7krát3 dal nový život téměř 40 let starému textu Michala Horáčka

7krát3 dal nový život téměř 40 let starému textu Michala Horáčka

Tisk

AktuálněPíseň Gabriel od Michala Horáčka nazpívala před téměř čtyřmi dekádami Hana Hegerová. Nyní přichází s volným pokračováním v lehkém r’n’b stylu této písně umělec 7krát3.

 

 

Hana Hegerová je jedním ze vzácných umělců, pro které Michal Horáček psal své texty. Na jaře letošního roku se Cirk La Putyka rozhodl vybrané skladby z celoživotního díla Michala Horáčka zpracovat ve své inscenaci. Z řad uměleckých osobností současné hudební scény k ní přizvala Katarzii, Vladimíra 518, Báru Polákovou i Štěpána Hebíka alias 7krát3: „Hledal jsem v textech Michala takový, který časem možná trochu zapadl v zapomnění a který by ve své archaické podobě zněl new schoolově. V Gabrielovi se mi líbí univerzální myšlenka toho, že se v těch nejjemnějších a nejobyčejnějších věcech, kterým zdaleka nevěnujeme pozornost, skrývá určitá forma božství. Myslím, že je to téma přínosné do dnešní doby, kdy veškerou naši pozornost soustředíme spíše na bizár nebo věci, který musí být v zásadě jen výjimečné.“

Samotný Michal Horáček hodnotí skladbu jako velmi osobitou. "Kdyby taková nebyla, nemělo by smysl, aby to Štěpán dělal. Vnímám ho jako zajímavého a talentovaného hudebníka," dodává Horáček. Místo vzpomínání na dávnou dobu, kdy skladba vznikla, je pro něj zajímavější sledovat, jak bude v podání 7krát3 na společnost působit v současnosti.

Track vyšel 1.12. na všech streamovacích službách.

Píseň Gabriel na streamovacích platformách: https://7krat3.lnk.to/Gabriel
7krát3 vystoupí se svým live bandem v pražském Lucerna Music Baru 25. ledna 2024.

Prodej vstupenek na LMB: https://goout.net/cs/7krat3-and-live-band/szwagtw/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Nakladatelství Brána vydalo faktografickou knihu o Heleně Vondráčkové

helenaV červnovém týdnu, kdy zpěvačka Helena Vondráčková oslavila životní jubileum, se na pultech nejen českých, ale i slovenských knihkupectví objevila výpravná kniha s názvem Helena v proudu času, která mapuje bohatou uměleckou dráhu zpěvačky. Výpravnou publika...

Divadlo

Vitamín D aneb Divadla spolu!

vitaminD 200Divadelníci z nejrůznějších koutů celé republiky se spojili v unikátním, společném projektu, který všem divákům umožní být při tom. Zástupci třinácti divadel od Chebu až po Ostravu si vymysleli společnou kreativní výzvu, v rámci které každý zúč...

Film

Kafarnaum – strhující výpověď o životě těch nejchudších v libanonském slumu

kafarnaum perexU soudu proti sobě stanou dvanáctiletý Zain a jeho rodiče. Je to netypická situace – chlapec totiž žaluje své rodiče za to, že ho zplodili. Za to, že mu dali život – život v bídě a nedostatku, plný utrpení.

...