klidu a správně rozhodovat a naplnit co nejlépe svůj potenciál.

Karolien Notebaertová je známá odbornice na leadership a osobní rozvoj, řečnice TEDxTalk a Creator a autorka několika bestsellerů. Má doktorát z neurovědy a svou vášeň pro výzkum mozku promítá do popularizace neurovědy formou přednášek a psaní knih. Založila Science and Leadership Academy, která se zaměřuje na využití vědy v leadershipu. Pořádá také kurzy na Insight Timer – největší bezplatné meditační aplikaci na světě s přibližně 18 miliony uživatelů. Vyučuje na Goethe Business School ve Frankfurtu nad Mohanem, kde za svou práci získala již několik ocenění. Je vášnivou horolezkyní, turistkou a běžkyní a ráda tráví čas v přírodě.

TriDnyDveZenyJednaOpice

Karolien Notebaertová • Tři dny, dvě ženy, jedna opice a smysl života
Inspirativní cesta k našim myšlenkám, pocitům a zapomenutému potenciálu
Autor: Karolien Notebaertová
Překlad: Martin Richter
Počet stran: 144
Formát: 118 x 187 mm
Vazba: Měkká vazba s klopami
Datum vydání: 2.6.2023
Žánr: osobnostní rozvoj
Nakladatel: Nakladatelství KAZDA
Originální název: Drei Tage, zwei Frauen, ein Affe und der Sinn des Lebens

Více informací: https://www.knihykazda.cz/tridny-dvezeny-jednaopice-a-smysl-zivota/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Dějiny lidí: žijeme i myslíme odlišně

dejiny lidi perexMartin Rychlík (*1977) patří mezi přední tuzemské etnology a historiky kultury, národopisná zjištění posbíraná u nejrůznějších etnik po celém světě dokáže vtěsnat do historického rámce a vysledovat jejich proměny napříč různými k...

Divadlo

Umělecký šéf zlínského divadla Patrik Lančarič získal cenu Trilobit 2023

Trilobit200Umělecký šéf Městského divadla Zlín Patrik Lančarič dostal cenu Trilobit za režii svého dokumentárního filmu DEŽO HOFFMANN - FOTOGRAF BEATLES.

...

Film

Poznejte Carlose Santanu zblízka. Život slavného muzikanta přiblíží hudební dokument, který uvidíte i v českých kinech

Carlos SantanaLegendární kytarista Carlos Santana, který má na kontě i vystoupení na Woodstocku, naposledy hrál v České republice před dlouhými deseti lety a není moc pravděpodobné, že by se k nám šestasedmdesátiletý muzikant v blízké době vrátil. Nyní maj...