Thom Artway poskládal nový videoklip Zavolej z archivních videí z dětství

Thom Artway poskládal nový videoklip Zavolej z archivních videí z dětství

Tisk

Zavolej 200Český zpěvák a písničkář Thom Artway přichází s novou písní Zavolej, kterou věnuje svému synkovi Damiánovi. V osobním vyznání mu slibuje, že ho v budoucnu za jakékoliv situace podpoří a bude mu oporou.

 

 

Píseň doprovází videoklip složený z nově objevených rodinných záběrů ze zpěvákova dětství. Videoklip velmi emotivně spojuje vzpomínky na chvíle s rodinou a setkání nejen u vánočního stromku a první hudební krůčky v životě Thoma. Singl Zavolej spoluprodukovala Beata Hlavenková a posluchači ho najdou na novém, prvním česky zpívaném, albu Thoma Artwaye, které vyjde v únoru 2024.

„Zavolej jsem napsal jako ´dopis´ do budoucnosti pro mého syna Damiána,” říká na úvod Thom Artway. „Zpívám o tom, že se na mě bude moct obrátit v jeho dobrých i zlých časech a že ho vždy podržím. Že mu prostě vždycky vezmu telefon. Není to ale jen o mém synovi, ale je to také vzkaz všem dětem všech milujících rodičů, že jsou tu pro ně.” vysvětluje. Píseň spoluprodukovala skladatelka a hudebnice Beata Hlavenková, se kterou Thom Artway spolupracuje na nové desce u šesti písní. „S Beatou jsme se seznámili na songwriting campu, kde jsme po večerech poslouchali naše oblíbené interprety a zjistili jsme, že si hudebně velmi rozumíme. Je skvělá nejen jazzová klavíristka, skládá hudbu do velkých filmů. Naopak já vlastně neumím pořádně noty a všechno jedu podle intuice. A i přesto jsme si hudebně sedli a pracujeme spolu na mé první české desce,” zdůrazňuje Artway.

Videoklip Zavolej je poskládán z archivních záběrů Thomovy rodiny, o jejichž střih se postaral střihač Tomáš Elšík. „Vždycky jsem měl za to, že mám z dětství jenom fotky a pár videí. Podařilo se nám ale najít dost videomateriálu, abychom z toho mohli vytvořit celý videoklip. Vůbec jsem třeba netušil, že existují záběry například z pěvecké soutěže Valašský zpěváček, ve kterém jsem soutěžil v devíti letech s písní Stávaj náš, valášku!,” uzavírá Thom Artway.

Thom Artway v prosinci odehraje několik vystoupení po České republice včetně Vánočního koncertu 13. prosince v pražském Klubu Varšava.

Zavolej2

Zdroj foto: Beáta Máthé

Více informací na www.thomartway.com nebo www.indies.eu/umelci/1644/thom-artway/.


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Nalakuj to narůžovo: O tom, jak se vyrovnat se smrtí manžela

nalakuj to narůžovoNalakuj to narůžovo je nová autobiografická próza Martiny Formanové, ve které se vyrovnává se smrtí svého manžela. A to po svém. Knížka je milým a povzbuzujícím čtením hlavně pro ženy. Vydalo ji nakladatelství Pros...

Divadlo

Městské divadlo Zlín rozjíždí divadelní sezónu s Řidičem slečny Daisy

ridic slecny daisy 200„Předskokanem“ nové sezóny v Městském divadle Zlín bude komedie Řidič slečny Daisy v režii Petra Akimova. Premiéru bude mít v divadelním klubu Dílna už 26. srpna. Hlavní roli Daisy dostala jako dárek za věrnost zlínskému div...

Film

Dny evropského filmu přece jen začnou

def logoCovidová epidemie zavinila úplné zrušení některých kulturních akcí (např. karlovarského festivalu), jiné byly odloženy na příhodnější dobu. To se mimo jiné týká rovněž DNŮ EVROPSKÉHO FILMU. Uskuteční se v náhradním termínu (pokud nákaza znovu nenabude...